Quantcast

http://picasion.com/

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Ειρηνούπολης

Υπεγράφη, σήμερα, μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου «Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Ειρηνούπολης», προϋπολογισμού μελέτης 785.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α., κατόπιν σχετικής έγκρισης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η σύμβαση υπεγράφη στο δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικόλα Καρανικόλα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Βασίλη Τζουβάρα και του εκπροσώπου της εταιρείας κ. Άρη Πασίδη.

Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε – κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού - η εταιρεία «ΠΑΣΙΔΗΣ Α. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», με έδρα την Βέροια, η οποία πρόσφερε μέση έκπτωση 51,34%, επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης. Στόχος των παρεμβάσεων, που θα γίνουν στο πλαίσιο κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, είναι η βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κτιρίου του Γυμνασίου Ειρηνούπολης.

Ειδικότερα, το σύνολο των παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:


· εργασίες θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου και τοποθέτηση χονδρόπλακων για την προστασία της θερμοπρόσοψης,
· εργασίες θερμομόνωσης στη στέγη,
· αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων με συνθετικά, με βελτιωμένα ενεργειακά χαρακτηριστικά,
· τοποθέτηση τερματικών μονάδων τύπου Fan Coil,
· εγκατάσταση αντλίας θερμότητας με εναλλάκτη,
· τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοκατανάλωσης 39,80 KWp,
· αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών με νέα φωτιστικά τύπου LED.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου εκτιμάται ότι η ετήσια μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου θα ανέρχεται στις 397.401,60 kWh. Επισημαίνεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης παρόμοιου έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Κοπανού.

3 σχόλια:

  1. Μια απορία έχω. Με τόσα χρήματα (κοντά στο 1 εκατομμύριο), γιατί δεν χτίζουν καινούργιο κτίριο? Οι παρεμβάσεις που φαίνεται ότι θα κάνουν, δε δικαιολογούν το τεράστιο ποσό, με δεδομένο ότι έγινε και 51% έκπτωση. Η σπατάλη είναι προφανής σε σχέση με το λίγο όφελος της εξοικονόμησης ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποια εταιρία εχει κανει τον οικονομεχνικη μελετη?
    αν θα ανερχεται 397.401,60kwη, ποσα ηταν πριν?
    γιατί εμενα μου φαίνονται υπερκοστολογημενα και ανευ λογου ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με 385.000 που θα κοστίσει τελικά το έργο, δεν χτίζεις σχολείο. Μην λέτε εξυπνάδες. Μια χάρα είναι και θα γίνει και απόσβεση γρήγορα. Μετά η δαπάνη ενέργειας για θέρμανση και φωτισμό θα είναι πολύ μικρότερη λόγω μόνωσης και νέας τεχνολογίας LED και τα φωτοβολταϊκά θα παράγουν και θα βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης.
    Για νέο σχολείο θα χρειαστούν τα δεκαπλάσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ