Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δωρεάν είσοδος και πολύς κόσμος το Σαββατοκύριακο στο Μουσείο της Βεργίνας

Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ). Φέτος, εορτάστηκε για 24η χρονιά το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία και τα Μνημεία του κράτους. Τις ημέρες αυτές πολύς είναι ο κόσμος που βρίσκει την ευκαιρία να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία εκμεταλλευόμενοι τη δωρεάν είσοδο. Πρέπει να είναι οπλισμένοι όμως με εξτρά υπομονή, καθώς η κίνηση όπως είναι αναμενόμενο, είναι αυξημένη. Ειδικά φέτος με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού, η αναμονή ήταν μεγαλύτερη, καθώς σε όλα τα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους ισχύει μέγιστος αριθμός επισκεπτών.

Πολύς ήταν και ο κόσμος που επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο και το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα. Ειδικά την Κυριακή, από το πρωί η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Μικρές και μεγάλες παρέες αλλά και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, επισκέπτες από κοντινές πόλεις αλλά και από την Ημαθία, εκμεταλλεύτηκαν την Κυριακάτικη αργία και τον καλό καιρό και έσπευσαν από νωρίς στη Βεργίνα.

Οι υπεύθυνοι του Αρχαιολογικού χώρου προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν τους πάντες, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου, μαζί με το εισιτήριο μηδενικής αξίας, η κάθε παρέα επισκεπτών έπαιρνε και από ένα χαρτάκι προτεραιότητας, καθώς ε
ντός του Μουσείου, ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα έχει οριστεί στα 30 άτομα, οπότε πολύς ήταν ο κόσμος που περίμενε υπομονετικά στην είσοδο να έρθει η σειρά τους. Με την αποχώρηση επισκεπτών από το Μουσείο, οι υπεύθυνοι επέτρεπαν την είσοδο στους επόμενους, με τον μέγιστο χρόνο παραμονής να είναι τα 90 λεπτά, φυσικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ