Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Είσαι αστέρι, Σουλτάνα!

86χρονη από την Κοζάνη αποφοίτησε από το λύκειο με 18,9
Η πνευματική καλλιέργεια δεν σταματάει ποτέ για κάποιον που αγαπά το διάβασμα και τη γνώση, όπως επιβεβαιώνει η ιστορία μιας 86χρονης από την Κοζάνη, με τέσσερα παιδιά, έξι εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα, η οποία αποφοίτησε από το επαγγελματικό λύκειο με βαθμό 18,9 και πτυχίο βοηθού νοσηλευτικής. Η Σουλτάνα Γκέσου, αν και μικρή ήταν καλή μαθήτρια, λόγω του πολέμου δεν κατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές της στο γυμνάσιο, ενώ αργότερα έγινε μοδίστρα και παντρεύτηκε.

Αφού όμως παντρεύτηκαν όλα τα παιδιά της, ελεύθερη πλέον από υποχρεώσεις, έπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει. Αν και δεν το είχε αφήσει ακριβώς καθώς, όπως έχει τονίσει σε παραπάνω από μία συνεντεύξεις της, «δεν σταμάτησα σε όλη τη ζωή μου να διαβάζω».

Αρχικά γράφτηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό 19,6 σε ηλικία 82 ετών. Ακόμη, εξοικειώθηκε για πρώτη φορά στη ζωή της με τους υπολογιστές, κάνοντας τον καθηγητή της να αναφωνεί: «Σουλτάνα, είσαι αστέρι!». Αμέσως μετά συνέχισε στο επαγγελματικό λύκειο, επιλέγοντας την ειδικότητα της βοηθού νοσηλευτικής γιατί, όπως εξηγεί, «θα φανεί χρήσιμη και για μένα και για την οικογένειά μου».

Η 82χρονη προτείνει σε όλους να ακολουθούν τα όνειρά τους και να παλεύουν για αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ