Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επένδυση 52 εκατ. ευρώ για μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στη Χαλκιδική

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκεται σε ένα χρόνο το εργοστάσιο επεξεργασίας και μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης, που δημιουργείται στην περιοχή «Ξηροκάμπι» της Μαραθούσας του δήμου Πολυγύρου στη Χαλκιδική, όπου αναμένεται να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Τους Ουκρανούς εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος υποδέχτηκε σήμερα στο δημαρχείο Πολυγύρου ο δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, σε μια συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των διαδικασιών αδειοδότησης της συγκεκριμένης μονάδας.

Τα πρώτα βήματα υλοποίησης της επένδυσης έγιναν με την συνεργασία και την υποστήριξη του δήμου Πολυγύρου πριν από ενάμιση χρόνο και αναμένονται οι τελικές άδειες από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου το σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά.

Το ύψος της επένδυσης είναι 52 εκατομμύρια ευρώ. Θα δημιουργηθούν θερμοκήπια 50 στεμμάτων ενώ οι συνολικοί χώροι εγκατάστασης και μεταποίησης ξεπερνούν τα 3.000 τ.μ. σε μια περιφραγμένη έκταση 86 στρεμμάτων. Από την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας, η οποία θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, θα δημιουργηθούν 280 θέσεις εργασίας (250 αφορούν εργάτες και 30 διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό).

Ο κ. Ζωγράφος, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος τόνισε ότι ο δήμος Πολυγύρου στηρίζει τις επενδύσεις με όλες του τις δυνάμεις και θα σταθεί αρωγός σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το project το συντομότερο δυνατόν, δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή των Ζερβοχωριών. Παράλληλα ζήτησε από του εκπροσώπους των επενδυτών να του κάνουν γνωστές τις λεπτομέρειες του επενδυτικού τους πλάνου, μόλις συσταθεί η ελληνική τους εταιρεία, προκειμένου ο ίδιος να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία.

2 σχόλια:

  1. Πολύς κόσμος θα σωθεί από το χασίς εκεί! Φαντάσου κάποτε τα χασικλίδικα ήταν απαγορευμένα. Πέστε να έρθει και το βαπόρι από την Περσία... να φορτώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ