Quantcast

http://picasion.com/

Τα κουνούπια κάνουν πάρτι στον κάμπο και η Περιφέρεια κάνει πάρτι με ξυλοπόδαρους

Τη στιγμή που τα κουνούπια κάνουν πραγματικό πάρτι στον κάμπο της Ημαθίας, δημιουργώντας συνθήκες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Λευκό Πύργο διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση όπου συμμετείχαν ξυλοπόδαροι και πατινέρ
διασκεδάζοντας τον κόσμο και διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ στο ειδικό περίπτερο που στήθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας ενημέρωσε τους πολίτες για θέματα που αφορούν στα κουνούπια, τη βιολογία τους, τα στάδια εξέλιξής τους, την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους και τα μέτρα προστασίας από αυτά. 




Υπήρξε μάλιστα και ενυδρείο στο οποίο οι περιπατητές της παραλίας Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια! 


Μάλλον στη Θεσσαλονίκη τα βλέπουν όλα ρόδινα και θεωρούν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, γι' αυτό και κάνουν γιορτές με ξυλοπόδαρους, όμως η πραγματικότητα στην Ημαθία είναι τελείως διαφορετική. Πάντως, αν θέλετε να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε ως αυτοπροστασία από τα σμήνη κουνουπιών, η καμπάνια της Περιφέρειας προτείνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια

  • Προστατευόμαστε από τα τσιμπήματα κουνουπιών όλες τις ώρες που αυτά είναι δραστήρια.
  • Φοράμε κατάλληλα ρούχα, μακριά μανίκια και παντελόνια. Καταλληλότερα είναι τα φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  • Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά σώματος, στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα.
  • Κάνουμε συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.
  • Τοποθετούμε και χρησιμοποιούμε αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες) σε παράθυρα, πόρτες ή άλλα ανοίγματα του σπιτιού.
  • Χρησιμοποιούμε κουνουπιέρα σε βρέφη και μικρά παιδιά.
  • Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα χώρου όπως ταμπλέτες ή υγρά “φιδάκια”, αεροζόλ κλπ.
  • Χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά, ο αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών και δυσχεραίνει την προσέγγισή τους.
  • Ποτίζουμε συνήθως τις πρωινές ώρες.
  • Κουρεύουμε τακτικά το γρασίδι.
  • Τοποθετούμε εξωτερικούς λαμπτήρες φωτισμού κίτρινου χρώματος που προσελκύουν λιγότερα κουνούπια από τον λευκό φωτισμό.

Με πληροφορίες από πηγή και πηγή

7 σχόλια:

  1. Αφου η Περιφερεια ειναι γαλαζια ξερετε τι ψηφισατε ...αρα ξερετε και ποιους να βαλετε στο "καδρο" ...παντως τα κουνουπια θα ειναι καθε χρονο...αλλα εσεις και εμεις θα υποφερουμε απο την μεγιστη αδιαφορια των "αν αρμοδιων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ με τους προηγούμενους ευτυχώς δεν είχαμε κουνούπια ελληνικά είχαμε τα τίγρης..και δεν είχαμε και πρόβλημα γενικά γιατί μας είχαν κλείσει στο σπίτι επί 4 χρόνια.. Ότι να ναι.. Διευκρινίζω ότι δεν ψήφισα γαλάζια κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    2. Απλα κα Ιλιανα πρεπει να καταλαβεις και εσυ και εγω και ολοι οι πολιτες οτι για τα αυτονοητα δεν πρεπει να "παρακαλαμε" διοτι οι διοικουντες λενε το εξης ηλιθιο...αφου δεν διαμαρτυρονται αρα ολα καλα....γιαυτο και οι αλλαγες πρπει να ειναι και σε τοπικο και περιφερειακο επιπεδο....καλημερα καλη εβδομαδα

      Διαγραφή
  2. αυτα τα κουνουπια πως θα φυγουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Αλεξάνδρεια , ο δήμος κ το τοεβ έχουν δώσει την έγκριση τους ώστε να εγκατασταθούν ορυζώνες λίγο έξω από χωριά .ενώ υπάρχει νόμος που το απαγορεύει.εισαγγελεας υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στη Βεροια φετος μαλλον ειναι πολυ λιγοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη αυτο που λετε ειναι οπως εκεινο που ολα εχουν σημασια με το τι συμβαινει στην Αθηνα....ελατε στο Μακροχωρι να δουμε αν ειναι λιγοτερα απο περυσι.....Οι επεμβασεις πρεπει να ειναι λιγο μετα την αρχη του καλοκαιριου και περι το τελος....και εδω γινινται μια και αφου συμβουν καποια περιστατικα....αυτο δεν ειναι προληψη ειναι δουλεμα...η αλλοιως αδιαφορια....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ