Quantcast

http://picasion.com/

Ευκαιρία σε χιλιάδες άνεργους να εργαστούν με 900€ τον μήνα

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στις αγροτικές εργασίες επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, με την αξιοποίηση των ανέργων. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθεί ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, όσοι άνεργοι απασχολούνται στις καλλιέργειες, εκτός από τις
ημερήσιες απολαβές, θα λαμβάνουν και το επίδομα ανεργίας. «Η παρέμβαση αυτή καθιστά πιο ελκυστική την απασχόληση ανέργων στην αγροτική οικονομία, τώρα που άλλοι κλάδοι της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός ή η εστίαση, υπολειτουργούν για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τι ζητούν οι αγρότες


Την ικανοποίηση τους για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιδοτήσει μέρος του προσωπικού που θα απασχοληθεί στις καλλιέργειες, εκφράζουν οι αγρότες.

«Θεωρώ ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς εμείς χρειαζόμαστε 7.000-10.000 εργάτες γης για το διάστημα Μαΐου-Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Ωστόσο, επισήμανε πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και κάποιες προϋποθέσεις για την απασχόληση του εργατικού δυναμικού στις καλλιέργειες, όπως είναι για παράδειγμα η εντοπιότητα.

«Αντιλαμβάνεστε ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο για ένα εργάτη από το νομό Ημαθίας και ένα εργάτη που θα έρθει από άλλο νομό και θα χρειαστεί να νοικιάσει σπίτι για να δουλέψει», σημείωσε ο κ. Χαλκίδης ενώ υπογράμμισε πως λόγω μεγάλης ζήτησης, είναι αναγκαία και η εισαγωγή εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες (Αλβανία).

Να σημειωθεί ότι οι ημερήσιες απολαβές για κάθε εργάτη γης είναι 25 ευρώ, μαζί με το εργόσημο.


13 σχόλια:

  1. Ο Πρωτοδιοριζομενος γιατρος με Ειδικοτητα στο ΕΣΥ,παιρνει καθαρα 862 ευρω μηνιαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΑΤΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΕΞΤΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΘ ΕΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΜΑΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΗΜΗ. ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΤΕΧΝΗ ΜΙΣΟ ΜΕΡΑΚΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΩΡΕ ΜΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;;
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σάχλες. Σαν γενια φταίτε , τουλάχιστον πάψτε.

      Διαγραφή
  3. Δεν γίνεται, για αυτές τις δουλειές είναι οι Αλβανοί. Άλλωστε σε λίγο ανοίγουν και οι καφετέριες! Το Ελληνόπουλο ξυπνάει στις 11 και περιμένει το 20ευρο στο κομοδίνο για να πάει για καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φαντάζομαι εσύ ανήκεις στην έρευνα τεχνολογία ανέλιξη κτλπ.

      Διαγραφή
  4. 25 ευρώ Χ 30 ημέρες, δεν μας κάνει 900 ευρώ. Αυτό κανείς δεν το σχολίασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 25Χ 22+το επίδομα ανεργίας...κ ένα σχόλιο:η δουλειά στο χωράφι είναι 8 ώρες κ ούτε λεπτό παραπάνω...

      Διαγραφή
    2. Αν αυτά που πληρώωονται στο χωράφι είναι πολλά γιατι δεν πάτε εσείς να δουλέψετε. Αν είναι λίγα τι είναι τότε το πρόβλημά σας. Ούτως η άλλως, οι Αλβανοί θα δουλεύουν σκληρά και θα πληρώνονται τα πολλά η τα λίγα και εσείς που κάνετε τους φωστήρες στην αριθμητική θα σκυλοβαράτε καθημερινώς και θα κατηγορείτε το σύστημα, τους πολιτικούς, τους ξένους. Μεγάλα χάλια.

      Διαγραφή
  5. 25*30 750 και χωρίς ρεπό και όλη μέρα στο χωράφι οποίος δεν ξέρει τι θα πει χωράφι ας μην πάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 25 ευρω x 30 ημέρες κανει 750 ευρώ. 10 ευρω το απογευμα x 30 ημέρες κανεο 300 ευρώ. 750 + 300 = 1050! Ορεξη για δοθλεοα να εχεις και οχι ωια να σχολιάζεις φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συν 3 ώρες νυχτερινή βάρδια φύλακας 3•5•30=450. Σύνολο 1500 ευρώ!!! Επιμελητής Α!!! κοίτα που οι εργάτες θέλουν να γίνουν επιμελητές Α!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 25 ειναι πολλη λιγα. οποιος πιστευει οτι ειναι καλα , εχω χωραφι ασ ερθει με 25 να τον πιω το αιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το χαμηλότερο μεροκάματο σε αγροτικές εργασίες είναι 30 ευρώ και μαζί με το εργοσημο είναι 35. Αυτό είναι το χαμηλότερο μεροκάματο που παίζει τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ