Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακυρώνεται η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου

«Είναι αδύνατον να ελεγχθεί 40.000 κόσμου σε ένα Σαββατοκύριακο»
Μόνο οι εμπόλεμες καταστάσεις και η γερμανική κατοχή είχαν μέχρι πρότινος καταφέρει να σταματήσει τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης εμποροπανήγυρης της Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή του Αιγινίου στην Πιερία. Φέτος, ο εχθρός μπορεί να μην φέρει όπλα, ωστόσο η υψηλή και συχνά θανάσιμη επικινδυνότητα του κορωνοϊού οδηγεί σε ακύρωση την μεγάλη εκδήλωση μετά από δεκαετίες συνεχών διοργανώσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ακύρωση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου από την κυβέρνηση, μετά τα περιστατικά συνωστισμού σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, δεν αφορά χρονικά το Αιγίνιο, καθώς είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνάρτηση με τον συνωστισμό που δεν μπορεί να αποφευχθεί σε τέτοιες περιπτώσεις παρά τα όποια μέτρα, οδηγεί στην ακύρωσή του.

Ομόφωνα η απόφαση

Η οργανωτική επιτροπή της εμποροπανήγυρης του Αιγινίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οδηγήθηκε σε ομόφωνη απόφαση της μη πραγματοποίησης της 94ης διοργάνωσης της τοπικής εμποροπανήγυρης που ξεκίνησε από το 1922 και δεν πραγματοποιήθηκε όπως προαναφέρθηκε λόγω πολεμικών γεγονότων το 1940.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της εμποροπανήγυρης Βασίλης Παππάς, «υπήρξε το προηγούμενο διάστημα η αρνητική μου εισήγηση για την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης και όλα τα μέλη της επιτροπής ανεξαρτήτως παράταξης συμφώνησαν».

Ο ίδιος εξηγεί ότι η ιδιαιτερότητα του πανηγυριού στο Αιγίνιο είναι πως αφιερώνει μεγάλο μέρος του στην εστίαση και τη διασκέδαση. Εντός του χώρου πραγματοποίησης της διοργάνωσης, εκτός των 300 θέσεων εκθετών, υπάρχουν 40 ταβέρνες και 20 καντίνες με τραπεζοκαθίσματα, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

«Τα Σαββατοκύριακα έρχεται 40.000 κόσμου και είναι αδύνατον τέτοιος αριθμός να ελεγχθεί κατά την προσέλευση του», επισημαίνει ο κ. Παππάς.

Εκτός από συναισθηματικό, το πλήγμα από τη μη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης στην περιοχή θα είναι κυρίως οικονομικό. Βάσει των περσινών στοιχείων, τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση έφθασαν τις 250.000 ευρώ.


«Η εμποροπανήγυρη είναι ο βασικός αιμοδότης του δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Ως εκ τούτου η μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης προαναγγέλει μια δύσκολη χρονιά», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού.

7 σχόλια:

  1. Πολύ κριμα....Αλλα ο κορωνο ειναι εδω...Από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο πανηγύρι στην Κεντρική Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οοοοοχχιιιιι......
    Και τώρα, από πού θα πάρουμε κυλότες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12 ZEYGARIA 6 EYRO ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΞΥ ΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χειμωνα θα πεινάσουμε ασχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ