Quantcast

http://picasion.com/

Καραβασίλης σε Βουλευτές Ημαθίας: «Οι δικηγόροι δεν έχουν λάβει τα 800€»

Επιστολή προς του τέσσερις Βουλευτές Ημαθίας (Bεσυρόπουλο, Μπαρτζώκα, Τσαβδαρίδη και Καρασαρλίδου) απέστειλε ο Φώτης Καραβασίλης. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ζητάει την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ, την μείωση στο χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και την επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών από το ποσό των 10.000 ευρώ στο ποσό των 25.000 ευρώ, την ένταξη όλων των δικηγόρων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό και τη μη καταβολή, άλλως την αναλογική μείωση, του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020. 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Πλέον των δύο μηνών από το κλείσιμο των Δικαστηρίων , τα οποία δεν πρόκειται να επανέλθουν, στα πλαίσια της νέας κανονικότητας, σε πλήρη λειτουργία πριν τα μέσα Ιουνίου , οι Δικηγόροι αποτελούμε τον μοναδικό κλάδο στην Ελλάδα της πανδημίας που δεν έχουμε άμεσα στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι έχουμε παύσει κάθε επαγγελματική μας δραστηριότητα, στερούμεθα κάθε εισοδήματος από την άσκηση του επαγγέλματός μας και μεγάλο μέρος συναδέλφων μας δεν δύναται να καλύψει βασικές βιοτικές ανάγκες τους.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ύψους 800 ευρώ, που εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως μέτρο άμεσης οικονομικής στήριξης για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, ουδέποτε μας καταβλήθηκε, ενώ καταβλήθηκε σε άλλους επαγγελματίες, χωρίς κανείς να μπορεί να αιτιολογήσει την δυσμενή αυτή μεταχείριση εις βάρος των δικηγόρων. Αλλά και η εξαγγελθείσα, πάλι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποζημίωση για τους επιστημονικούς κλάδους για το μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ, δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

Οι δικηγόροι είναι από τους κλάδους εκείνους, που διαχρονικά έχουν στηρίξει την Πολιτεία και την κοινωνία, προασπιστές των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι με την δυσμενή αυτή μεταχείριση, που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία, επιδιώκεται η στοχοποίηση και η απαξίωση του δικηγορικού κλάδου. Η αξιοπρέπεια και η ανεξαρτησία των δικηγόρων, όπως και των δικαστών, αποτελούν εγγύηση μιας ορθής και αμερόληπτης Δικαιοσύνης, αναγκαίας προϋπόθεσης ενός Κράτους Δικαίου. Αντίθετα, η μη στήριξή τους και η οικονομική τους εξαθλίωση δημιουργεί προβλήματα στην άσκηση του θεσμικού τους ρόλου, κινδύνους περί την απονομή της Δικαιοσύνης και αποτελεί προσβολή για την ίδια την Πολιτεία που την ανέχεται.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία προκειμένου να θεσμοθετηθούν διατάξεις για την οικονομική ενίσχυση, κατά τρόπο ουσιαστικό, των δικηγόρων και δη με:

1. Την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ.

2. Την απαλλαγή, άλλως, την μείωση στο χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και την επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών από το ποσό των 10.000 ευρώ στο ποσό των 25.000 ευρώ.

3. Την ένταξη των όλων δικηγόρων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό.

4. Τη μη καταβολή, άλλως την αναλογική μείωση, του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020».

10 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει , έχουν ύφος 100καρδιναλιων ας φάνε αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Πρώτα, πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας, ώστε να προκύψει προϊόν και κατόπιν θα επιδοτηθούν και οι αντιπαραγωγικοί κλάδοι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΊΡΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ''ΜΑΥΡΑ''
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΊΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Φωτη ...ποσες φωτογραφιες εχουν βγει αυτο το διαστημα οι Βουλευταδες;;; Τι τα θες τα χρηματα......Φυσικα ειναι δικαιο...οπως οι αλλοι και εσεις.....αλλα οταν το ΕΓΩ εχει νικησει κατα κρατος το ΕΜΕΙΣ τι ψαχνεις ...δυστυχως τα ψυχογραφηματα που περνουν απο την κοινωνια ...λενε ασε τα "βοδια" να φωναζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν έχω δάκρυα να σας κλάψω.
    Σπαράζει η ψυχή μου, ρε παιδιά. Να κάνουμε κανένα Γκαλά να μαζέψουμε τίποτα χρήματα προς ενίσχυση του κλάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που εμείς οι πωλήτριες στα εμπορικά, μαζί με τις σερβιτόρες, και τις εργάτριες στις βιοτεχνίες και τα εργοστάσια, είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Ευτυχώς. Ο Θεός μας φύλαξε και δεν γίναμε δικηγόροι (με όλο το σεβασμό). Ο Θεός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις τοσες δουλειες ταυτοχρονα; Ποιος εισαι, ο βεγγος; Ασε το δουλεμα, ολη μερα εισαι για καφε και ψωνια. Εκει προσεξες τους εργαζομενους που αναφερεις βολεμενε τεμπελη...

      Διαγραφή
    2. Στον "Ανώνυμος28 Μαΐου 2020 - 8:32 μ.μ." αετος εισαι. Δεν θα πρεπει να εχεις χασει καμια δικη.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ