Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό και την τήρηση των μέτρων στο camp της Αγίας Βαρβάρας

Στην ενημέρωση των προσφύγων - μεταναστών που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στην Αγία Βαρβάρα, για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Αυγούστου 2020 η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας και η Διεύθυνση Κοινωνικής
Προστασίας - Παιδείας - Πολιτισμού του δήμου Βέροιας. Το παρών έδωσαν και ο Διοικητής της δομής Βέροιας Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο υπάλληλος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Λάζαρος Νταλής, καθώς και εργαζόμενοι στη δομή.
Η ενημέρωση έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας, έπειτα από παράπονα που δέχθηκε από πολίτες, για την μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού από την πλευρά των διαμενόντων στο camp, όπως η χρήση μάσκας ακόμα και εκεί που είναι υποχρεωτική, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα super market, τη λαϊκή αγορά κτλ. και η μη τήρηση των σωστών αποστάσεων ασφαλείας.
Στο camp της Αγίας Βαρβάρας διαμένουν συνολικά 518 άτομα, εκ των οποίων οι 225 είναι ενήλικες, τα 263 είναι παιδιά, ενώ υπάρχουν και 30 ασυνόδευτα παιδιά. Πρόκειται για μια ανοιχτού τύπου δομή, με την είσοδο και έξοδο να είναι ελεύθερη για τους διαμένοντες, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Την ενημέρωση και την ανάλυση των μέτρων που πρέπει να τηρούνται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου έκαναν ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού - Αστυνόμευσης Δημοτικής Αστυνομίας Χαράλαμπος Καπουρτίδης και η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Βέροιας, Ψυχολόγος Παρασκευή Αγγελή, με παράλληλη μετάφραση σε 3 γλώσσες από τους διερμηνείς της δομής. Την οργάνωση της επίσκεψης των δύο Υπηρεσιών επιμελήθηκαν η Προϊσταμένη Ελέγχου-Δημοτικής Αστυνομίας Σιακαβάρα Ελένη και η κα. Αγγελή Παρασκευή.
Κατά την ενημέρωσή του ο κ. Καπουρτίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ναι μεν η Δημοτική Αστυνομία είναι ελεγκτικός μηχανισμός όσον αφορά τον κορωνοϊό αλλά κύριο μέλημά της είναι η υγεία όλων και η σωστή χρήση των μέτρων προστασίας και πρόληψης. Ο κ. Καπουρτίδης ενημέρωσε τους διαμένοντες για την τήρηση των αποστάσεων τόσο μέσα στο camp όσο και εκτός, για το σωστό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντισηπτικών, τον σωστό αερισμό των καταλυμάτων τους, τη χρήση γαντιών μιας χρήσης σε λεωφορεία, σε χειρολαβές κτλ, για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων ειδικά την περίοδο αυτή που η διασπορά του ιού αυξάνεται στην περιοχή μας, ενώ τους παρότρυνε με το πρώτο σύμπτωμα να απευθύνονται στην ομάδα του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο camp. Τέλος τους ενημέρωσε για τους χώρους όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και τους έδειξε τον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας, που πρέπει να καλύπτει την μύτη και το στόμα.
Από την πλευρά της η κ. Αγγελή ενημέρωσε τους διαμένοντες για τη σημασία που έχει η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή επαφής με ευπαθείς ομάδες, ενώ τους έδειξε και τον σωστό τρόπο να βήχουμε ή να φτερνιζόμαστε, είτε σε χαρτομάντηλο, είτε στο εσωτερικό του αγκώνα μας. Τους ενημέρωσε επίσης για την χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική ακόμα και εντός του camp τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους διαμένοντες. Επίσης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η κοινωνική απομόνωση -λόγω της πανδημίας- στους πολίτες και τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί, όπως άγχος, φόβος, θυμός κτλ, προτείνοντας να μην υπερ-εκτίθενται σε εικόνες και ειδήσεις που αφορούν τον κορωνοϊό, ενώ τους πρότεινε να ενημερώσουν και τα παιδιά τους, καθώς πρέπει και αυτά να μάθουν να προστατεύονται και να προστατεύουν τους άλλους.





10 σχόλια:

  1. ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΘΈΣΗ ΑΜΕΣΩΣ Ο DEMETRIOS HADJINICOLAOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τον Δημήτριο Χατζηνικολάου στην ησυχία του και στις απόψεις του, τις οποίες εκφράζει επώνυμα και μπράβο του. Να πάρεις θέση εσύ κριτή των πάντων, σε ότι αφορά την προσωρινή διαμονή και λειτουργία της δομής κι ακόμη είναι εδώ μετά από τρία χρόνια περίπου, και συνεχώς αυξάνονται οι παράνομα εισερχόμενοι στη χώρα μας, αρχικά οικογένειες Σύρων, αλλά στη συνέχεια κάθε καρυδιάς καρύδι.

      Διαγραφή
  2. Γιατί θα αργήσει λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ, ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ, ΥΠΝΟ, WY-FI, ΝΕΡΟ, ΡΕΥΜΑ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΊΘΑΛΨΗ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ, ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία γυναίκα η κ.Αγγελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω να παρατηρήσω οτι διαβιούν σ ένα πολύ ωραιο φυσικό περιβάλλον το οποίο η Δημοτική Αρχή παραχώρησε ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί π.χ θα μπορούσε να γίνει θεματικό πάρκο και να δοθεί στους Βεροιωτες.
    Αλλά, πάντα πρέπει να είμαστε αρεστοί για να κατέχουμε και τις θέσεις εξουσίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΑΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία τα σχόλια αλλά ας πούμε και καμιά αλήθεια. Τους μετανάστες-πρόσφυγες τους έφεραν (στην Ημαθία αλλά και σε όλη την Ελλάδα) για να μείνουν και να γίνουν τα φθηνά εργατικά χέρια που θα παρασύρουν τα μεροκάματα σε ένα χαμηλό και σταθερό επίπεδο, ώστε να αρχίσουμε να παράγουμε φθηνά (αφού οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να περιορίσουν τα κέρδη τους) για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να ξαναμπούμε στις διεθνείς αγορές.
    Από την Στερεά Ελλάδα και κάτω εργάζονται χρόνια τώρα (παράνομα, χωρίς να κολλάνε ένσημα και χωρίς να πληρώνουν φόρους),με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει χρήματα από φοροδιαφυγή και τα ασφαλιστικά ταμεία από εισφοροδιαφυγή. Με την σταδιακή ενσωμάτωση τους όμως (σε αυτό το στάδιο είμαστε τώρα), θα δουλέψει το σύστημα και θα μπουν στην παραγωγή νόμιμα, προς όφελος της οικονομίας.
    Τώρα για τα άλλα προβλήματα εθνολογικό, δημογραφικό πολιτισμικό κλπ, λυπούμαστε αλλά το καπιταλισμό δεν τον ενδιαφέρουν αυτά. Το παραδάκι να έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ