Quantcast

http://picasion.com/

Διαμαρτυρία στη Βέροια κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία και για τις συνθήκες επιστροφής των μαθητών στα θρανία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020 στο πάρκο της Ελιάς στη Βέροια. Στη
διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα μέσω ομάδων στο facebook, συμμετείχαν γονείς από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, καθώς και μέλη της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας, που στήριξαν επίσημα την εκδήλωση.
Οι διοργανωτές έκαναν πολλές φορές έκκληση στους παρευρισκομένους να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, λέγοντας πως σκοπός δεν είναι να προσβάλλουν κάποιον με τη διαμαρτυρία, αλλά να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών τους.
Τον λόγο πήραν αρκετοί πολίτες, μεταξύ των οποίων μέλη της Ένωσης Πολιτών από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, εκπαιδευτικοί, γονείς και μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων της Ημαθίας, θέτοντας κυρίως το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, αλλά και άλλα θέματα που προκύπτουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας, όπως ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη, ο επαρκής καθαρισμός και απολύμανση των σχολικών μονάδων, η παρουσία γιατρού στα σχολεία κτλ. 
Εκφράστηκε έντονα η σωστή χρήση της μάσκας από παιδιά μικρής ηλικίας, οι τυχόν κίνδυνοι από την πολύωρη ή μη σωστή χρήση της, οι συνέπειες που αυτή θα έχει στην υγεία και την ψυχολογία τους. «Ζητάμε η μάσκα να είναι προαιρετική στα σχολεία», ανέφεραν κάποιοι εκ των ομιλητών, θέτοντας ως αντιπρόταση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, τη διάθεση κονδυλίων για πρόσληψη εκπαιδευτικών και άνοιγμα επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας, λόγω της πανδημίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση για ανανέωση του ραντεβού με τους γονείς την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στη διασταύρωση της Νάουσας, για μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας.

Δείτε φωτογραφίες:

























25 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην επιτροπή που το διοργάνωσε και σε όσους παραβρέθηκαν. Ακούστηκαν πολλές αλήθειες και μάλιστα, για όσους θα βιαστούν να καταδικάσουν την εκδήλωση, πρέπει να τονιστεί ότι χρησμοποιήθηκαν επιχειρήματα νομικά και επιστημονικά - ιατρικά. Καλή δύναμαη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι τα νομικά επιχειρήματα στην πανδημία του πλανήτη φυσικά και μετράνε

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να μας πεις μερικά απ' τα επιχειρήματα; Δεν το λέω ειρωνικά απλά επειδή δεν παρευρέθηκα θα ήθελα να μάθω έστω μερικά

      Διαγραφή
  2. Αν κρατήσει, το μέτρο της μάσκας στα σχολεία, πάνω από τρεις ημέρες, τηλεγραφήστε μου. Θα καταρρεύσει ο ενθουσιασμός της κυβέρνησης σε μερικά 24ωρα, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, γιατί εφαρμόζεται στο ποδάρι, με σκοπιμότητα και κυρίως χωρίς επιστημονικά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τηλέφωνό σου Κώστα;

      Διαγραφή
    2. Δευτέρα - Τρίτη - το πολύ Τέταρτη. Γράφτο. Μέχρι εκεί είναι η αξία αυτών που μας κυβερνούν. Προκαλούν τον κόσμο για 2-3 ημέρες.

      Διαγραφή
  3. Η γραφικότητα και η ανευθυνότητα σε ΌΛΟ το μεγαλείο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνανε στα παιδιά:
    εμβόλιο πολιομυελίτιδας (IPV)
    εμβόλιο διφθερίτιδας - τετάνου - κοκίτη (τριπλό)
    εμβόλιο ιλαράς - ερυθράς - παρωτίτιδας (τριπλό)
    εμβόλιο της ηπατίτιδας A
    εμβόλιο της ηπατίτιδας Β
    εμβόλιο του αιμόφιλου B
    εμβόλιο της φυματίωσης
    εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο
    εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα C

    Αλλά η κυρά κίτσα και η κυρά Νίτσα στις μανούλες του φέησμπουκ λένε πως στο εμβόλιο για τον κόβιντ θα υπάρχει τσιπάκι και θα μειώσουν τεχνητά τον πληθυσμό. Και εμείς επειδή είμαστε ξύπνιοι άνθρωποι θα ακούσουμε την κίτσα και την νίτσα και δεν θα εμβολιάσουμε τα παιδιά και ούτε θα τα φορέσουμε μάσκα γιατί η μάσκα είναι σύμβολο υποταγής στους μασόνους και τους νεφελίμ. Τύφλα να έχει δηλαδή το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών που σώζει ζωές από ασθένειες του 180 μ.Χ.

    Ερντογάν σώσε μας!!11ένα1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΕΛΕΓΕΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΙ ΘΑΠΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕ ΘΩΜΑ ..ΟΥΣΤ

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς!! Η κάθε τυχαία νοικοκυρουλα για να γεμίσει τον χρόνο της κάνει και από μια σελίδα για νε εκφράζει τις ηλιθιότητες της και για να γίνεται κίνδυνος απέναντι στην δημόσια υγεία!!
      Και όχι μόνο αυτό... Μέσα θα βρεις από ρατσιστικά σχόλια μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς.. Παιδεία ανύπαρκτη!! Είναι επικυνδινες!! Έλεος, φτάνει,!

      Διαγραφή
    3. Για πες μας ρε φίλε εσυ που λες για τα εμβόλια πόσα εμβόλια είναι υποχρεωτικά στην χώρα μας;;;; μια και είσαι πολύ διαβασμένος..... 1 φίλε μου μόνο 1 ... και ψάξε και για το πόσα παιδάκια μετά τα εμβόλια παρουσίασαν αυτισμό και πολλά άλλα.. αν είστε παντελώς άσχετοι καλά είναι να μην μιλάτε γιατί η Νίτσα και η Κίτσα μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα.

      Διαγραφή
    4. Κάποιος με ιατρική/επιστημονική εμπειρία και ευθύνη8 Σεπτεμβρίου 2020 στις 1:24 π.μ.

      Φτάνει πια με την πιπίλα των εμβολίων που προκαλούν αυτισμό! Χρόνια επιστημονικών ερευνών αποδεικνύουν ότι ουδεμία σχέση έχουν τα εμβόλια που κάνουμε για την προστασία του πληθυσμού από συγκεκριμένες ασθένειες με την εμφάνιση αυτιστικών χαρακτηριστικών σε οποιονδήποτε άνθρωπο, πάρα μόνο φαίνεται ότι είναι γενετικοί οι λόγοι για την ψυχοαναπτυξιακή εξέλιξη των παιδιών... Αλλά όπως αποδεικνύετε περίτρανα με το σχόλιό σας, είστε κι εσείς μια Νίτσα/Κίτσα, γι’αυτό λοιπόν αισθανθείτε ελεύθερος/η να μείνετε ανεμβολίαστος/η εσείς ΚΑΙ τα παιδιά σας, απλά, όταν ξαναχρειαστείτε ιατρική βοήθεια, μην ενοχλήσετε το ιατρικό προσωπικό που μπορεί να σας βοηθήσει· έχετε τις μανούλες του φέισμπουκ να σας συμβουλεύουν και να σας νοσηλεύσουν... Εξάλλου, αυτές «ξέρουν περισσότερα»...
      Νισάφι με την αμάθειά σας, μάλλον την ημιμάθειά σας, γιατί τουλάχιστον ο αμαθής, γνωρίζει ότι δε γνωρίζει...
      Και αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε παιδεία και επιστημονική μόρφωση επί των παρόντων θεμάτων, υπάρχουν ατέλειωτοι πόροι με επιστημονικά περιοδικά που θα σας ανοίξουν τα μάτια· μην αναμασάτε απλά την κάθε έτοιμη συνωμοσιολογική θεωρία που σας βολεύει για να απαντάτε «με στοιχεία»...
      Προσπαθήστε να μάθετε από ερευνητές (και όχι κομπογιαννίτες) τι σημαίνει «απαραίτητος εμβολιασμός», «δημόσια υγεία», «χρήση χειρουργικής μάσκας» και ούτω καθεξής και μελετήστε λίγο πιο πέρα από τα στενά όρια της αντίληψής σας την έννοια του σεβασμού στον συνάνθρωπο με πράξεις, μιας και αυτός είναι που διαχωρίζει υμέτερους από τις αναπτυγμένες χώρες που χρησιμοποιούν χρόνια μέτρα προστασίας και αποδεικνύουν υπεροχή στην κοινωνική ευθύνη και τον πολιτισμό που προάγουν...

      Καληνύχτα και καλά μυαλά -και ελπίζω πιο συνειδητοποιημένα- σύντομα...

      Διαγραφή
  5. Ποινική δίωξη άμεσα σε όλους τους διοργανωτές και ομιλητές της εκδήλωσης. και επειδή ορισμένοι είναι και ιδοκτήτες καταστημάτων και μάλιστα υγειονομικού ενδιαφέροντος μην ξαναπατήσετε στα μαγαζιά τους. Απλά είναι επικίνδυνοι, δεν είναι μόνο κοινωνικά αμόρφωτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται διαμαρτυρίες, θα διωχθούν όλοι? Ε, τότε να βγούνε από τη φυλακή οι βαρυποινίτες και να μπουν αυτοί.

      Διαγραφή
  6. Ανοησιες , και ψεκασμοι «πτωχεία τοῦ πνεύματος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψεκαστε ,σκουπίστε ,τελειώσατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΕΙΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί οι ψεκασμενοι, κίνημα δεν εμβολιάζονται,ποιος κορονοιος αφού δεν υπάρχει είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας φωτογραφίσετε τους στο μυαλό σας κ μακρυά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τις φωτογραφίες διέκρινα πολλούς καταστηματάρχες, αυτό και μόνο θα πρέπει να υποχρεώσει όλους εμάς που είμαστε υπέρ των μέτρων προστασίας, να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα αυτών, όχι για εκδίκηση, αλλά διότι αυτοί πλέον θα είναι οι φορείς του κορωνοϊού (COVID-19) στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φτάνει με τους εμπόρους "βιολογικών" προϊόντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα μπραβο , ανεμβολιαστες , χρυσαυγητες, συριζαιοι, ανοητοι , επικινδυνοι προς το κοινωνικο συνολο διοτι δεν υπολογιζουν τους αλλους γυρω τους.

      Διαγραφή
  12. Έχω ανοίξει σακούλα σπόρια συνεχίστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Σαρα η Μαρα και το κακο συναπαντημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι μισοί εκεί είναι χρυσά αυγουλάκια.. Ουστ μανουλες του fb με τα τρία μέτρα νύχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ