Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

12+2 λόγοι για να επισκεφθείτε τη Σκιάθο

Πρόκειται για ένα νησί, που όλοι συμφωνούν, πως καλύπτει όλα τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών. Πολλές και όμορφες παραλίες, καταπράσινη, με την πλούσια βλάστηση να φτάνει μια ανάσα από το νερό, η Σκιάθος έχει κι ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως το κάστρο και το σπίτι του Παπαδιαμάντη. Η
«κοσμοπολίτισσα» των Σποράδων, πιο κοντά στη στεριά από κάθε άλλο νησί του συμπλέγματος αυτού, είναι γενέτειρα του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων», Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το σπίτι του στη Χώρα, που είναι και μουσείο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σκιάθου.


Φτάνοντας στο νησί, το πρώτο που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι η νησίδα Μπούρτζι, γεμάτη πεύκα, με τα ερείπια του βενετικού φρουρίου που στέκει εκεί από τον 13ο αιώνα. Η νησίδα μοιάζει να χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και τη Χώρα, που απλώνεται στο βάθος αμφιθεατρικά.


Η Σκιάθος φημίζεται για τις δεκάδες παραλίες της, με τα Λαλάρια και τις Κουκουναριές να είναι οι πιο φημισμένες. Λευκά βότσαλα κάτω από απόκρημνους βράχους και με φόντο τα καταπράσινα νερά η πρώτη, απέραντη, χρυσαφένια και αμμώδης η δεύτερη.


Πίσω από το πευκοδάσος της, η λίμνη της Στροφιλιάς είναι μοναδικός βιότοπος με σπάνια είδη πουλιών. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις θαλάσσιες σπηλιές. Στο βορειότερο άκρο του νησιού στέκει επιβλητικό το κάστρο του 14ου αιώνα, που κάποτε προστάτευε από τους πειρατές.



Διαβάστε 12+2 λόγοι για να επισκεφθεί τη Σκιάθο


1. Γιατί τόσες επιδρομές έχει δεχτεί αυτό το «νησί των πειρατών» για τα μάτια του και μόνο! Εσύ θα αρνηθείς να το κατακτήσεις;

2. Γιατί η Σκιάθος, είναι το νησί που διχάζει με ένα αμάλγαμα πρωτόγονων δυνάμεων της φύσης και ενός μεταμοντέρνου χαρακτήρα…από τη μία, ειδυλλιακά τοπία με καταπράσινα πεύκα και σμαραγδένια νερά και από την άλλη, ένας κοσμοπολίτικος αέρας και μια ανάπτυξη που ξεχειλίζει.

3. Τι να πει κανείς για τις παραλίες της; Και οι 64 είναι μία προς μία…(εντάξει αν καθίσεις 2 μήνες προλαβαίνεις να τις δεις όλες).

4. Τι φαντάστηκες, ότι θα υπάρχει ελληνικό νησί χωρίς κάστρο; Το Eνετικό Κάστρο στο Μπούρτζι, που χρονολογείται από το 14ο αιώνα, χτίστηκε προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους της Χώρας, από τις επιδρομές των πειρατών και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα το νησιού.

5. Αλλά και το μεσαιωνικό Κάστρο, η παλαιά Καστροπολιτεία της Σκιάθου, «κρέμεται» κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα και αποτελεί, μια από τις ομορφότερες και πιο ενεργειακές περιοχές, που αξίζει να επισκεφτείς.

6. Η Χώρα της Σκιάθου, είναι στην κυριολεξία ένας λαβύρινθος, που πρέπει να εξερευνήσεις! Αμέτρητα γραφικά σοκάκια, καλντερίμια, παραδοσιακά νησιώτικα σπίτια, ολάνθιστοι κήποι και αρχοντικά νεοκλασικά! Απόλαυσε ένα ρομαντικό περίπατο και, που ξέρεις, δίπλα σου μπορεί να περπατάει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Κέιτ Χάντσον ή ο Εμίρης του Κατάρ.

7. Αν είσαι νέος, ωραίος και έχεις όρεξη για ζωή και τρέλες, τότε αυτό είναι σίγουρα το νησί σου, καθώς το όνομα του έχει ταυτιστεί με το κέφι, τη ζωντάνια και τους ξέφρενους ρυθμούς ζωής.

8. Η Σκιάθος αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και ελκυστικά νησιά της Μεσογείου, ανταγωνίζεται δε τη Μύκονο…τη Σαντορίνη και μη σου πω και το Κάπρι! (άδικα νομίζεις;) Κάνε μια βόλτα στο λιμάνι και χάζεψε τα πολλά σκάφη αναψυχής, τα εντυπωσιακά κότερα, και τις επιβλητικές θαλαμηγούς.

9. Η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελιστρίας η Βαγγελίστρας, όπως την αποκαλούν οι γηγενείς, χτισμένη κάτω από την ψηλότερη κορυφή του νησιού, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία. Εδώ, υφάνθηκε για πρώτη φορά η ελληνική σημαία της Επανάστασης, και ορκίστηκαν σπουδαίοι ήρωες, όπως ο Μιαούλης, ο Κολοκοτρώνης και ο Νικοτσάρας.

10. Άγιος Δομίνικος…Νησιά Φίτζι…Σεϋχέλλες! Στις Κουκουναριές πήγες; Πήγαινε και θα δεις τι σημαίνει παραλία…Η πιο εκπληκτική παραλία του νησιού, είναι κι ένα από τα σύμβολά της! Κι αν δε βρεις ξαπλώστρες πήγαινε λίγο πιο δίπλα στη εξίσου όμορφη «Μπανάνα».

11. Η Σκιάθος είναι το νησί, που ενέπνευσε τον μεγάλο διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη! Οπότε μη παραλείψεις να επισκεφτείς το σπίτι του, ένα από τα βασικότερα αξιοθέατα.

12. Λαλάρια εδώ…Λαλάρια εκεί! Όλοι στη Σκιάθο μιλούνε γι΄αυτό το μέρος. Δικαιολογημένα, αφού είναι μια από τις πιο διάσημες και εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας και δεν επιτρέπεται να μην την έχεις δει! Δεν είναι προσβάσιμη οδικώς, αλλά μόνο με καραβάκι!

13. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που αγαπούν την άλλη Σκιάθο, αυτή του Παπαδιαμάντη…με την ανεπιτήδευτη γοητεία και την παρθένα ομορφιά. Σαν άλλος πειρατής, ανακάλυψε τους θησαυρούς του Βορρά, γίνε περιπατητής και φυσιολάτρης, και απόλαυσε τοπία μαγικά, ανέπαφα από τον τουρισμό.

14. Τέλος, άδραξε την ευκαιρία και κατέκτησε το βυθό της Σκιάθου, κάνοντας κατάδυση! Το νησί, διαθέτει ένα πλήθος από σχολές καταδύσεων, που θα αναλάβουν την υποθαλάσσια ξενάγηση σου, σε ένα κόσμο που θα σε σαγηνέψει! (300 ειδή ψαριών φιλοξενεί η θάλασσα των Σποράδων…βιάσου λοιπόν και κάνε εγγραφή)



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ