Στη δημοσιότητα η λίστα των ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Τη λίστα των ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβε το κάθε ένα στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των κονδυλίων και πίεζε για τη
δημοσιοποίηση της λίστας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που είχε βρεθεί το μάτι του κυκλώνα, υποστήριξε σήμερα στο briefing ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές.

Υπερασπίστηκε την καμπάνια, λέγοντας ότι: «Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά».

Ο κ.Πέτσας τόνισε ότι επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.

Υπενθύμισε ότι διευκρίνισε μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δινόταν η πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν.

«Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών», κατέληξε ο κ.Πέτσας, αιτιολογώντας την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της λίστας.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα - Δείτε την εδώ

5 σχόλια:

 1. Φαγοπότι, ο κάθε πικραμένος πήρε Φραγκαααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά πήρατε χρήματα από τους Έλληνες φορολογούμενους για να κάνετε το αυτονόητο και να προβάλετε ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα στην οικονομική κρίση; Ντροπή και αίσχος σε εσάς και στη κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δέν εἶμαι νομικός. Μπορεῖ νά εἶναι νομότυπος ἡ διάθεσις αὐτῶν τῶν χρημάτων· ὑπάρχουν νομικοί οἵτινες κάλλιον ἐμοῦ δύνανται νά τό ἐρευνήσουν. Ὅμως εἶναι ἠθικῶς διάτρητος. Ὅταν μία κυβέρνησι χρηματοδοτῇ τά μέσα ἐνημερώσεως ἐπικαλουμένη λόγους δημοσίας ὑγείας τούς ὀποίους, ἐξυπονοεῖ, δέν θά ἐδέχοντο ἄλλως, χωρίς πληρωμή (!) νά ὑπηρετήσουν, πόσο πιστευτή γίνεται; Καί εἶναι κακόπιστος ὄποιος ὑποψιάζεται ἔμμεσον ἐξαγοράν/δωροδοκίαν καί ἀποκλεισμόν δι' οἰκονομικῆς ἀσφυξίας τῶν ἀντιφρονούντων, οἵτινες ἀρνοῦνται νά «ἐνημερώσουν» μέ ὄσα σερβίρει ἡ σατανοκίνητος κυβέρνησις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μητσοτάκη άρχοντα! 20εκ. για να κλειστούμε σπίτι. Για το μνημόνιο που θα περάσεις τώρα,τι θα πάρουν τα ΜΜΕ να μας κάψουν τα μυαλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΕΤΑΜΕΝΑ - ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΑΡΚΟΥΣΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟΜΑΘΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ