Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο δήμος Βέροιας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που
υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Ο δήμος Βέροιας για πέμπτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με σχετικό ενημερωτικό και διαδραστικό υλικό που απεστάλη στα σχολεία του Δήμου μας για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Το 2020 εστιάζουμε στην ενημέρωση γιατί εξαιτίας των μέτρων του covid–19, δράσεις σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού πρέπει να αποφεύγονται..

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους». (Zero-emission mobility for all) και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

2 σχόλια:

  1. Έχει πολλά προβλήματα να λύσει η δημοτική αρχή για να κανει καμπάνιες αστικής κινητικοτητας.
    Με αθλια μεσα μαζικης μεταφορας και ακριβα,ελειψη χωρων σταθμευσης στο ιστορικο κεντρο στο οποιο η αδρανεια της δημοτικης και νομαρχιακης αρχης αναγκαζουν ολο το νομο να μπει για να διεκπεραιωσει υποθεσεις του μονο ως αστειο μπορει να μελετηθει η καμπανια.
    Βγαλτε τις υπηρεσιες δημου-νομαρχιας ειτε πανω στα στρατοπεδα που δεν εχουν φανταρους ωστε να μην αναγκαζεται να κανουμε γυρους στη πολη να βρισκουμε παρκιν ειτε οπου αλλου δε θα ειναι βασανο να προσεγγισεις με το αυτοκινητο.
    Βγαλτε αστικα και τα κτελ απο το κεντρο ολοι οι αλλοι νομοι το λυσανε το προβλημα ,εμεις βαζουμε μεσα στο κεντρο της πολης ολα τα μεγαλα λεωφορεια .
    Καντε μια σοβαρη μελετη για το ποιες θεσεις σταθμευσης ,θα ειναι ελευθερες,ποιες μονο για μονιμους κατοικους και ποιες θα ειναι με πληρωμη.Φροντιστε να αστυνομευεται μετα αυτο.Ειτε απο δημοτικη ειτε τροχαια.
    Μετα τυπωστε φυλαδια και καντε καμπανιες αστικης κινητικοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Μας εχουν τρελανει σε καμπανιες , δηθεν , συναυλιες , δηθεν και στο ζητουμενο μηδεν ο δημος και η παρεα του

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ