Quantcast

http://picasion.com/

Κλειστά 12 σχολεία στην Ημαθία - Δείτε τη λίστα

Με καταλήψεις μπήκε η τρίτη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς
Τρίτη εβδομάδα μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς που ξεκίνησε μετ ' εμποδίων και το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, έχοντας να αντιμετωπίσει δύο βασικά μέτωπα, του κορωνοϊού και των καταλήψεων. Νέες σχολικές μονάδες ή τμήματα κλείνουν καθημερινά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ τα σχολεία όλης της χώρας μπήκαν φέτος από πολύ νωρίς στον «χορό» των καταλήψεων.

Στην Ημαθία συγκεκριμένα, μπορεί να μην υπάρχει σχολείο στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας που έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγο covid, υπάρχει ωστόσο μια λίστα με 12 σχολεία που σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τελούν υπό κατάληψη. Κάποια σχολεία ξεκίνησαν κατάληψη από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς, σε κάποια η κατάληψη έληξε ή την ίδια ημέρα ή λίγες ημέρες μετά, ενώ κάποια μπαινοβγαίνουν στη λίστα, όπως το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο veriotis.gr από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα σε ολόκληρη την Ημαθία, 12 είναι τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια που τελούν υπό κατάληψη. Αυτά είναι:

Γυμνάσια
2ο Βέροιας 
1ο Αλεξάνδρειας
2ο Αλεξάνδρειας
2ο Μελίκης
2ο Νάουσας
Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων

Λύκεια
1ο Βέροιας
2ο Βέροιας
1ο Αλεξάνδρειας
Μελίκης
ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας
ΕΠΑΛ Νάουσας


Κάποια από τα αιτήματα των μαθητών είναι κοινά σε όλα τα σχολεία, με κυριότερο το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, η τήρηση των αποστάσεων κτλ, ενώ σε κάποια σχολεία υπάρχουν ακόμα ελλείψεις εκπαιδευτικών, όπως στο
σχολείο των Ριζωμάτων που μπήκε σήμερα στο «χορό» των καταλήψεων και ανάμεσα στα αιτήματα είναι η έλευση καθηγητή Φυσικής (η έλλειψη του οποίου δημιουργεί ένα κενό 17 ωρών) αλλά και η παροχή δωρεάν test covid σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

26 σχόλια:

  1. Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΆΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΝΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΑΦΟΥ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΦΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσχηματικά αιτήματα για να χάσουν μαθήματα. Η μόνη λύση είναι κόφτες για τις αλυσίδες και όποιος θέλει μάθημα, όποιος δεν θέλει, το λύκειο δεν είναι υποχρεωτικό. Η πολύ δημοκρατία οδήγησε στην παραμόρφωση και στην εκτροπή της παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tό αἴτημα «ΟΧΙ στίς μάσκες» εἶσαι βέβαιος πώς εἶναι προσχηματικό; Τά μαθήματα γίνονται κανονικά, εἶναι ὑψηλῶν... παιδαγωγικῶν προδιαγραφῶν, μέ τίς μάσκες - φίμωτρα;

      Διαγραφή
    2. Είμαι και εγώ σφόδρα πολέμιος κατά της μασκοφορίας. Όμως δεν είναι υποκριτικό να τις φοράνε, σαν να μη τρέχει τίποτα, στα φροντιστήρια? Εκεί γιατί δεν κάνουν κατάληψη?
      Την απάντηση την ξέρεις γιατί το δημόσιο σχολείο αντιμετωπίζεται ως μέσο εκτόνωσης της μειοψηφίας των αδιάφορων μαθητών.
      Ο πόλεμος κατά του φίμωτρου πρέπει να γίνει καθολικά, με γονείς, καθηγητές και μαθητές. Διαφορετικά, μεμονωμένα, τείνουν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον γραφικοί.

      Διαγραφή
    3. Αν πιστεύεις πως η έλλειψη καθηγητών είναι προσχηματικο θέμα ελα να μας φτιάξεις εσυ φυσική... Θα σε περιμένουμε

      Διαγραφή
    4. Ένα τυπικό σχολείο των 3 τμημάτων σε όλες τις τάξεις, για κάθε ημέρα κατάληψης, χάνονται περίπου 315 ώρες καθηγητών και στις 6 ημέρες 1.900, για 20 ώρες φυσικού την εβδομάδα, όπου η προσλήψεις αναπληρωτών έχουν δρομολογηθεί.
      Τα προβλήματα της παιδείας είναι άλλα και σοβαρότερα, όπως πχ η αποδόμηση από την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά οι υποκινητές, συνήθης κομμουνιστές, ρίχνουν στάχτη στα μάτια με προσχηματικά, λαϊκίστικα αιτήματα, μιας χοΰφτας, επαναλαμβάνω, αδιάφορων μαθητών.

      Διαγραφή
    5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ? ΜΑΙΜΟΥΝΙ ΦΑΣΙΣΤΑ

      Διαγραφή
    6. Επειδή με χαρακτήρισες απρόκλητα θα σε απαντήσω. Μαρξιστικά σκουλήκια σαν του λόγου σου έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και είναι διάχυτα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, γι'αυτό πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Αποτέλεσμα της πνευματικής φτώχειας είναι η οικονομική επαιτεία, η κατάρρευση της παιδείας και του έθνους ως οντότητα. Οι αντιστάσεις είναι πλέον λίγες γιατί φελλοί σαν του λόγου σου εύκολα πετούν τη λάσπη και βάζουν ταμπέλες και οι περισσότεροι δεν αντέχουν την κριτική. Αν λείψει 1 βδομάδα ένας πχ μαθηματικός, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν σου πάρουν την Μακεδονία, αύριο το Αιγαίο και μεθαύριο πιος ξέρει τι άλλο, τότε δεν θα χρειάζονται καν σχολεία.
      Σου αφιέρωσα κάποιο χρόνο, άγνωστε υλιστή, γιατί και οι μαλάκες δικαιούνται μία ελάχιστη παιδεία.

      Διαγραφή
    7. Τα παιδια παλευουν να μπουν σε υμια σχολη για μια καλυτερη ζωη και δεν θα εχουν καθηγητες για μιση χρονια η και παραπανω.
      Ζητανε το δικαιο, κατι που πραγματικα αξιζουν.


      Εαν δεν καταφερουν να εχουν μια επαγγελματικη αποκατασταση, θα ειναι ακριβως το ιδιο. Και οταν εισαι ανεργος επισης, ουτε η μακεδονια ουτε το αιγαιο εχει καμια σημασια.


      Υ.Γ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΦΘΗΝΗ

      Διαγραφή
    8. Hellas Macedonia αιντε ασε μας με τις θεωρίες σου ρε μπάρμπα αι τραβα άπλωσε τραχανά γιατί μόνο γι'αυτό είσαι... Παλικαρα της φακής...

      Διαγραφή
  4. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΦΤΕΣ ( ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ & ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΙ ) ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΥΛΑΩ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ. ΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΨΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΛΙ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  5. Μπράβο στα παιδιά,ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΝΑ ΤΑ ΧΤΥΠΑΤΕ

    ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

    *ΑΝ ΘΕΚΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΙΝΣΤΑΓΡΑΜ@veriacity.official

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε τα αποτελέσματα με σχολεία κλειστά. Ούτε για σερβιτόροι δε θα κάνουν.

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

      Διαγραφή
  6. τηλεκπαιδευση είναι το αντίδοτο από την στιγμή που θα οδηγηθούμε σε 2ο λοκ νταουν. βέβαια οι εκπαιδευτικοί είναι ικανοί να επιτεθούν και στις μηχανές περα απο την αθωότητα μικρών παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι βλέπεις αυτοί οι κακοί εκπαιδευτικοί που επιτίθενται στην αθωότητα των μικρών παιδιών....
      Καταντήσατε με την αμορφωσιά σας τα σχολεία σαν τα μουτρα σας,κουβαλάτε στα σχολεία ό,τι αισχρό σας υποβάλει η υποκουλτούρα που σας γεμίζει τα άδεια σας μυαλά και δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό οτι όλη η πορεία του ανθρώπου είναι μια διαρκής προσπάθεια για τον εξευγενισμό του και τη θέωση.

      Διαγραφή
  7. ΦΑΤΕ ΚΟΥΛΙΑΣΤΡΑ ΚΟΠΡΕΣΣΣΣΣΣΣΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι επίπεδο όλοι εδώ οι σχολιαστές,όλοι άξιοι εκπρόσωποι του ελληνικού και χριστιανικού πνεύματος που χρόνια τώρα καλλιεργείται σ αυτή τη χώρα.
    Ξαναγυρίστε στα δέντρα σας,στο φυσικό σας περιβαλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν κάνανε για την Μακεδονία καταλήψεις λέγατε μπράβο φασιστοδεξιοι, όταν κάνουν για καθηγητές και για τα κοινωνικά μέτρα είναι τούβλα και δεν θα κάνουν οουτε για σερβιτόροι..

    Αιντε γτ μόνα ζυγά δικά μας δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τότε που ήμουν εγώ μαθήτρια μέχρι τώρα τίποτα δεν άλλαξε . Παρεμπιπτόντως και το ΕΠΑΛ και το τέταρτο λύκειο Βέροιας τελούν υπό κατάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι ηθελες να αλλαξει δηλ;Αλλαζει τιποτα σ αυτη τη χωρα;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ