Προσοχή: Εργασίες από Δευτέρα στην Εγνατία Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης

Σε μια λωρίδα η κυκλοφορία για μια εβδομάδα
Εργασίες αντικατάστασης ασφαλτικών θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 18 Μαΐου στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο Κουλούρας μέχρι τον κόμβο Αλεξάνδρειας. Για τις ανάγκες των εργασιών, θα γίνεται αποκλεισμός της δεξιάς ή αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαΐου που θα διαρκέσουν οι εργασίες, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τις εργασίες αντικατάστασης ασφαλτικών επί της Εγνατίας Οδού και ειδικότερα στο τμήμα από Α/Κ Κουλούρας έως Α/Κ Νησελίου/ Αλεξάνδρειας και περί τη θέση Χ.Θ. Κ262+600,

Τον κατά περίπτωση αποκλεισμό, της δεξιάς ή της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ανωτέρω τμήμα της Εγνατίας Οδού, από 18-05-2020 έως 22-05-2020 και από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, η εργοταξιακή σήμανση καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με την ανωτέρω με α/α 3 εγκεκριμένη μελέτη, βασισμένα στις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ - ΣΕΕΟ), σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ΔΜΕΟ/Ο/613 (ΦΕΚ Β905/20-05-2011), για εργοτάξια μικρής διάρκειας επί αυτοκινητόδρομων.

Η εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετείται, έκαστη ημέρα πραγματοποίησης των εργασιών, πριν την έναρξη αυτών και σε κάθε περίπτωση μετά την ανατολή του ηλίου και θα απομακρύνεται μετά το πέρας των εργασιών και σε κάθε περίπτωση έως τη δύση του ηλίου, από την ανάδοχο εταιρεία του έργου «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», με μέριμνα και υπό την επίβλεψη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Η ανάδοχος εταιρεία του έργου υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, να συντηρεί και να επιτηρεί την οδική σήμανση για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δε θα εκτελούνται εργασίες τις ημέρες που υφίστανται επικίνδυνες, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη κτλ).

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχώς διαθέσιμη, για την κυκλοφορία των οχημάτων, τουλάχιστον μια λωρίδα κυκλοφορίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, επί του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης και θα ισχύει έως την αποκατάσταση της οδού, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύος των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

2 σχόλια:

  1. ΒΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ... ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΖΕ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΚΩΣ ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΑΜΩΛΗΜΕΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΡΕ.
    ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ