Quantcast

http://picasion.com/

Τα 11 αιτήματα των καταστηματαρχών Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Νάουσας προς τους Βουλευτές

Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, το Σάββατο 10/05/2020 και σε χώρο που ευγενώς παρεχώρησε το επιμελητήριο Ημαθίας,είχαν συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές του νομού και εκπρόσωπο του υφυπουργού οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου
Αποστόλου,ο οποίος απουσίαζε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Παρεβρέθηκαν η κ. Καρασαρλίδου Ευφροσύνη, εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι κ.κ. Μπαρτζώκας Αναστάσιος και Τσαβδαρίδης Λάζαρος εκλεγμένοι με την Νέα Δημοκρατία. Τον κύριο Βεσυρόπουλο εκπροσώπησε η κυρία Β. Λιανοπούλου.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης ανέπτυξαν και γνωστοποίησαν στους συνομιλητές τους τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που απορρέουν από το κλείσιμο των καταστημάτων τους και πώς αυτά σχετίζονται με την δύσκολη επανεκκίνηση του κλάδου.

Στην συνέχεια κατατέθηκε υπόμνημα αιτημάτων προς τους βουλευτές με σκοπό να το προωθήσουν στην κεντρική διοίκηση.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

1) Μείωση του Φ.Π.Α σε χαμηλότερους -όσο το δυνατόν- συντελεστές.

2) Διατήρηση της μείωσης του 40% στα ενοικιοστάσια των καταστημάτων μας με ταυτόχρονα κρατικά ανταποδοτικά οφέλη προς τους ιδιοκτήτες και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

3) Την ανάγκη μείωσης προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, αρχής γενομένης για το 2020 και για όσο χρειαστεί και μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20% σύμφωνα και με την δέσμευση της κυβέρνησης.

4) Ολική απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2020 και την εισφορά αλληλεγγύης,που ούτως ή άλλως ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης σας να μειωθεί κατά 30%, έως ότου καταργηθεί το 2023, καθώς και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καφέ που επιβλήθηκε από 1/1 /2017.

5) Διατήρηση της έκπτωσης του 25% στην έγκαιρη πληρωμή του Ε.Φ.Κ.Α και δυνατότητες πολύμηνης ρύθμισης ποσών που λόγω της υγειονομικής κρίσης προέκυψαν, χωρίς να επηρεαστεί στο μέλλον οι ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις του ασφαλιζόμενου.

6) Καθέτως και καθολική οικονομική στήριξη των φυσικών προσώπων που συνθέτουν τα νομικά πρόσωπα εταιριών με ολική επίδοση της προβλεπόμενης χρηματικής στήριξης για όσο η επιχείρηση παραμένει κλειστή λόγω ανωτέρας βίας και καθαρά για λόγους βιοπορισμού.

7) Με νομοθετική εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών και για το πρώτο οκτάμηνο του 2020 να αφαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη του 0,5% και 5% ,όπως αυτά εισπράττονται από τους Δήμους και βάση των ακαθάριστων εισπράξεων.

8) Συνέχιση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων που δεν μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε ανοιχτό Δημοτικό χώρο, λόγω ανυπαρξίας αυτού έως και την στιγμή που δοθούν προς χρήση και εσωτερικοί χώροι.

9) Προστασία των επιχειρήσεων από ενδεχόμενες εξώσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίων, καθώς και δυνατότητα ρύθμισης των οφειλομένων ποσών στο διηνεκές.

10) Πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, που πιθανόν να τεθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, λόγω και της εκ προοιμίου μείωσης της δυναμικής εξυπηρέτησης πελατών της επιχείρησης και έως την αποκατάσταση της.

11) Αμεσότερη και ευκολότερη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε αναδυόμενα τραπεζικά προϊόντα, χωρίς την ανάγκη προσωπικών εγγυήσεων και προσημειώσεων, καθώς το ρίσκο της Τράπεζας με την υφιστάμενη κρατική εγγυοδοσία καθίσταται μηδαμινό.

Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης Αλεξάνδρειας Βέροιας και Νάουσας

ΣΤΑΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ
ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΉΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ωραίοι είναι οι καφετεριούχοι, τον ουρανό με τ΄ άστρα ζήτησαν. Στο Ντουμπάι νομίζουν ότι βρίσκονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ