Quantcast

http://picasion.com/

Σε απεργία οι Αλβανοί εργάτες γης στην Ημαθία - Διεκδικούν μεροκάματο 30€

Θα προχωρήσουν σε κλείσιμο επαρχιακών δρόμων και συμβολικές καταλήψεις
Σε απεργιακή κινητοποίηση έχουν προχωρήσει εδώ και μια εβδομάδα περίπου, οι νόμιμοι Αλβανοί μετανάστες, που ζούνε και εργάζονται ως εργάτες γης στην Ημαθία, με κύρια διεκδίκησή την αύξηση
του μεροκάματου στα 30 ευρώ. Οι εργάτες βρίσκονται καθημερινά συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας, απέχοντας από τις αγροτικές εργασίες, παράλληλα και με άλλους εργάτες γης σε άλλα χωριά της Ημαθίας, όπως στον Λουτρό και την Ξεχασμένη. 

Ο veriotis.gr βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα και συνάντησε τους εργάτες κατά την 5η μέρα της απεργίας τους, οι οποίοι όπως είπαν, σκοπεύουν να συνεχίσουν μ' αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους, για δύο ακόμα ημέρες και στη συνέχεια, την περίοδο του μαζέματος, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις, όπως σε κλείσιμο επαρχιακών δρόμων ή συμβολικές καταλήψεις.
Καθημερινά στην πλατεία Αγίας Μαρίνας, σταθμεύουν λεωφορεία από τους νομούς Κοζάνης, Πιερίας και Λάρισας, όπου μεταφέρουν άνδρες και γυναίκες. Όπως καταγγέλλουν οι Αλβανοί εργάτες, πρόκειται για άτομα με κάρτα ανεργίας, που καταφθάνουν με μισθωμένα λεωφορεία από όμορους νομούς, προκειμένου να απασχοληθούν με «μαύρη» εργασία ως εργάτες γης στα χωράφια της περιοχής.
Μάλιστα,το Σωματείο Νόμιμων Μεταναστών Ημαθίας θα προχωρήσει σε καταγγελία για «μαύρη εργασία» στον Επόπτη Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Δημήτρης Μανόκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Γης νομού Ημαθίας και σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας. 
Αρμπέν Τσάνι (αριστερά) και Δημήτρης Μανόκου (δεξιά)
Στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση το παρών έδωσε και ο Αρμπέν Τσάνι, πρόεδρος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος (εκπροσωπεί 200.000 άτομα σ' όλη την Ελλάδα), που έφτασε από την Αθήνα στη Βέροια, συνοδευόμενος από τηλεοπτικό συνεργείο Αλβανικού καναλιού, προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα των εργατών.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου Δημήτρη Μανόκου:










94 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι λέτε για τους Έλληνες, πως είναι τεμπέληδες και προτιμούν να κάθονται στα καφενεία με ένα 2ευρω στην τσέπη, παρά να βγάλουν κανένα μεροκάματο στα χωράφια, αλλά ως δασκάλους τους βγάζω το καπέλο. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να αλλάξουν νοοτροπία στους Αλβανούς και να τους μάθουν πώς να διεκδικούν τα συμφέροντά τους.
    ΥΓ. Πάντως το ότι υπάρχει και Σωματείο Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος με 200.000 μέλη πρώτη φορά το ακούω. Είναι μπροστά οι άνθρωποι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο είναι απλό αλλά και ξεκάθαρο: βρε ουστ από δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρεις εσύ όλη την παρέα και θα ΠΑΤΕ για μάζεμα ε????

      Διαγραφή
    2. Εγώ δε σταμάτησα να δουλεύω ούτε στιγμή - όταν οι περισσότεροι καθόταν και παίρναν επιδόματα ή έπεφτε ο μισθός. Εσύ;;; Θα πάρεις όλη την παρέα και θα πας;;; Ή καλά τα επιδόματα;;; Όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Αν όμως θέλουν να κλείσουν δρόμους να πάνε πίσω στην χώρα τους. Και μετά πάνε και τα επιδόματα ενοικίων, τέρμα η τζάμπα περίθαλψη, τέρμα τα μαύρα. Άντε γεια!

      Διαγραφή
  3. Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε μόνιμα στην Ελλάδα πληρωνουν φόρους, πάνε τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, ανακυκλώνουν τα χρήματα τους στις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα τους και να τους βοηθήσουμε... Θεωρώ το 22 ευρώ μεροκάματο που παίρνουν πως είναι πολύ λίγο για 8 ώρες κάτω από τον ήλιο με 40βαθμούς κελσίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας δουλεύεις αδερφέ;Οι Αλβανοί μόνο την κατάθεση ξέρουν ανάληψη δεν ξέρουν τι θα πει. Φευγει το μεγαλυτερο μέρος των χρημάτων στην Αλβανία. Ουτε στα καφενεία δεν πανε. Το πολυ πολυ σε ένα περιπτερο να παρουν τσιγάρα. Και τώρα που τα λέμε ο εκπρόσωπος πως ταξίδεψε από την Αθήνα στην Ημαθία; Επιτρέπεται; Γιατί εγώ έχω δουλειά στη Θεσσαλονίκη και ως νομοταγείς μ@λ@κς περιμένω την άρση των περιορισμών!

      Διαγραφή
    2. Δώσε εσύ τότε τη διαφορά απ τα 30 ευρώ, αφου τα θεωρείς λίγα....Απ τον καναπέ μάλλον δεν έχεις ιδεα απο κοστολόγια στις επιχειρήσεις..Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα..

      Διαγραφή
    3. ΑΥΤΗ ΤΑ ΠΕΡΝΟΎΝ Κ ΑΠΟ ΔΙΟ ΜΕΡΙΈΣ Κ ΜΙΛΑΝ ΚΙΌΛΑΣ.

      Διαγραφή
    4. Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε στην Ελλάδα, όπως κι εμείς. Μάντεψε τι μεροκάματο παίρνουμε εμείς αναλογικά με αυτούς που όλοι είναι ανειδίκευτοι. Τα παιδιά που μοιράζουν φυλλάδια βρέξει χιονίσει τι μεροκάματο παίρνουν? Οι περισσότεροι Αλβανοί στα χωριά δεν πληρώνουν ούτε νοίκι, ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Πέρσι που ξεσηκώθηκαν πάλι για τον ίδιο λόγο σε χωριά του κάμπου και ήθελαν 30 ευρώ μεροκάματο (και μάλιστα σε περίοδο που έπρεπε η συγκομιδή να γίνει άμεσα) δεν πήγαιναν για δουλειά και παράλληλα συνέχισαν να μένουν στο μέρος που τους είχαμε παραχωρήσει. Δεν πλήρωσαν φράγκο και απαιτούσαν να τους δώσουμε και τον κωδικό από το wifi. Θέλετε να σας πω κι άλλες ιστορίες? Ότι κουβαλάνε τις γυναίκες τους οι οποίες δεν μπορούν ούτε τη σκάλα να σηκώσουν και απαιτούν κανονικό ημερομίσθιο? Ότι μας βρίζουν και μας χαρακτηρίζουν όταν μιλούν μεταξύ τους? Ότι η πονηριά τους δεν έχει όρια? Ούτε τον καφέ τους δεν πληρώνουν, ούτε το πρωινό τους την ώρα που κάνουν διάλειμμα στο χωράφι. Σκύψτε λοιπόν από πάνω τους αφού τους θεωρείται αδικημένους κι αφήστε μας εμάς μιας κι εμείς ως νέοι τεμπέληδες με πτυχία σερβίρουμε καφέδες, μοιράζουμε φυλλάδια και πάμε σεζόν στα νησιά μένοντας σε κοινόβια με 15 ευρώ μεροκάματο και πάμε στα διαλογητήρια με επίσης μισθό πείνας, πληρώνουμε φόρους, νοίκι, λογαριασμούς. Σκύψτε από πάνω τους που τους φερθήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και όπως πάντα η φάρα τους πάει να μας τη φέρει με την πονηριά τους. Σκύψτε να δούμε τι θα καταλάβετε.

      Διαγραφή
    5. Πρώτον δεν περνουν 22 αλλά 25 € και μάλιστα μαύρα. Δεύτερον δείξε μου ένα εκκαθαριστικό αλβανού που να έχει πληρώσει φόρο. Επιδόματα περνουν δωρεάν περίθαλψη έχουν αλλά φόρο δεν πληρώνει κανείς. Όταν ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις οι απαιτήσεις τους ήταν 30€ μαύρα.

      Διαγραφή
    6. το θέμα δεν είναι αν είσαι Έλληνας η Αλβανός, αλλά πόσα σκατα τρως στη δουλειά σου. Αν ενωθούν οι χαμηλόμισθοι μπορούν όλοι να πάρουν καλύτερους μισθούς. Αν κατηγορούν ο ένας τον άλλον χαίρονται οι πλούσιοι, που κάποιοι είναι και πολύ τσιγκούνηδες, αρρωστοι τσιγγουνηδες. Όσα λεφτά κάνανε οι αλβανοί εργάτες τα κάνανε με τον κόπο τους, το κορμί τους και το μυαλό τους. Ρισπεκτ

      Διαγραφή
    7. το θέμα δεν είναι αν είσαι Έλληνας η Αλβανός, αλλά πόσα σκατα τρως στη δουλειά σου. Αν ενωθούν οι χαμηλόμισθοι μπορούν όλοι να πάρουν καλύτερους μισθούς. Αν κατηγορούν ο ένας τον άλλον χαίρονται οι πλούσιοι, που κάποιοι είναι και πολύ τσιγκούνηδες,θ αρρωστοι τσιγγουνηδες. Όσα λεφτά κάνανε οι αλβανοί εργάτες τα κάνανε με τον κόπο τους, το κορμί τους και το μυαλό τους. Ρισπεκτ

      Διαγραφή
  4. Σιγά συγκινήθηκα. Τα 25 μαύρα δεν φτάνουν θέλουν 30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα πεσει πολυ φαπα αν βγει καποιος απο αυτους να κλεισει κανα δρομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτό το προνόμιο και μονοπώλιο το έχει ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ.Οι άλλοι τουμπεκί? Δεν πάει έτσι, μην είσαι μοναχοφαης..

      Διαγραφή
  6. Το μεροκάματο στα χωράφια της Βέροιας είναι 25 ευρώ.να πούμε στον κύριο τσανι ότι οι Αλβανοί είναι αυτοί που πρώτοι θέλουν μαύρα μεροκάματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαύρα μεροκάματα πρώτοι οι Αλβανοί ζητάνε για να μην πληρώνουν εφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο βοριδης να δώσει το δικαίωμα στους Έλληνες ανέργους να δουλέψουν στα χωράφια χωρίς να χάσουν το ταμείο ανεργίας.αυτό θα λύσει το θέμα, διότι πολλοί δεν πάνε γτ για 2 μήνες δουλειά χάνουν το ταμείο και μετά δεν μπορούν να το ξανά πάρουν. Τι δεν καταλαβαίνετε ρε πολιτικοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 25 ΕΥΡΏ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. 25 ευρώ 8 ώρες με μισή ώρα διάλειμμα. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΆΝΕ ΑΛΒΑΝΊΑ ΜΕ 6 ΕΥΡΏ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pigene e sis na dhuljeve sto korafi me 22 € tha dume ja posa tha adekis

      Διαγραφή
    2. Πανε στην Αλβανία να βρεις δουλειά και να σε δώσουν 30 ευρω μαυρα μεγαλε χωρίς να πληρώνεις ενοίκιο ρεύμα νερό και να φορολογησε και ασε τα παπατζιλικια εδω σε εμας δεν περνουν κουτοπονηροι Αλβανοί!!

      Διαγραφή
    3. Φίλε Αλβανέ,τράβα στη χώρα σου να παίρνεις Περισσότερα.μαθατε και την απεργία. Έχεις δουλειά όλο το χρόνο. Περνάς πλακάκια, βάφεις,μαζεύεις,αραιώνεις,μένεις σε ένα σπίτι με 10 άτομα Κ την βγάζεις τζάμπα.αν θες περισσότερα λεφτά και ποιότητα τράβα στη χώρα σου και στη σπιταρωνα σου που έχτισες τόσα χρόνια από τα μαύρα λεφτά και την ανειδικευτη εργασία σου μη πω παράνομη και άντε στην ευχή της Παναγίας. Αχάριστοι. Που δουλεύουμε στη χώρα μας για 500 ευρώ και φορολογουμαστε τα μισά. Αλλά πρέπει η κυβέρνηση με αυτή σας την κίνηση να ασχοληθεί μεν την πάρτη σας και να σας κυνηγήσει να είστε όλοι νόμιμα στη χώρα και να κόβεται αποδείξεις σε ότι κάνετε..άντε να σε δω Εσύ πόσο θα αντέξεις μετά...που έχεις γλώσσα Κ μιλάς.τραβα στην Αγία μαρίνα τώρα να διεκδικήσεις τα νόμιμα...

      Διαγραφή
    4. Τι πόσο θα αντέξει ρε ανόητε Αλβανέ; Τι προσπαθείς να μας πεις ότι πριν έρθετε εσείς δεν καλλιεργούσαν χωράφια εδώ; Τι νομίζεις δηλαδή ότι αν φύγετε θα σταματήσει η καλλιέργεια στον κάμπο; Αντε πηγαίνεται να ρίξετε νερό στο κεφάλι σας μπας και συνέλθετε κορόιδα σας δουλέψανε και σας έβαλα να κάνετε απεργία σε μια περίοδο που δεν πρόκειται να κερδίσετε αυτά που ζητάτε ακόμα και δίκιο να έχετε. Απλά θα βρεθεί άλλος τρόπος και θα χάσετε τις δουλειές σας γιατί οι συνδικαλιστές σας δουλεύουν. Κορόιδα.

      Διαγραφή
    5. Σώπα ρε φίλε δηλαδή αυτό το κατάλυμα που παρέχεις εσύ στους εργάτες σου το θεωρείς σπίτι ρε φυγετε ολοι από δω τώρα μου έχετε μάθει όλοι στο τζάμπα και βγάζετε και γλώσσα κανονικά έπρεπε να λέτε Ευχαριστώ. Γτ δεν πάτε μόνοι σας να δουλέψετε στα χωράφια. Αλλά βέβαια βρήκατε τα κορόιδα και μου παίζεται τους έξυπνος.χαρη σε αυτά τα παιδιά έχετε λεφτά γι αυτό βουλωστε το και άντε κοιτάξτε να βοηθήσετε λίγο την κατάσταση

      Διαγραφή
  10. 30 ευρώ και θα έρχεται αυτός μόνος του στο χωράφι μας όπως όλος ο κόσμος πάει στη δουλεια του.. Να πληρώσει ταξί και να πάει αν δεν έχει αυτοκίνητο.. Νερό και καφέ να πάρει από το σπίτι.. Και διαλείμματα 30βλεπτα στο 8ωρο όπως ορίζει ο νόμος. Γιατί αυτη με το τσιγάρο και το καφέ το ξεπερνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πάει ο μισθός δημοσίου 360 € και τότε τα 22€ και 25 € θα είναι πολύ καλός μισθός για 8ωρο.ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1000 ΚΑΙ €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποιοι κορόιδεψαν αυτούς τους ανθρώπους και τους έβαλαν την χειρότερη χρονιά να ζητήσουν αύξηση του μεροκάματου.
    Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να χάσουν τις δουλειές τους καθότι σε πολλά χωριά οι αγρότες βρήκαν τρόπους να αντιμετωπίσουν την έλλειψη εργατικών χεριών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο στον κύριο μεγαλομετοχο μεγάλου εργοστασίου της Ημαθίας που φέρνει μετανάστες και ξεσηκώνει τον οχλο, στην προκειμένη περίπτωση Αλβανοί εργάτες έτσι ώστε να τους πλασάρουν ως εργάτες και να κάνουν το "έργο" τους για το καλό όλων μας, δηλαδή τις τσέπες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πήγαιναν για δουλειά οι άνεργοι και οι άνεργες της Ημαθίας έτσι ώστε να μην εισάγουμε εργάτες.. Τι? Οι Έλληνες είναι σπουδαγμενοι και δεν κάνουν τέτοιες δουλειές?!?!?! Χαχαχαχα. No hope ρε φίλε.. Δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ..

      Διαγραφή
  14. Χαχαχαχα. Καλά σας κάνουν ρε ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.. Από τη μια παρακαλατε να ρθουν από την Αλβανία εργάτες για να μαζέψετε τα ΡΟΔΑΤΣΙΝΑ σας (Γιατί αλλιώς θα σαπίσουν πάνω στα δέντρα) και από την αλλη θέλετε να τους ξεγελασετε με 22 Ευρω..Ρε μια χαρά σας κάνουν.. Να στείλετε τους τεμπέληδες τους γιους σας να τα μαζέψουν με 20 Ευρω αν δεν σας αρέσει..Ααα ξέχασα, οι γιοι σας είναι όλοι σπουδαγμενοι άνεργοι από το Harvard..Ξυπνανε μετά τις 11..Χαχαχα. Έλληνας ειμαι αλλά πολύ το χαίρομαι αυτό που σας κάνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω ελληνας ειμαι, μαζι σου ειμαι φιλε καλα μας κανουν

      Διαγραφή
  15. Πολύ σωστά ζητάνε ημεροκαματα 30 ευρώ..Από την άλλη και οι αγρότες αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν συμφέρει ή επένδυση στα δένδρα.Ανακαλυψτε ποιος φταίει και οδηγείται η αγροτιά εκεί που οδηγήθηκε η εγχώρια βιοτεχνία και βίομηχανια ακόμη παλιότερα.Βρηκατε τον ένοχο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαντεψε την απάντηση του νεοελληνα: ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ..

      Διαγραφή
  16. Καλά κάνουν, ο νεοέλληνας δεν θα πάει χωράφι γιατί είναι ζόρικη δουλειά, θέλει δουλειά γραφείου ή θα προτιμήσει να πιει κανα καφέ με το χαρτζιλίκι που του παρέχεται εσείς οι γονείς. Για κόψτε τα χαρτζιλίκια, ο βουτηρομπεμπές σας θα παει μετα χωράφι να δουλέψει η οχι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι μπράβο.. Αυτά να λέμε,εκεί να επικεντρωθούμε και ας αφησουμε τους μετανάστες να κάνουν ό,τι μπορούν. Τα χαλιά αυτα δικά μας είναι, του νεοέλληνα και φυσικά καλου ΧΡΙΤΙΑΝΟΥ που αγαπάει τον συνάνθρωπο του..ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΑΛΛΑΞΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ..

      Διαγραφή
  17. Το παραξενο δεν ειναι η απεργια των Αλβανων εργατων εν Ελλαδι , αυτο ειναι δικαιωμα τους σαν εργαζομενοι. Το παραξενο ειναι η χρονικη περιοδος της απεργιας ακριβως πανω στην ωρα της δουλειας, και μετα απο τη συναντιση του Πρωθυπουργου μας με τον Αλβανο ομολογο του οπου υποτιθεται οτι συμφωνησαν για Αλβανους απο Αλβανια εργατες ? ? ? Ετσι ερχομενοι οι Αλβανοι απο Αλβανια ενονονται με τα εδω αδελφια τους και ζηταν και αυτοι τα 30 ευρω. Ενω για πρωτη φορα ερχεται και ο Αρχισυνδηκαλιστης τους απο Αθηνα ο οποιος εκπροσωπει 200.000 ατομα. Πολυ συντονισμενα δεν ειναι ρε παιδια τα πραγματα, για μαυρη αδηλωτη εργασια που γινοταν τοσα χρονια χωρις φασαρια ; Εγω παντως πρωτη φορα βλεπω απεγια για μαυρη εργασια (χωρις εισφορες). Διοτι μη μου πειτε οτι ολοι αυτοι οι Αλβανοι δουλευαν τοσα χρονια αλλα και για φετος με πληρωμενες εισφορες στο κρατος μας ;
    Το τελικο νοημα ειναι οτι εσας τους αγροτες και τους αγροτοσυνδικαλιστες αρχηγους σας σας επιασν στον υπνο ακομη και Αλβανοι εργατες. Αυτο που σας κανουν, στο σκακι λεγεται (ρουα ματ) δηλ ηττα χωρις αποφυγη. Αν ξερετε απο σκακι και οχι μονο ξερη, μπουρλοτ και θαναση. Αλλα αν ξερατε απο σκακι ισως να φροντιζατε τοσα χρονια ωστε να μην ερθετε σε αυτο το αδιεξοδο. Ειστε "στριμωγμενοι" ακομη και απο τους Αλβανους. Καλα σας κανουν με τετοιους αρχηγους που εχετε. Βαλτε νεα σπουδαγμενα παιδια να σας εκπροσωπησουν, τα νεα παιδια ξερουν "σκακι" και θα μπορεσουν να χαραξουν καλυτερη πορεια.
    Αν δεν δειτε τον εαυτο σαν επιχειρηματιες-επαγγελματιες στο χωρο θα ειστε παντα χαμενοι ερασιτεχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΤΑ οι άλλοι φταίνε αδερφέ. ΕΜΕΙΣ τα κάνουμε ΟΛΑ σωστά.. Οι σιωνιστές και οι ελευθεροτεκτονες θέλουν το καλό της Ελλάδας μας!!

      Διαγραφή
  18. Υπάρχει και άλλη λυση. Αφού θεωρούν μικρό το μεροκάματο, να πάρουν δάνεια και να ανοίξουν δικές τους επιχειρήσεις, να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογουν και να δίνουν ως εργοδότες μεγαλύτερα μεροκάματα. Γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εξω οι Αλβανοί..το μεροκάματο στους Έλληνες υπάρχουν οικογένειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φύγουν οι Αλβανοί ποιος θα πάει στα χωράφια;;;;Απάντηση παρακαλώ. Οι καφετέριες της Βέροιας είναι φουλ κάθε από νέους αποφοίτους ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ. Αυτά .Τα γράφω,τα ξαναγράφω,και μερικοί φωνάζουν "έξω οι Αλβανοί" ΘΑ ΒΡΩΜΙΣΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα. Βρες εσύ Έλληνα με 22 Ευρω να στα μαζέψουν κουμπάρε..

      Διαγραφή
  20. Μία απορία μου έμεινε: Οι άνεργοι Πιερίας και Κοζάνης άριστα πράττουν και έρχονται για να βγάλουν τα μεροκάματα τους. Οι άνεργοι της Ημαθίας ΠΟΥ είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίνουν Φρέντο Εσπρεσσο και κράζουν τους Αλβανούς μεροκαματιάρηδες..

      Διαγραφή
  21. Pluroste jeta me kopo ke hidhrota ta pernume edho pluronume oles tis foros kahri se mas eqte ftas me 100 stremata kathe agrotis ke dhen sas vgjen na mas pluroste e mas pigente ke dhuljevete esis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απο την μια βλέπω κόσμο συγκεντρωμένο,απο την άλλη ταξίδεψε απο Αθήνα ο άλλος για συμπαράσταση τελικά δεν ισχύουν τα μέτρα δεν τα βλέπει κανένας απο τους φορείς αυτα και εγω που νομιζα οτι ισχύουν για όλους τα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από ποιους ζητάνε οι Αλβανοί μεροκάματο 30 ευρώ; Από τους πτωχευμενους Έλληνες παραγωγούς; Που δεν μπορούν ούτε τον εφκα τους να πληρώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν βγαίνουν, ας τα πουλήσουν και να γίνουν και αυτοί μετανάστες για να δουν τη γλύκα..

      Διαγραφή
  24. Που είναι οι σοφοί ΚΚΕδες να επιληφθούν του θεματος; Τι έλεγε ο ,,πατερουλης,, στην ιερη του γραφη για την εισαγωγη εργατων απο αλλες χωρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ. Π.Χ Κ.Ε.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι περισσότεροι από εδώ δεν έχετε καταλάβει τι ζητάνε ή δεν ξέρετε...για όσους δεν ξέρουν λοιπόν η δουλειά στα αραιωματα μαζεματα των φρούτων εδώ στην Ημαθία είναι 11 ώρες δουλειά...Και αμείβονται οι εργάτες με 25 ευρώ + 10 το απόγευμα...το σύνολο 35..και μιλάω γιαβδουμεια κάθε μέρα από εδώ και πέρα...Εάν κάποιος θέλει βέβαια να δουλεύει κάθε μέρα...η απαίτηση τους είναι 30 ευρώ το πρωί και 15 το απόγευμα..αν καποιοςβεχει και την γυναίκα του 90 το εντεκαωρο...Δηλαδή 2700 τον μήνα ένα ζευγάρι...σε ποια πόλη της Γερμανίας ζευγάρι παίρνει 2700...ή ακόμα καλύτερα ποια δουλειά στην Ελλάδα υπαλλήλου κατώτερου τέλος πάντων με εκπαίδευση ίση με των υπηκόων Αλβανίας περνάει τόσα...πέρσι το Ροδάκινο πληρώθηκε 0.22 λεπτά...όποιος θέλει κατέχει όρεξη για δουλειά να κατέβει στα χωριά του κάμπου με 35 ευρώ το εντεκαωρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στη Γερμανία η αγροτική εργασία πληρώνεται πολύ ακριβότερα, γίνονται όμως οι κρατήσεις και σου τρώνε τα μισά λεφτά. Τα 30 ευρώ με εργοσημο είναι συμφέρον για ολους. Και θα κάνει την αγροτιά ελκυστική στη νεολαια, να έρχονται να δουλεύουν εργατακια και να γουστάρουμε όλοι. Αυτά που λες για 35 για 11 ώρες είναι έγκλημα για ολους. Η ποιοτική εργασία πρέπει να αμοίβεται.

      Διαγραφή
  27. Εδώ δεν πηγαίνουν οι ίδιοι οι αγρότες και τα παιδιά τους να μαζέψουν τα ροδάκινα, περιμένεις να πάει ο άλλος για 25 ευρώ; Όποιος έχει μαζέψει ροδάκινα κάτω από τον ήλιο με 50 βαθμούς θερμοκρασία (40 υπό σκιά) πάνω-κάτω στη σκάλα, με τρελή φαγούρα στο σώμα, ξέρει ότι και τα 30 ευρώ είναι σκέτη εκμετάλλευση. Αν δεν βγαίνουν οικονομικά να αλλάξουν δουλειά και να αφήσουν τη κλάψα. Ξύπνησαν οι σκλάβοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις φίλε..

      Διαγραφή
    2. Γιατί να μην ισχύει και το αντίθετο; Αν δε βγαίνουν με 25 ευρώ μεροκάματο, ας αλλάξουν αυτοί δουλειά. Και κάτι άλλο: αυτοί που καταγγέλλουν τους εργάτες από τους γειτονικούς νομούς για μαύρη εργασία, ως τώρα τι άλλο έκαναν από μαύρη εργασία;

      Διαγραφή
  28. Δηλαδή οι μόνιμοι εργάτες γης δεν κάνουν δύο κ τρεις δουλειές, πραγματικά όταν σοβατιζουν κ περνάνε πλακάκια θα ήθελα να ξέρω κόβουν αποδείξεις κ φορολογουντε όπως οι Έλληνες εργαζόμενοι;τώρα τι δουλειά έχει ο πρόεδρος του σωματείου τους από την Αθήνα εδώ δεν ξέρω....Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα δεκατρία χρόνια από το 2012 ο μισθός μου είναι- 400 ευρώ.Ολες τις φορές που έγιναν οι μειώσεις.ο εργοδότης μας έλεγε σε όποιον δεν αρέσει μπορει να φύγει......απλά τα πράγματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απεργίες και καταλήψεις, γιατί; Είναι σαφές το αίτημά τους. Από εκεί και πέρα οι αγρότες θα αποφασίσουν ποιον θα βάλουν στο χωράφι τους. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο ή εξαρτημένη εργασία. Τελείως λάθος τρόπος διαχείρισης του αιτήματός τους σε μια ελεύθερη αγορά. Και μην παρεξηγηθώ, όσα θέλουν ας ζητήσουν ως σωματείο, διακαίωμά τους είναι, αλλά αυτά θα έπρεπε να μείνουν σε χαμηλούς τόνους. "Τόσα θέλω για να δουλέψω" και τέλος. Τί σόι απεργία είναι αυτή λες και έχουν έχουν καμιά σύμβαση. Νομίζω πως κάποιος τους βάζει να βγάλουν τα μάτια τους και φυσικά έχουν μεγάλη ευθύνη και οι ίδιοι σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τα κοματα φεραν τον λαο σε κωμα. εγω λεω δεν θα φταναν ουτε τα χερια απο αλβανια σε μια πραγματικη αξιοποιηση του καμπου και των βουνων της ημαθιας και τα μεροκαματα θα ηταν σε πλαισιο ευρωπαϊκής ένωσης. ολα αυτα αν συννεοουμαστε πως θα υπαρξει μια καλυτερη μερα και οχι πως θα προκαλεσουμε κακο στο γειτονα μας.
    ΥΓ χωρα σαν την ολανδια(μεγεθος πελοπονησου) ειναι τριτη σε εξαγωγες στο αγροδιατροφικο παγκοσμίως. κι αν αυτο ειναι το τελειο ας βρουμε εστω κατι στη μεση. πως το πετυχαινουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πετυχαίνουν έχοντας ως ζωτικό χώρο την Ινδονησία που είναι μια αγορά 270 εκατομμυρίων καταναλωτών

      Διαγραφή
  31. ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ :

    ΜΑΘΑΝ ΟΤΙ Π@ΔΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΥΛΩΝΑΔΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν δεν σας αρέσει το υπάρχον καθεστώς, μαζέψτε τα και στη χώρα σας.. Απλά τα πράγματα.. Ούτε ένα ευρώ δεν αφήνετε στην Ελλάδα, στην αγορά.. Όλα φεύγουν Αλβανία. Ρε ουστ από δω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανειδίκευτοι εργάτες..μαυρα χρήματα..0 φορολογία..ολα τ λεφτά τους τα στέλνουν Αλβανία.ρε..μαζέψτε τους.μη τους παιρνετε.20 ευρώ μεροκάματο και αν θέλουν. Ξεσηκωθείτε.παλι θα έρθουν. Και αν δεν έρθουν ας φύγουν να καθαρίσει ο τόπος. Άντε στη Γερμανία που είμαστε να κάνουμε τέτοια πράγματα..ακόμη και τον σκουπιδοτενεκέ τον πληρώνουμε και λέμε Κ Ευχαριστώ Που έχουμε δουλειά και τρώμε.ρε ουστ από δω .μαζέψτε τους.ας πάνε σε άλλη χώρα να τα κάνουν αυτά.η Ελλαδίτσα μας πονάει από παντού.

      Διαγραφή
  33. Το ξαναλεω, οποιος ανεργος εργατης του ΟΑΕΔ δεν δουλεψει με εργοσημο (ως αποδειξη εργασιας) στα χωραφια ή τα εργοστασια μεταποιησης το καλοκαιρι (Μαϊο εως Και Σεπτεμβριο) τουλαχιστον 90 μεροκαματα θα χανει το ταμειο ανεργιας και αλλα σχετικα επιδοματα που εχει ή δεν θα δικαιουτε νεο για ενα χρονο, ενω αν κανει τα 90 μεροκαματα το καλοκαιρι θα συνεχιζει το χειμωνα το ταμειο ανεργιας του χωρις προβλημα. Και στην αρχη τουλαχιστον να δωθει μια φοροαπαλλαγη στους αγροτες για τα δηλωμενα εργοσημα.
    Απλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η άλλη 60 χρονών άνεργη θα ανέβει στη σκάλα να κρέμεται στο κλαδί να κάνει τη μαϊμού. Κούνα λίγο το κεφάλι σου, να μπει το μυαλό στη θέση του...

      Διαγραφή
    2. αυτή θα πάει στο εργοστάσιο ή στο διαλογιτήριο, σαν εργάτρια και όχι στο χωράφι. Διευθύντρια πάντως δεν μπορεί να γίνει.
      Ανόητε τεμπέλη που έψαξες αμέσως το δύσκολο για να μας πεις ότι δεν γίνεται. Βλέπεις ότι όλα γίνονται δεν είμαστε ανίδεοι σαν εσένα.
      Κοίτα τώρα που τα μέτρα που παίρνουν από το Υπουργείο είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
      τεμπελάκο, για να μην σε πω Αρχιτεμπέλη.

      Διαγραφή
    3. Σιγά να μη σε ρωτήσει κιόλας σε τι θέση θα δουλέψει ο άνεργος αφέντη. Αν δεν πληρώσει ο αγρότης 50 ευρώ μεροκάματο, Έλληνα στο χωράφι δεν τον βλέπει. Βάση νόμου μπορεί να ζητήσει όσα θέλει πάνω από τον βασικό. Τράβα κάνε τώρα τη φορολογική σου δήλωση, γιατί πρέπει ο Κούλης να πληρώσει τα επιδόματα... lol

      Διαγραφή
  34. Θα πρέπει να πληρώσουν κιόλας γιατί τους μάθαμε την δουλειά.Ασ πάνε στην Αλβανία να φυτέψουν δέντρα να μας δώσουν εμάς 30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αθωε φιλοτιμε Έλληνα. Ο Αγράμματος Αλβανος θα σου αγορασει το Βιο σου και θα πας εργάτης στα χωραφια σου.Μαθε το γιο σου το χωραφι.κοιτσ το συμφερον σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πόσο ἀπροκάλυπτα ἀνθέλληνες ρατσιστές εἶναι ὅσοι θεωροῦν δίκαιο αἴτημα τό ἡμερομίσθιο τῶν 30€ ὅταν τό ἀξιώνουν Ἀλβανοί ἀλλ' ἐξωφρενικό νά τό ζητοῦν Ἕλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μην μαλώνετε. Όποιος δεν μπορεί στην Ελλάδα για 25, πηγαίνει να μαζέψει φρούτα στο Ελβασάν για 40. Απλό δεν είναι; Περιμένουν οι Πιερείς και οι Κοζανίτες για μεροκάματα που θα τα κρατήσουν στην Ελλάδα. Χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα,επειδή και ο άντρας μου δουλεύει στα χωράφια και ξέρω πόσα παίρνουν οι Αλβανοί.Λενε ψέματα,παίρνουν 30 ευρώ όσα και οι Έλληνες.Επισης οι περισσότεροι κολλάνε και το εργοσημο γιατί τους αγρότες τους συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτοί από Αθήνα και κοζανη πως μπόρεσαν και άλλαξαν νόμο με τα μέτρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οοοοουυυυυυσσσττττ από δω.ευκαιρία είναι. Ντροπή και αίσχος..είμαστε Έλληνες μετανάστες στη Σουηδία .είμαστε όλοι νόμιμα στη χώρα και πληρώνουμε ότι πληρώνει ένας Σουηδός πολίτης.είμαστε όλοι ειδικευμένοι εργάτες έκαστος στο είδος του και ανταμειβομαστε ανάλογα. Οι μισοί και παραπάνω ήρθατε με τα πόδια. Είστε παράνομοι και φοροφυγάδες. Κάνετε 200 δουλειές και όλα σας τα χρήματα είναι μαύρα. Δεν κινείτε χρήματα στην Ελλάδα και αν σας φορολογουσαν ένα ευρώ θα μεταναστευατε πάλι . Κάνετε απεργία? Αν σας ασφαλισουν και πληρώνετε ότι πληρώνει ένας Έλληνας πολίτης θα είχε αδειάσει η χώρα χρόνια τώρα άπο σας. Ουστ. Αχάριστοι άνθρωποι.τραβατε από κει που ήρθατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ποιος σας είπε ότι Δ πληρώνουμε κ την ασφάλεια τα εργοσιμα δηλ που πρέπει να τα πληρώσει ο αγρότης μας τα που λέτε μ λεφτά κ ι αγρότες μετά τα περνουν κ από το κράτος μετά τάχα είχαν εξοδα κ εμείς πληρώνουμε κ εργοσιμα κ φόρο στο τέλος κ μιλάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. οποιον δεν το συμφερει το μεροκαματο μπορει να παει καπου αλλου να δουλεψει η να γυρισει παλι στη χωρα του να τα παρει χοντρα..τα κουβαρδαλυκια μας τελειωσαν Ν.Δ εχουμε παει το ΠΑΣΟΚ. να κοψετε την πολυ αμστελα να σας φτανουν τα 22 ευρω οπως και σε μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Έλα σας ξέρουμε πολύ καλά και εσάς από εκεί.. Μην το παίζεται πολιτισμένοι Γιατί ξέρω πολύ καλά πως είστε οι αντίστοιχοι των Αλβανών στη Σουηδία.. Έχω πολλά για τη γούνα σας, που μας το παίζετε και Ευρωπαίοι..Τα ίδια ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ..δυσφήμηση της Ελλάδας είστε (μην με προκαλέσεις να δώσω αποδείξεις γιατί χαμένος θα βγεις..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Έλληνας είσαι η αλβανος?Εγώ είμαι ελληνίδα και ζω στη Σουηδία εδώ και8 χρόνια. Είμαι εκπαιδευτικός και ξεκίνησα με ημερομίσθιο. Έχω φτάσει με υπομονή να παίρνω 3150 ευρώ το μήνα Και τα 1600 τα κρατάει το κράτος για την ασφάλεια Κ την εφορία.ουτε ευρωπαίος το παίζω ούτε έχεις ράμματα για την δική μου γούνα. Το όνειρο μου είναι να γυρίσω στη χώρα μου και να ασχοληθώ με το επάγγελμα που σπούδασα μάλλον που με σπούδασαν με πολύ κόπο η οικογένεια μου που τυγχάνει να είναι αγρότες.ολοι οι Έλληνες που βρισκόμαστε σε ξένη χώρα απεργίες και κλείσιμο των δρόμων δεν κάνουμε Κ ούτε έχουμε ακούσει κάποιους να κάνουν. Απλά δεν έχω καταλάβει αν είσαι Έλληνας η αλβανος. Μάλλον αλβανος πρέπει να είσαι για να καίγεσαι τόσο για το σχόλιο μου.

      Διαγραφή
  44. Από το να δώσουν 30 ευρώ μαύρα στους Αλβανούς καλύτερα να επιδότησουν τους Έλληνες με ένα ποσό 5-10 ευρώ δηλωμένης εποχικής εργασίας ώστε να γίνει το ημερομίσθιο ποιο θελκτικό. Όλα τα χρήματα της επιδότησης θα μείνουν στον τόπο και στα ασφαλιστικά ταμεια. Τότε να δεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μιά χαρά είναι τα 25 ευρώ μαύρα, οι Έλληνες λιγότερα παίρνουν σε όλες τις δουλειές και όσοι λένε πως 8 ώρες δουλεύουν στον ήλιο δεν ξέρουν την τύφλα τους. Συνέχεια κάνουν διαλείμματα και κοιμούνται κιόλας κάτω απο τα δέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Να μάθετε να ψηφίζετε, ζώα του Γιουνανισταν.
    Πάτε τώρα να δείτε τουρκοσηριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κάντε το λάθος να κλείσετε τους δρόμους και τα λέμε εκεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε θα τους κλείσουν και οι αγρότες γιατί θα θίγονται τα μονοπωλιακά προνόμια τους στο κλείσιμο των δρόμων.. Διαγωνισμός ανωριμότητα και ταλιμπανισμου..

      Διαγραφή
  48. Τα 25 ευρώ σας φτάνουν κ σας περισεβουν δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα εξάλλου σε μια εβδομάδα θ έρθουν εργάτες από Αλβανία κ εσεισ καθηστε στη πλατιά μετά δεν θ έχετε ούτε εσείς δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. θα δωσουν 30 θελουν δεν θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είστε όλοι σας ρατσιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ουστ στην Αλβανία με τα πόδια και δεν κατάλαβα πάτε σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν σας κρατάμε με το ζόρι αφού δεν θέλετε φύγετε απλά δεν είστε στην χώρα σας να κάνετε απεργία δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι Έλληνες τους κάνανε μαγκιές! Αν πήγαιναν όλοι οι άνεργοι της Ελλάδας στα χωράφια που πραγματικά είχαν ανάγκη το χρήμα,αυτοί δε θα σήκωναν μπαϊράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Έσυς ή Έλληνες μία χαρά κάθεστε στα καφενεία καί μετά λέτε και βλακιες πολύ καλά κάνουν γιατί δεν ξέρετε τί σημαίνει δουλειά όλα από τούς Αλβανούς τά περιμένετε καί μετά τούς πληρονετε καί 25€ η 22€ ντροπισας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ρε πατριώτη που δεν ξέρουμε εμείς και ξέρετε εσείς τι σημαίνει δουλειά. Σας πληροφορώ κύριοι πως λίγοι είναι αυτοί που τιμάνε το 25άρι. Οι περισσότεροι μόλις λίγο πάρεις το μάτι από πάνω τους κατεβάζουν στροφές με τη μια, οι δουλευταράδες!

      Διαγραφή
  54. Δεν είμαστε ρατσιστές αδελφέ.εσεις μας κάνετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πολλοί έξυπνοι μαζεύτηκαν εδώ και μιλάνε για εκμετάλλευση. Λες και τους/σας έχουμε με το μαστίγιο 8 ώρες σερί..

    7 ώρες είναι η δουλειά αν βγάλεις τα διαλείμματα και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είμαστε κι εμείς εκεί και τρώμε το μανίκι παρέα.. Και το 25άρι μαύρο εσείς το θέλετε γιατί έτσι σας βολεύει. Τόσα χρόνια πως σας έφτανε δηλαδή;

    Λυπάμαι παιδιά, 30 ευρώ μεροκάματο δε δίνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ