Quantcast

http://picasion.com/

Εργάτες γης: Έγινε η ρύθμιση για εργόσημο αλλά «κόλλησε» η διαδικασία στο ΑΦΜ

Εξαιτίας της πανδημίας δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα με τα κλειστά σύνορα για τους εργάτες γης. Μετά από «πιέσεις» προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήρθε τροπολογία που έλυνε το πρόβλημα. Σε αυτή την τροπολογία περιγράφεται ακριβώς η διαδικασία μετάκλησης των εργατών γης δηλαδή η αμοιβή τους θα γίνεται με τη διαδικασία του εργόσημου (και όχι με εισφορές στον ΕΦΚΑ) μετά από απαίτηση όλων των αγροτικών φορέων συλλόγων και συνεταιρισμών. Για να γίνει αυτό όμως όλοι οι εργάτες γης που έχουν έρθει από τη γειτονική Αλβανία πρέπει να έχουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα λόγω της γραφειοκρατίας. 

Όπως τονίζει στον «ΑγροΤύπο» ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας, «όσον αφορά το ΑΜΚΑ έχει δρομολογηθεί η έκδοση του. 

Όσον αφορά το ΑΦΜ η διαδικασία «κολλάει» στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Καλούμε λοιπόν τον κύριο Πιτσιλή να δώσει μία λύση στην εύκολη έκδοση ΑΦΜ στους εργάτες γης. Είναι εξάλλου υποχρέωση της πολιτείας να ολοκληρώσει την διαδικασία μετάκλησης με την έκδοση όλων των εγγράφων που απαιτούνται».

Αυτή την εποχή μόνο σε Ημαθία και Πέλλα εργάζονται περίπου 10.000 εργάτες γης από την Αλβανία, που με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση μπορούν να πληρώνονται με εργόσημο. Αυτό που ζητάνε οι αγρότες είναι να γίνουν ομαδικά και με γρήγορες διαδικασίες οι αιτήσεις για να πάρουν ΑΦΜ και να μπορούν να πληρωθούν.

1 σχόλιο:

  1. ξέρετε κάτι στο κράτος μας που να έγινε μελετημένα και σωστά ;
    Τυχαία δεν φτάσαμε σε αυτά τα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ