Quantcast

http://picasion.com/

Ακριβά πλήρωσε την πανδημία η Χαλκιδική - Μόλις 40% η πληρότητα των ξενοδοχείων

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη χρονιά είναι οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής καθώς την κουτσουρεμένη και πρωτοφανή θερινή σεζόν κατέγραψαν μειώσεις τζίρων, έναντι της προηγούμενης τουριστικής σεζόν, που κυμαίνονται από 50% έως 70%, ενώ η μέση πληρότητα στο τρίμηνο λειτουργίας τους
ήταν κοντά στο 40%. Την ίδια ώρα τα ξενοδοχεία της περιοχής κατεβάζουν, σταδιακά, ρολά με τους λίγους και γενναίους ξενοδόχους που θα παραμείνουν ανοιχτοί και τον Οκτώβριο να αριθμούν τους 25.

Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ άλλων, έδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του «FVW workshop 2020, Thessaloniki, Halkidiki».

Από το σύνολο των 540 ξενοδοχείων της Χαλκιδικής τον Ιούλιο είχαν ανοίξει τα 380, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου εν λειτουργία παρέμεναν τα 200.

«Αδικημένη τουριστικά περιοχή» χαρακτήρισε, τη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Τάσιος καθώς, όπως είπε, δέχτηκε το πλήγμα των περιοριστικών μέτρων, για τη βασική τουριστική μάζα που αιμοδοτεί την περιοχή, τους Βαλκάνιους, ενώ η Χαλκιδική δέχτηκε και ένα δεύτερο χτύπημα με την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων και τη λέξη lockdown που τη συνόδευε για αρκετές ημέρες. «Δεν επρόκειτο για lockdown. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος για καμία τουριστική περιοχή. Τα μέτρα όταν πρόκειται για υγειονομική κρίση είναι θεμιτά και απαραίτητα ωστόσο ο συγκεριμένος όρος μάς έκανε κακό» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως τα ξενοδοχεία απέδειξαν ότι είναι σοβαρά ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτή της πανδημίας.

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Τάσιος χαριτολογώντας, τα ξενοδοχεία που άνοιξαν έχουν ένα σημαντικό κέρδος, καθώς είναι προετοιμασμένα για την επόμενη χρονιά, για την «covid-2021».

Μόλις 43 Ισραηλινοί σε ένα τετράμηνο στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, θέλοντας να παρουσιάσει την εικόνα για την τουριστική πορεία της Βόρειας Ελλάδας, αναφέρθηκε στα στοιχεία της αεροπορικής κίνησης στο «Μακεδονία».

Είναι ενδεικτικό πως όλοι οι καλοί πελάτες της περιοχής φέτος, ελέω κορωνοϊού, φρέναραν τις διακοπές τους με συνέπεια στο διάστημα Μάιου - Αυγούστου, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να αφιχθούν 115.000 Γερμανοί έναντι 320.000 στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι Βρετανοί… προσγειώθηκαν σε 22.000 από 114.000 πέρυσι το εν λόγω διάστημα, οι Ρώσοι σε 20.000 αντί για τις περυσινές 104.000 και οι Ισραηλινοί, που τα τελευταία χρόνια ρίχνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Θεσσαλονίκη, φέτος ήταν 43 (!), από 48.000 πέρυσι.


Πηγή

2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως για ακόμη μια φορά έκαναν το ίδιο λάθος. Προσπαθούσαν να βγάλουν τα σπασμένα σε όσο χρόνο θα ήταν ανοικτά. Όποιος όμως έκανε κινήσεις σωστές και δεν περίμενε να ξεζουμίσει κόσμο με πορδές δούλεψε. Προσωπικά φέτος δεν επέλεξα Χαλκιδική για αυτό τον λόγο ( και για άλλους ). Επέλεξα ξενοδοχείο με Ημιδιατροφή στην Πιερία σε πολύ λογικές τιμές για όλη την οικογένεια το οποίο μάλιστα ήταν και πολύ μεγάλο και ήταν γεμάτο με Έλληνες και Γάλλους. Βέβαια και στην Χαλκιδική τέτοιες επιχειρήσεις ήταν αυτές που δούλεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνον ἡ Χαλκιδική; Πόσοι π.χ. Ἠμαθιῶτες εἰργάζοντο κάθε χρόνο στήν Χαλκιδική; Ἡ σατανοκίνητος κυβέρνησι τοῦ Κούλη κατέστρεψε ὅλο τόν ἑλληνικό τουρισμό. Καί συνεχίζει, μᾶλλον δέ ἔβαλε στό στόχαστρο καί τόν μεταποιητικό κλάδο τῶν φρούτων/κηπευτικῶν τώρα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ