Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτοιμα για restart τα κομμωτήρια της Βέροιας - Πώς θα είναι η νέα πραγματικότητα από Δευτέρα;

Οι κομμωτές, Εύχαρις Κιουλπεκίδου και Μπάμπης Σιαμίδης μιλούν στο veriotis.gr
Με νέες συνθήκες και προϋποθέσεις ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά από Δευτέρα 4 Μαΐου τα κομμωτήρια της Βέροιας. Μαζί με τα κέντρα αισθητικής και κάποιες κατηγορίες λιανικού εμπορίου,
είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που «ανεβάζουν ρολά» για να υποδεχθούν ξανά τους πελάτες τους, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της άρσης των μέτρων, σε μια νέα όμως πραγματικότητα, διαφορετική σε σχέση με ό,τι είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα οι πελάτες των συγκεκριμένων καταστημάτων. Οι κομμωτές και κομμώτριες της Βέροιας ξεκίνησαν ήδη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας την προετοιμασία των καταστημάτων τους, που ήταν κλειστά για 1,5 μήνα. Καθαριότητα, απολυμάνσεις, διαμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τους νέους κανόνες και φυσικά... τηλεφωνήματα για ραντεβού! 
Περοδικά και κους - κους τέλος
Πολύωρη αναμονή, ξεφύλλισμα περιοδικών, καρέκλες δίπλα - δίπλα, κους - κους και συνοδεία παρέας στο κομμωτήριο, πλέον αποτελούν εικόνες που πρόσφατου παρελθόντος. Οι καρέκλες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους, ενώ από τα τραπέζια απομακρύνονται τα περιοδικά. Μέσα στον χώρο θα μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα συγκεκριμένος αριθμός ατόμων (προσωπικό και πελάτες) ανάλογα με τα τετραφωνικά του καταστήματος.
Κομμωτήριο «Εύχαρις»
Τα κομμωτήρια από Δευτέρα θα δέχονται πελάτες αυστηρά και μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού, η επιχείρηση θα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί καθημερινά αναλυτικό κατάλογο των ραντεβού με τα ονόματα και τις ώρες προσέλευσης, ενώ οι πόρτες θα παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια του ραντεβού, για την αποτροπή εισόδου «περαστικών» πελατών. Για τους νέους κανόνες λειτουργίας των κομμωτηρίων ενημερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μέσω τηλεδιάσκεψης, όλοι οι κομμωτές μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Βέροιας Αλεξάνδρειας «Η Φιλοκαλία», τόσο από τα μέλη του ΔΣ όσο και από μέλη της Κλαδικής Ομοσπονδίας Κομμωτών και Κουρέων.
Σχετικά με τη χρήση μάσκας, σύμφωνα και με τις τελευταίες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας, το προσωπικό των κομμωτηρίων είναι υποχρεωμένο να φοράει προστατευτική μάσκα. Οι πελάτες δεν είναι υποχρεωμένοι, ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση να το κάνουν.
Studio Κομμωτικής «Cut Club Hair Styling»
Για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα στα κομμωτήρια και τους νέους κανόνες και συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν, οι πελάτες ενημερώνονται από τους κομμωτές τους, όταν καλούν για να κλείσουν το ραντεβού τους. Aν και οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται πως είναι πλέον ενημερωμένοι για τη νέα πραγματικότητα και τους κανόνες συμπεριφοράς στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, η ενημέρωση για τους κανόνες που ακολουθεί το κάθε κατάστημα, είναι απαραίτητη.

«Κομμωτή μου, βοήθεια!»
Όλο αυτό το διάστημα που τα κομμωτήρια ήταν κλειστά, τα τηλέφωνα δε σταμάτησαν να χτυπάνε, είτε στα κινητά των κομμωτών είτε στα σταθερά, αφού αναγκάστηκαν να κάνουν εκτροπή κλήσης στον αριθμό του σπιτιού, κυρίως από απελπισμένες πελάτισσες που ζητούσαν συμβουλές για το πώς θα βάψουν τη ρίζα τους στο σπίτι. Ωστόσο, το πιο δημοφιλές ραντεβού με το άνοιγμα των κομμωτηρίων ήταν το κούρεμα, από γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

«Τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπούν, ειδικά από τη στιγμή που οι πελάτες ενημερώθηκαν για το άνοιγμα των κομμωτηρίων αρχές Μαΐου», αναφέρει στο veriotis.gr ο κομμωτής Μπάμπης Σιαμίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Βέροιας Αλεξάνδρειας «Η Φιλοκαλία», που διατηρεί το κατάστημά του «Cut Club Hair Styling» στην πλατεία Πλατάνων. «Ειδικά το πρώτο διάστημα, που η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων φαινόταν να αργεί, οι πελάτισσες μου τηλεφωνούσαν στο σπίτι ή στο κινητό και ζητούσαν συμβουλές για βαφή της ρίζας στο σπίτι, για τον τρόπο εφαρμογής της και κυρίως τη σωστή απόχρωση».

#1 κούρεμα #2 βαφή
«Το κούρεμα είναι αυτό που ζήτησαν πρώτα οι πελάτες, άνδρες και γυναίκες, παρόλο που οι γυναίκες έρχονται περισσότερο στο κομμωτήριο για βαφή ρίζας», μας ανέφερε η Εύχαρις Κιουλπεκίδου, κομμώτρια και γραμματέας του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Βέροιας Αλεξάνδρειας «Η Φιλοκαλία», που από Δευτέρα θα υποδεχθεί και πάλι τους πελάτες της στο κατάστημά της «Εύχαρις» στην οδό Κεντρικής & Τρύφωνος. Για κούρεμα είναι και το πρώτο ραντεβού που θα περάσει τη Δευτέρα το πρωί την πόρτα του κομμωτηρίου του κ. Σιαμίδη, ωστόσο στα υπόλοιπα ραντεβού, την τιμητική τους έχουν οι βαφές, από τις πελάτισσές του που όπως είπε, έκαναν υπομονή.

Διευρυμένο ωράριο για κομμωτήρια και κουρεία - Διατηρούν το ωράριο τα κομμωτήρια της Βέροιας
Τα κομμωτήρια και τα κουρεία θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ Δευτέρα με Παρασκευή και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τα Σάββατα, ωράριο το οποίο θα ακολουθείται προαιρετικά και εξυπηρετεί κυρίως τα μεγάλα κομμωτήρια με μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Τα ωράρια μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την κάθε επιχείρηση, ενώ τα περισσότερα τα κομμωτήρια της Βέροιας θα διατηρήσουν το ωράριό τους, εκτός φυσικά αν προκύψει ανάγκη. 

Το ωράριό της θα διατηρήσει κατά κύριο λόγο και η κ. Κιουλπεκίδου, ενώ θα το διευρύνει μόνο αν χρειαστεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιον πελάτη. «Τα ραντεβού έχουν μπει την πρώτη εβδομάδα στις ημέρες και ώρες που βολεύουν τον κάθε πελάτη, ενώ κάποια από αυτά έχουν καλύψει και ημέρες από την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν δε χρειάστηκε να διευρύνω το ωράριό μου, θα το διατηρήσω όπως ήταν και πριν. Φυσικά, θα το παρατείνω εάν χρειαστεί, ώστε να εξυπηρετηθεί κάποιος πελάτης», σημειώνει στο veriotis.gr.

Κομμωτήριο «Εύχαρις»
Αυστηροί κανόνες υγιεινής - Σε εμφανή σημεία πλέον τα μηχανήματα αποστείρωσης
Με ακόμα πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής επαναλειτουργούν από Δευτέρα τα κομμωτήρια της Βέροιας. Δεδομένου ότι πρόκειται για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι κανόνες ίσχυαν και πριν τον κορωνοϊό, αλλά τώρα εφαρμόζονται μπροστά στα μάτια του πελάτη, για... ψυχολογικούς λόγους.

«Συνεχίζουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, όπως ατομική πετσέτα για τον κάθε πελάτη και αποστείρωση των εργαλείων μεταξύ των ραντεβού. Βούρτσες, χτένες, κλάμερ, ψαλίδια και ό,τι άλλο χρησιμοποιείται για τις διάφορες τεχνικές και απολυμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, έπειτα από κάθε χρήση προετοιμάζεται και αποστειρώνεται για τον επόμενο πελάτη. Πλέον, έχω μεταφέρει τα μηχανήματα αποστείρωσης σε σημείο όπου τα βλέπει ο πελάτης, προκειμένου η διαδικασία να γίνεται μπροστά του και να νιώθει πιο σίγουρος», αναφέρει η κ. Κιουλπεκίδου.
Studio Κομμωτικής «Cut Club Hair Styling»
Ίδιο σκηνικό και στο κομμωτήριο του κ. Σιαμίδη, που πλέον, τα μηχανήματα αποστείρωσης, τα αντισηπτικά, τα γάντια και οι μάσκες, αντικατέστησαν τα περιοδικά, στα σταντ μπροστά στον καθρέφτη όπου θα εργάζεται. Όπως ο ίδιος μας εξομολογήθηκε, στο άκουσμα για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων ένιωσε μεγάλη χαρά και παρά τη νέα πραγματικότητα που καλούνται όλοι να ζήσουν, κομμωτές και πελάτες, η επιστροφή στην εργασία μετά από τόσες μέρες ήταν κάτι που το είχε μεγάλη ανάγκη. «Αγαπάω τη δουλειά μου και θα συνεχίσω να υποδέχομαι τους πελάτες μου με το πιο πλατύ μου χαμόγελο», αν και αυτό πλέον θα κρύβεται πίσω από την προστατευτική μάσκα.
Μάλιστα, ο κ. Σιαμίδης, τύπωσε σε χαρτί τους κανόνες που θα ισχύουν στο κομμωτήριό του από Δευτέρα, τους οποίους και θα κολλήσει στην είσοδο, ώστε να ενημερώνει τους πελάτες του πριν εισέλθουν στο χώρο. Μεταξύ αυτών, αναφέρει πως θα διαθέτει τον κωδικό του wifi προς αντικατάσταση των περιοδικών, ενώ καλεί τους πελάτες του, λόγω των συνθηκών, να είναι συνεπείς στην ώρα του ραντεβού, καθώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος νέου πελάτη πριν την ολοκλήρωση του ραντεβού. 

Επικίνδυνο το παράνομο κούρεμα στα σπίτια εν μέσω πανδημίας - «Βλέπαμε τους πελάτες μας κουρεμένους!»
Στο κομμάτι της αποστείρωσης των εργαλείων και της αυστηρής τήρησης των κανόνων υγιεινής θέλησε να σταθεί ιδιαίτερα η κ. Κιουλπεκίδου, με αφορμή και τα όσα κατήγγειλαν τα Σωματεία Κομμωτών, που εν μέσω πανδημίας και αυστηρών απαγορεύσεων, έβλεπαν πλανόδιους κομμωτές να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και να κουρεύουν παράνομα, όχι μόνο εις βάρος των νόμιμα δραστηριοποιούμενων κομμωτών αλλά και εις βάρος της δημόσιας υγείας.
Κομμωτήριο «Εύχαρις»
«Τα μηχανήματα αποστείρωσης που χρησιμοποιούμε, βλέπετε πως είναι αδύνατον να χωρέσουν σε μια τσάντα, οπότε κατά συνέπεια είναι αδύνατον, ένας κομμωτής/τρια που κουρεύει, χτενίζει ή εφαρμόζει διάφορες τεχνικές κατ' οίκον, να χρησιμοποιήσει αποστειρωμένα εργαλεία από το ένα ραντεβού στο άλλο. Αυτό μας ανησύχησε ιδιαίτερα όλο αυτό το διάστημα στο Σωματείο, βλέποντας τους πελάτες μας κουρεμένους και χτενισμένους», ανέφερε η κ. Κιουλπεκίδου, λέγοντας πως το ζήτημα αυτό απασχολεί μόνιμα το Σωματείο και πέρα από επικίνδυνο, είναι και ζημιογόνο για έναν κλάδο που από δω και πέρα θα πληγεί περισσότερο. «Σκεφτείτε πως πολλά από τα ραντεβού δε θα γίνουν λόγω της όλης κατάστασης, π.χ. για γάμους, βαπτίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, που πλέον θα γίνονται σε στενό κύκλο, κάτι που θα μειώσει κατά πολύ τη δουλειά μας».
«Κομμωτήριο» ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις των Ελλήνων στην ερώτηση «Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μετά την καραντίνα;» και πλέον η πρώτη μέρα μετά την καραντίνα έφτασε. Οι κομμωτές της Βέροιας έχουν ετοιμάσει τους χώρους τους σύμφωνα με τους νέους κανόνες και με γνώμονα την υγεία, τόσο τη δική τους όσο και των πελατών. Μια ανανέωση, ξεκινώντας από το μαλλί, είναι κάτι που όλοι την έχουμε ανάγκη και οι κομμωτές της πόλης μας θα είναι εκεί, με χαμόγελο πίσω από τις μάσκες και υπευθυνότητα, για να μας προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής. Καλές δουλειές σε όλους!

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΙ ΜΑΥΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕ. ΔΕΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΟΥΡΕΜΑ...
    ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΥΡΑ..
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΡΙΖΑ Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ.
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕΣ ( ΝΟΥ ΑΡΙ ) ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΘΑ ΣΚΑΣΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ