Πεπόνι: Διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία σας

Είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά φρούτα του καλοκαιριού, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολλά θρεπτικά συστατικά, ωφελεί πολλαπλώς την υγεία. Το πεπόνι είναι χαμηλό σε θερμίδες, με το ένα φλιτζάνι να δίνει μόλις 64 θερμίδες, δεν έχει καθόλου χοληστερόλη, περιέχει όμως αρκετή φυσική
ζάχαρη και ως εκ τούτου η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος σας. Ταυτόχρονα, χάρη στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του, είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία: Διαβάστε αναλυτικά:
Βιταμίνη C: Είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Η βιταμίνη C βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην υγεία των οστών και των δοντιών. Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 90 mg ανά ημέρα. Ένα 1 φλιτζάνι πεπόνι παρέχει 65 mg βιταμίνης C.
Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά. Βοηθά την όραση και την υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, καθώς ένα φλιτζάνι καλύπτει πάνω από το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.
Κάλιο: Το κάλιο είναι σημαντικό ιχνοστοιχείο για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Η επαρκής πρόσληψη καλίου στη διατροφή μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, καθώς και τις επιπτώσεις των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 4.700 mg καλίου ανά ημέρα. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα καλίου, με 473 mg σε 1 φλιτζάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ