Quantcast

http://picasion.com/

Πέθανε ο κορυφαίος Ημαθιώτης επιχειρηματίας που κατέκτησε τον χώρο εστίασης στην Αυστραλία


Βαθύτατη θλίψη προκάλεσε στην ελληνική παροικία, αλλά και στους συγγενείς του εδώ στην Ημαθία, η είδηση του θανάτου του Θανάση Σπανού, ενός μεγάλου επιχειρηματία που έγραψε ιστορία στην Μελβούρνη με μαγαζιά όπως, το «Medallion» στη Lonsdale Street, ταβέρνα «Θανάσης» στο Hughsdale και «Vanilla»
στο Oakleigh. Υπήρξε από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στον επιχειρηματικό κόσμο της Αυστραλίας και η αγάπη του για την Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη.

«Γλεντζές, έξω καρδιά, με απίστευτες πλάκες και ιδιαίτερη αδυναμία στο τσίπουρο, έζησε έντονα την ζωή του, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε… αποσυρθεί από την δημόσια ζωή αποφασισμένος να κερδίσει την πιο μεγάλη και σκληρή μάχη της ζωής του. Δεν τα κατάφερε όμως…». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια τον αποχαιρέτησε ο συμπατριώτης του από την Ημαθία Ηλίας Ντωνούδης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neoskosmos.com:

«Έφυγε πριν λίγες ώρες, για το μεγάλο, χωρίς επιστροφή ταξίδι, ο γνωστός επιχειρηματίας Θανάσης Σπανός, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο θανών, γεννημένος σε χωριό της Ημαθίας, ήταν από τους πιο γνωστούς συμπαροίκους και ασχολήθηκε με τον χώρο της εστίασης.
Το θρυλικό «Medallion» στην Λόνστειλ Στρίτ ήταν για χρόνια πολλά, σημείο αναφοράς των Ελλήνων και όχι μόνον, γράφοντας μια ξεχωριστή ιστορία! Ακολούθησε η μετακίνηση στο Όκλι με το «Vanilla», από τα πιο δημοφιλή σποτ της διάσημης πλέον, γειτονιάς των Ελλήνων της Μελβούρνης και του ευρύτερου ελληνισμού της Αυστραλίας!

Γλεντζές, έξω καρδιά, με απίστευτες πλάκες και ιδιαίτερη αδυναμία στο τσίπουρο, έζησε έντονα την ζωή του, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε… αποσυρθεί από την δημόσια ζωή αποφασισμένος να κερδίσει την πιο μεγάλη και σκληρή μάχη της ζωής του. Δεν τα κατάφερε όμως… Καλό ταξίδι Νάσιο!».

Ένας άλλος στενός του φίλος, ο ηθοποιός και φωτογράφος Αντώνης Μπαξεβανίδης επιβεβαίωσε με λυγμούς την είδηση του Θανάση Σπανού. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Θανάσης ήταν σαν ήρωας κινηματογραφικής ταινίας» τόνισε στο neoskosmos.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ