Quantcast

http://picasion.com/

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και χωρίς πρόστιμα - Αναλυτικά παραδείγματα

Σε νέους σχεδιασμούς προχωρά το οικονομικό επιτελείο, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοφλείται ο φόρος εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV επειδή το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι πολύ βαρύ από φορολογικής άποψης (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη
κυκλοφορίας, φορολογικές οφειλές που ανεστάλησαν λόγω κορωνοϊού) εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο φόρος εισοδήματος να πληρωθεί από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021. Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. που έχουν καταθέσει ήδη τις πινακίδες για τα οχήματά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μπορούν αν πληρώσουν τέλος ανά μήνα, να λάβουν τις πινακίδες για το όχημά τους και να ξαναβγούν με αυτό στον δρόμο.

Συγκεκριμένα:
  • όποιος λαμβάνει τις πινακίδες για ένα μήνα θα πληρώνει τα τέλη δύο μηνών
  • όποιος τις λαμβάνει για τρεις μήνες θα πληρώνει τα τέλη τεσσάρων μηνών
  • όποιος τις λαμβάνει για το τέλος του έτους θα πληρώνει για τους υπόλοιπους μήνες συν άλλον μήνα
Για παράδειγμα όταν έχουμε ένα όχημα 1.800 κυβικών με έτος κυκλοφορίας το 2002, τέλη 300 ευρώ και κατατεθειμένες πινακίδες:
  • εφόσον τις πάρει πίσω για ένα μήνα θα κληθεί να πληρώσει 50 ευρώ
  • εάν τις πάρει για τρεις μήνες θα πληρώσει 100 ευρώ
  • εάν τις πάρει για έξι μήνες θα πληρώσει 200 ευρώ

2 σχόλια:

  1. Τέλη κυκλοφορίας Αμερική σχεδόν σε όλη την ευρωπη για 2000κυβικα δεν ξεπερνούν ούτε τα 90€ και στην Ελλάδα με αυτούς τους κολωδρομους θέλουν 650€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πάρει τις πινακίδες για ένα μήνα θα πληρώσει μόνο τον μήνα.... καταργείται ο επιπλέον μήνας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ