Quantcast

http://picasion.com/

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Να αποτραπεί η «βεβήλωση» της Αγίας Σοφίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 180/2020 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά την Αγία Σοφία: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αλλάζοντας ύστερα από 85 χρόνια το καθεστώς λειτουργίας της από Μνημείο σε Ισλαμικό τέμενος. Η εν λόγω απόφαση της Τουρκικής Προεδρίας είναι απαράδεκτη και συνιστά ευθεία πρόκληση και προσβολή τόσο για την εθνική συλλογική μας μνήμη όσο επίσης και για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και τη διεθνή νομιμότητα.

Η Αγία Σοφία, «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας» της UNESCO, είναι εδώ και αιώνες το απόλυτο σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού, ενώ σήμερα αποτελεί μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς όλης της ανθρωπότητας.

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσβάλλει βάναυσα όλους τους Έλληνες και τους Χριστιανούς καθώς επίσης και το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου.

Παράλληλα, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τις αξίες της διαφορετικότητας και της ανεξιθρησκίας και καταλύει κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και δικαίου αφού παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες για τη διατήρηση και την προστασία των Μνημείων της UNESCO.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας να αποτρέψουν τη «βεβήλωση» της Αγίας Σοφίας, επιβάλλοντας τις απαραίτητες κυρώσεις προς την Τουρκία».»

6 σχόλια:

  1. SOSTA EPRAKSE TO DYMOTIKO SYNBOULHO ,,SYNPERAZMA KALLA POU FONAZE O ANTONHS MARKOULHS , OPOS KAI STO FYSIKO AERIO FONAZE KAI META KSYPNHSAN OLOI ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEN EIME ME TON MARKOULH, APLA BLEPO POS O ANTHROPOS MYLAH SYNETA GIA TO KALLO THS HMATHIAS ,,AS POUME KAI THN ALITHIA EPITELOUS NA AFISOUME TOUS EGOHZMOUS KAI THS MIKROTHTES,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mόνο πού τακίμιασε μέ τούς αὐτουργούς τῆς προδοσίας τῶν Πρεσπῶν καί ἐξετέθη ἀνεπανορθώτως._

      Διαγραφή
    2. Είχε τα κακαλα να την στηρίξει και τώρα δικαιώνεται!

      Διαγραφή
  3. Ὡς Δῆμος, κάντε κἄτι οὐσιαστικό, τά ψηφίσματα δέν ἀρκοῦν.

    Τήν ἰσλαμοποίησι τοῦ ἐλευθέρου Ἑλληνικοῦ Κράτους, πού ἐλευθέρωσαν μέ ποταμούς αἱμάτων οἱ πρόγονοί μας κοιτάξτε ν' ἀποτρέψετε, γιατί ὁ Ἀγαρηνός δέν ἀστειεύεται.

    1) Καμμία βοήθεια καί καμμία διεκόλυνσι στούς ψευδοπρόσφυγες - εἰσβολεῖς - λαθροεποίκους. Εἶναι ἀπρόσκλητοι καί ἀνεπιθύμητοι.
    2) Ζητήστε ἀπό τήν εἰσαγγελία καί τό ὑπουργεῖο μεταναστεύσεως νά τούς ἀπελάσουν ἀμέσως.
    3) Ταράξτε στήν νομιμότητα τίς ΜηΚΥΟ καί ὅσους δίνουν καταλύματα, πού ὁδηγοῦν σέ δημογραφική ἀλλοίωσι καί τή μετατροπή μας σέ μειονότητα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ.....!!!! ΤΙΝΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ