Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αρώματα και γεύσεις σε ένα πιάτο: Φτιάχνουμε φαρφάλες με σολωμό

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και κρέμα τυριού. Εγγυημένη και αγαπημένη γεύση. Αν μπλέξεις μαζί τους το άρωμα του σολωμού σβησμένου σε βότκα, του άνηθου και την σπιρτάδα του lime, θα έχεις ένα εξαιρετικό πιάτο, καλοκαιρινό, ελαφρύ και εντυπωσιακό στην παρουσίαση, ειδικά αν επιλέξεις φαρφάλες (φιογκάκια) για το ζυμαρικό. Μια γρήγορη, εύκολη και συγχρόνως υπέροχη συνταγή που μας προτείνει ο chef του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά:

• 500 γρ. φαρφάλες
• 200 γρ. σολομό, καπνιστό (κομμένο σε λωρίδες)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• 40 γρ. βότκα
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος 
• 2 κ.σ. κάππαρη
• λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
• ξύσμα από 1 lime
• 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Τις σουρώνουμε και φυλάσσουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον σολωμό.

Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα (περίπου 1-2΄) και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.

Σβήνουμε με βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα Philadelphia και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι του.

Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα lime, την παρμεζάνα .

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ