Quantcast

http://picasion.com/

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε Βουλγαρία, Αλβανία και Σκόπια

Ανησυχητικά τα μηνύματα από τα βόρεια σύνορα μας. «Καλπάζει» ο κορωνοϊός σε Βουλγαρία και Αλβανία καθώς χθες είχαν νέο ρεκόρ κρουσμάτων. Στα Σκόπια για 6η ημέρα τα κρούσματα είναι άνω των 100. Η Αλβανία είχε καταφέρει το προηγούμενο διάστημα να συγκεντρώσει τους προβολείς της δημοσιότητας επάνω της καθώς ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη η οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ χαμηλούς τους δείκτες της σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους από κορωνοϊό. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα η γειτονική χώρα ήταν 40 στις 41 χώρες σε ότι αφορά τους θανάτους ανά εκατομμύριο.

Αντίστοιχα τα νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση δεν είχαν ξεπεράσει μέχρι και την περασμένη εβδομάδα τα 34 (σ. σ. ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 25 Απριλίου). Δυστυχώς το τελευταίο τριήμερο στην Αλβανία καταγράφονται απανωτά ρεκόρ. Την Κυριακή έσπασε των φράγμα των 50 κρουσμάτων (57) τα οποία αυξήθηκαν σε 96 νέα κρούσματα την Δευτέρα ενώ χθες στην γειτονική χώρα είχαμε νέο ιστορικό ρεκόρ με 82 νέα κρούσματα.

Πλέον το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων είναι στα 571, υπερδιπλάσιο σε σχέση με την αρχή του μήνα όπου τα συνολικά κρούσματα ήταν 233. Σύμφωνα με το Albania Daily News με βάση τα κρούσματα της Τετάρτης (επιπλέον 50) ο αριθμός των συνολικών ενεργών κρουσμάτων έχει ξεπεράσει πλέον τα 600 (608).

Πάνω από 100 νέα κρούσματα στην Βουλγαρία

Αρνητική είναι η εικόνα και από την Βουλγαρία όπου χθες είχαμε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων (112). Πρόκειται για την τρίτη ημέρα μέσα στον Ιούνιο όπου στην χώρα σπάει το φράγμα των 100 κρουσμάτων. Εάν συνεχισθούν οι συγκεκριμένοι ρυθμοί η Βουλγαρία θα ξεπεράσει για δεύτερη φορά τα 1500 ενεργά κρούσματα που ήταν το υψηλότερο που είχε φθάσει (1.513 στις 18 Μαΐου) μίας και πλέον βρίσκεται στα 1.455 χθες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα είχε καταφέρει να ανακόψει την ανοδική πορεία τις περασμένες εβδομάδες ρίχνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και κάτω από τα 1000 (963 στις 6 Ιουνίου).

Φωτιά που δεν σβήνει στα Σκόπια


Μπορεί το τελευταίο τριήμερο να μην είχαμε ρεκόρ νέων κρουσμάτων στα Σκόπια όμως από τρεις χώρες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι αυτή που φαίνεται να παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το Σάββατο που μας πέρασε εμφάνισε ιστορικό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων (194) ενώ τα ενεργά κρούσματα τον Ιούνιο τρέχουν με γεωμετρικούς ρυθμούς. Ο Μάιος στην γειτονική χώρα έκλεισε με 541 ενεργά κρούσματα και χθες ο αριθμός είχε εκτοξευθεί σε 2.341 ενεργά κρούσματα. Χθες ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στα Σκόπια ξεπέρασε τους 200 (201).

1 σχόλιο:

  1. Φέρτε εργάτες από αλβανία για τα ροδάκινα και γρήγορά. Τώρα, είπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ