Καλοκαιρινές πιπεριές κέρατο γεμιστές με φέτα!

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Πολλοί λατρεύουν τις πιπεριές, είτε για κυρίως πιάτο, είτε για μεζέ. Πράσινες ή κόκκινες, γεμιστές με ρύζι και κιμά, μπακάλικες ή καυτερές τηγανιτές ή στη σχάρα, οι πιπεριές αποτελούν σταθερή αξία στο ελληνικό τραπέζι. Ο chef του veriotis.gr Γιώργος
Μεταξάς μας προτείνει πιπεριές κέρατο γεμιστές με φέτα, ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά για να συνοδεύσουμε το ουζάκι μας ή μια παγωμένη μπύρα. Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

20 μέτριες πιπεριές κέρατο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
½ κ.γ ρίγανη 
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 αυγό 
150 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.

Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.

Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.

Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Tips: μπορούμε να προσθέσουμε στη φάρσα μας μανιτάρι σοταρισμένο, κουκουνάρι… ό,τι τυρί και ό,τι μυρωδικό επιθυμούμε. Και φυσικά με ό,τι πιπεριά θέλουμε (Φλωρίνης ή πράσινη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ