Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι δρόμοι του βαμβακιού της Ημαθίας στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

15 καλλιτέχνες, 7 ημέρες, 30 έργα τέχνης με θέμα το βαμβάκι
Από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών της Βέροιας, 15 καλλιτέχνες συμβίωσαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μια συλλογή 30 έργων τέχνης με θέμα το βαμβάκι. Η δράση οργανώθηκε από το Εκκοκκιστήριο Ιδεών ΑΜΚΕ, σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Ημαθίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, χορηγό την Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) και υποστηρικτές την NOVACERT Συμβουλευτική και τα Εκκοκκιστήρια ΠΑΥΛΙΔΗ.


Οι καλλιτέχνες, από όλη την Ελλάδα, έμειναν στη Βέροια για όλο το διάστημα της δράσης, ήρθαν σ’ επαφή με όλο τον κύκλο της παραγωγής και επεξεργασίας του βαμβακιού και εργάστηκαν στο χώρο του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών με στόχο την παραγωγή των έργων που θα αναδείξουν το βαμβάκι και την σημασία του για την οικονομία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

Τα έργα που δημιουργήθηκαν θα εκτεθούν την άνοιξη του 2021 στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ