Quantcast

http://picasion.com/

Δεν ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα στην Πέλλα

Kοινή απόφαση των τεσσάρων δημάρχων
Tην τριήμερη αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πέλλα αποφάσισαν οι τέσσερις δήμαρχοι του νομού. «Οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας: Δημήτρης Γιάννου Έδεσσας, Γρηγόρης

Στάμκος Πέλλας, Χρήστος Μπάτσης Αλμωπίας και Κατερίνα Ιγνατιάδου Σκύδρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σκύδρας, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων του κορονοϊού, την πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τις απόψεις των Διευθυντών αντίστοιχα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Πέλλας, την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό εκπαιδευτικών και γονέων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, το γεγονός ότι υπάρχει επείγουσα κι επιτακτική ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για την αποτελεσματική προφύλαξη των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους και γενικότερα της κοινωνίας μας, συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω και στηριζόμενοι στην κείμενη νομοθεσία συναποφάσισαν την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς κατά τρεις ημέρες, δηλαδή από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020» αναφέρει η κοινή τους ανακοίνωση για τα σχολεία.

Tόσο ο Δήμαρχος Έδεσσας όσο και ο Δήμαρχος Αλμωπίας σε ανάρτησή τους στα social media εξηγούν πως ελήφθη η απόφαση για την αναστολή.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, καθώς πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της δράσης και της διεκδίκησης, την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 είναι ιδιαίτερα υψηλό στο Νομό Πέλλας.

Είναι σαφές ότι τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μεταξύ των άλλων και στους πολίτες του Νομού Πέλλας αντικατοπτρίζουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά παράλληλα θα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Φυσικά, οι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού και οι ανθρώπινες ζωές πάντα βαραίνουν περισσότερο από τις οικονομικές επιπτώσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε ότι αφορά στη νέα σχολική χρονιά.

Η πραγματοποίηση μαθημάτων σε αίθουσες με 25 παιδιά, ενώ υπάρχει απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 9 ατόμων, δημιουργεί ανασφάλεια και αναστάτωση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό στο σύνολό του νοιώθει ευάλωτο, ενώ από την πλευρά τους οι γονείς διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας για τα παιδιά, τους εαυτούς τους και τους οικείους τους που ενδεχομένως ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων με τις νέες συνθήκες έχει γίνει, αλλά η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε ραγδαία και για το λόγο αυτό απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στην οικογενειακή γαλήνη, αλλά θα λειτουργήσουν προστατευτικά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε, εξαντλώντας τα όρια που μας δίνει ο νόμος, να παρατείνουμε το άνοιγμα τον σχολείων για τρεις ημέρες, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε από την Πολιτεία το τριήμερο αυτό να πραγματοποιηθούν εξετάσεις Covid-19 σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων».


12 σχόλια:

  1. Καλη φαση...Συνεχιζω τα μπανια μου μεχρι Τεταρτη απογευμα!!! Να μη βρεθει το εμβολιο ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο! Αυτο θα πει αισθημα ευθυνης! Αν περιμεναμε απο το υπουργειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δικοι μας κοιμουνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με 20 κρουσματα πανελλαδικα νεκρωθηκαν τα παντα και με 300 κρουσματα θα στειλουμε τα παιδια μας στο σχολειο με 25 παιδια στην ταξη;
    Εχουν λογικη ολα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σῦρε τώρα νά τούς πείσῃς τούς καραντινάκηδες ὅτι τά σχολεῖα πρέπει ν' ἀνοίξουν κανονικά, μέ ὅλους τούς μαθητάς, καί χωρίς τίς ἄθλιες, περιοριστικές τῆς ἐλευθερίας ΚΥΑ περί φιμωτροφορίας κ.τ.τ.. Ἀφοῦ τούς φλόμωσαν στό ψέμμα τῆς δῆθεν πανδημίας, λαμβάνουν καί αὐτοί ἐπί πλέον κατασταλτικά μέτρα, καί ὁ φαῦλος κύκλος συνεχίζεται._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντιμιτριε για πες γιατι με ρωταει ενας φιλος μου εισαγγελεας... ειναι ψευτικη η πανδημια; Δεν υπαρχει ο κορονοιος;Μας προτρεπεις να μη φοραμε μασκες;

      Διαγραφή
    2. άσε μας ρε μπούφε

      Διαγραφή
    3. Ψεκασμενες θεωριες. Ειστε και εκπαιδευτικος! Αυτα θα λετε στα παιδια μας στην ταξη κυριε;

      Διαγραφή
    4. εσεις στο σπιτι να τα λετε να κοιμουνται ησυχα,γιατι δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα κακοι λυκοι και κινδυνοι στη ζωη,και γιατι ενας νους φωτεινος κυβερνα και φροντιζει αυτος γι αυτα.

      Διαγραφή
  6. Το Υπουργειο Παιδειας εβγαλε ανακοινωση οτι θα λειτουργησουν κανονικα στην Πελλα! Δεν εχουν λεει δικαιωμα οι δημαρχοι να αποφασισουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά οι Δήμαρχοι δεν έχουν το δικαίωμα να κλείσουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού. Μόνο τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας μπορούν. Γι' αυτό τη Δευτέρα θ' ανοίξουν κανονικά τα σχολεία και στην Πέλλα, παρά τα όσα αναφέρονται στο άρθρο του Βεροιώτη. Οπότε, μη βιάζεστε να κατηγορήσετε κάποιους Δημοτικούς άρχοντες για αδράνεια. Προφανώς ήξεραν κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ