Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αργοπεθαίνει το ποδόσφαιρο της Ημαθίας

Γεια χαρά τα αλάνια. Το σημερινό μου άρθρο αφορά τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ημαθίας. Εδώ και 10 χρόνια, ο κατήφορος είναι μεγάλος. Θυμάμαι τις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990, από τα μέρη μας να βγαίνουν παικταράδες και να κάνουν σπουδαίες καριέρες σε ομάδες της Αθήνας και της
Θεσσαλονίκης. Τι να πρωτοθυμηθώ; Παπαϊωάννου, Τσαλουχίδη, Αλεξανδρή, Τσιάρτα, Νινιάδη, Νταμπίζα, Ατματζίδη, Καφέ, Τρούπκο, Δέλλιο, Γελαδάρη, Κουλακιώτη, Πουρσαϊτίδη. Τα πάντα όλα! Και τώρα τι; Εδώ και 10 χρόνια η ποδοσφαιρομάνα Ημαθία δεν έχει βγάλει ούτε έναν μεγάλο παικταρά! 

Κάποιος ρε γαμώτο, να διακριθεί για το ταλέντο του και να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Ο τελευταίος των «Μοϊκανών» ήταν ο Νίκος Καλτσάς που πήγε στον Παναθηναϊκό! Είναι πραγματικά οδυνηρή η πτώση του ποδοσφαίρου μας. Μπορεί η «Βασίλισσα» να προσπαθεί να επανέλθει στη Super League, αλλά το ρόστερ της έχει κατά πλειοψηφία εισαγόμενους ποδοσφαιριστές από άλλες πόλεις. Ένας Μελιόπουλος βγήκε, πήγε στην Ξάνθη, πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ (αντί για 800.000 ευρώ!!!) και αυτός σταμάτησε τη μπάλα! 

Η κατακόρυφη πτώση όμως δεν ήρθε μόνο από την διάλυση της Βέροιας, η οποία υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική, αλλά και από την πορεία της ΕΠΣ Ημαθίας. Θυμηθείτε τι ομαδάρες είχε κάποτε το τοπικό και τι βλέπουμε σήμερα. Που είναι η Μελίκη, το Μακροχώρι, οι Πόντιοι Βέροιας, η Νάουσα, η Αλεξάνδρεια; Σύλλογοι με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο, πλέον δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε στην Α1. 

Καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι των ακαδημιών να δουλέψουν ακόμη περισσότερο με τους πιτσιρικάδες. Και τα αδέλφια Μπίκα που ηγούνται στη Βέροια να στοχεύσουν παραπάνω στο φυτώριο. Αν δεν βγούνε παίκτες από την γενικότερη περιοχή, με μισθοφόρους δεν κάνεις δουλειά. Αλλά και να κάνεις, θα είναι βραχυπρόθεσμο σχέδιο, χωρίς βάσεις. 

4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 Κ ΕΠΑΙΞΕ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ 2007 ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΌ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε καλά τα λες και να θυμίσω ότι στην γειτονική πελλα είναι κάτι παιδιά από Βέροια μεριά και οι κύριοι τής Βέροιας κοιτούσαν αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ πεθαίνουμε εμείς γερό γκαιλε τραβάτε με το ποδόσφαιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν σού αρέσει πάνε αλλού να κατεβάσεις κανένα ποτηράκι για να ξεχάσεις τα βάσανα σου

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ