Quantcast

http://picasion.com/

Δρόμος στο Σέλι θα ονομαστεί «Αστέριος Κουκούδης»

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 18:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, στο 31ο θέμα του σώματος, θα γίνει συζήτηση για την έγκριση ή μη, ονομασίας οδού της Κοινότητας Κάτω Βερμίου σε οδό «Αστερίου Κουκούδη», εις μνήμην του ερευνητή, συγγραφέα και εκπαιδευτικού Αστέριου Κουκούδη, που «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 50 χρονών, στις 27 Φεβρουαρίου 2018. Πρόκειται για τον δρόμο στην είσοδο του χωριού, μπροστά από το πάρκινγκ.

14 σχόλια:

  1. Αλήθεια γιατί δεν τον ονομάζετε δρόμο Γεωργίου Τζιμούρτου, μιας και υπήρξε άξιος πρόεδρος του Σελίου για αρκετά χρόνια και μάλιστα "έφερε" το νερό στο χωριό από μακριά υλοποιώντας ένα πολύ μεγάλο έργο και όχι μόνον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θετική εισήγηση!Ελπίζω και απόφαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Σελι θα ηταν προτυπο χωριου. (Αν δεν ειχε βλαχους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και το Ξηρολιβαδο ειναι βλαχοχωρι, αλλά οι άμθρωποι του ειναι πρωτης ταξης, αρχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βλάχους έχει και σε χωρια των γρεβενων και στο λιβαδι ολυμπου. δεν εχουμε κατι με τους βλαχους παρα μονο με του του σελιου.

      Διαγραφή
  5. Βλάχοι, άρχισαν την γκρίνια θα φαγωθούν μέχρι ενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα! Είναι πολλοί και αγαθοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τον είχα δει στο Σέλι ποτέ τον συγκεκριμενο.Λαθος κίνηση να δοθεί το όνομα του σε δρόμο.Υπηρξα αξιολογοτεροι στο Σέλι που πρόσφεραν τα μέγιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ανάστημα του Αστέρη Κουκούδη αναγνώρισαν η Ακαδημία των Αθηνών και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Δυστυχώς η γενέτειρα του μέχρι σήμερα περιορίζεται προς το παρόν στην ονομασία οδού στο Σέλι. Η απόδοση τιμής στη μνήμη του Αστέρη Κουκούδη , που τίμησε τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό μ’ ένα έργο ασύγκριτης επιστήμονικής αρτιότητας , ας μην είναι περιορισμένη.
    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ δημοτικός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και δεν είμαι Βλάχος ,νομίζω ,ότι η επί σειρά ετών πολυβραβευμένη έρευνα του γύρω από ταυτότητα,ζωή,έθιμα,παραδόσεις ,των κατατάσσουν ανάμεσα σε αυτούς που τους αξίζει αυτή η τιμή! Το επιχείρημα ότι δεν το έχει δει κάποιος στο χωριό δεν ευσταθεί γιατί μπορεί να αντιστραφεί: τι έκανες για το χωριό σου ,ενώ πήγαινες συνεχώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ