Quantcast

http://picasion.com/

Κατασκήνωση στη Χαλκιδική: Τι λέει για το νέο κρούσμα κορωνοϊού σε παιδί

Κλείνει για απολύμανση
Ενημέρωση σχετικά με δεύτερο παιδί που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό εξέδωσε η κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική, όπου την περασμένη Κυριακή είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό ένα 15χρονο κορίτσι. Όπως αναφέρει, «συνέχεια της διαρκούς ενημέρωσης που σας υποσχεθήκαμε, θέλουμε να γνωρίζετε πως από τα παιδιά που έφυγαν τα τελευταία 24ωρα από την κατασκήνωσή μας και υποβλήθηκαν στο σχετικό τεστ, 1 παιδί βρέθηκε οριακά θετικό. Ως εκ τούτου, για να επιβεβαιωθεί το test (αν ήταν θετικό ή αρνητικό), το νοσοκομείο ζήτησε το παιδί να εξεταστεί ξανά! Μόλις λάβουμε το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενημερώσουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 10χρονο παιδί, το οποίο βρέθηκε οριακά θετικό στον ιό. Σημειώνεται ότι η 10χρονη έμενε σε διαφορετικό κατάλυμα από την 15χρονη, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων μεταξύ τους.
Το πρώτο κρούσμα

Υπενθυμίζεται πως η κατασκήνωση είχε εκδώσει ενημέρωση και για το πρώτο κρούσμα όπου και ανέφερε: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι».

Κλείνει για απολύμανση η κατασκήνωση με κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική

Μετά και το δεύτερο κρούσμα παιδιού που βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό στην κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, ανακοινώθηκε το κλείσιμο της για το διάστημα 19 με 22 Ιουλίου, ώστε να απολυμανθούν όλοι οι χώροι και να υποβληθεί στα απαραίτητα τεστ το προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο κρούσμα πρόκειται για 10χρονο παιδί, το οποίο βρέθηκε οριακά θετικό στον ιό. Σημειώνεται ότι η 10χρονη έμενε σε διαφορετικό κατάλυμα από την 15χρονη, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων μεταξύ τους. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:


Αγαπητοί Γονείς. Τα τελευταία 24ωρα δίνουμε κι εμείς τη δική μας μάχη. Από τη μία, η υγεία των παιδιών και των ανθρώπων μας, από την άλλη η ανάγκη να προσφέρουμε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι στους κατασκηνωτές μας γεμάτο γέλιο, χαμόγελα, συγκινήσεις και στιγμές που θα τους συντροφεύουν έναν ολόκληρο χειμώνα.

Τα τελευταία 30 χρόνια στελέχη της κατασκήνωσης και κυρίως κατασκηνωτές, δίνουμε χρώμα στα καλοκαίρια και τους χειμώνες μας. Η ιδέα της κατασκήνωσης, ανεξαρτήτως επωνυμίας, έμοιαζε και συνεχίζει να μοιάζει ως μία από τις απαντήσεις και διεξόδους από τη σκληρή, πολλές φορές, πραγματικότητα. Το θεατράκι μας, η φωτιά των ευχών, η βραδιά τραγουδιού, τα ταλέντα των κατασκηνωτών και τα γέλια τους ηχούν ακόμη μέσα μας από τη χθεσινή βραδινή ψυχαγωγία. Η σκέψη αυτή κάνει ακόμη δυσκολότερη την απόφασή μας, αλλά παράλληλα τονίζει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που νιώθουμε απέναντι στο πολυτιμότερο δώρο που μας κάνετε, τα παιδιά σας, τους δικούς μας κατασκηνωτές.

Αποφασίζουμε, λοιπόν, ότι η κατασκήνωση θα παραμείνει κλειστή κατά το διάστημα 19-22 Ιουλίου για να απολυμανθούν όλοι οι χώροι μας και να υποβληθεί σε τεστ όλο το μόνιμο προσωπικό μας. Ως εκ τούτου, η επόμενη κατασκηνωτική περίοδος θα ξεκινήσει 4 ημέρες αργότερα, ώστε να προβούμε σ’ όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά, για την αγάπη, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα για την ηθική συμπαράσταση και τα τόσα θετικά και αισιόδοξα σχόλιά σας. Σας ευχαριστούμε που πιστεύετε κι εσείς, με το δικό σας τρόπο, στην ιδέα της κατασκήνωσης και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε.

Κυρίως όμως ευχαριστούμε τους σημαντικότερους ανθρώπους της κατασκήνωσης: Τους ομαδάρχες και τους κοινοτάρχες μας, τους προπονητές και τα στελέχη μας που κρατούν ζωντανή την ουσία και τη μαγεία της κατασκήνωσης. Αυτοί είναι οι δικοί μας αφανείς και φανεροί ήρωες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 22 Ιουλίου, έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές μας.

Ο αρχηγός,
Πάνος Σκούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ