Quantcast

http://picasion.com/

Η διπλή δολοφονία που συντάραξε τη Βέροια - Ντύθηκαν καρναβάλια και τους έσφαξαν μέσα στο σπίτι τους!

60 χρόνια μετά, οι δράστες παραμένουν άγνωστοι
Είναι η πιο στυγερή δολοφονία στην σύγχρονη ιστορία της Βέροιας. Ένα ζευγάρι σφαγιάστηκε στην κυριολεξία, όταν δέχθηκε μια επίσκεψη καρναβαλιστών στο σπίτι τους. Σύμφωνα με το έθιμο της εποχής, κατά την περίοδο της Τσικνοπέμπτης, φίλοι,
συγγενείς και γείτονες μεταμφιεζόντουσαν και πήγαιναν επισκέψεις σε φιλικά σπίτια, με σκοπό να δούνε αν θα τους καταλάβουν ή όχι. Οι κερδισμένοι έπαιρναν διάφορα δώρα, ενώ οι ηττημένοι έφευγαν με γλυκίσματα στην τσέπη τους. Ωστόσο, στις αρχές του 1961, αυτό το έθιμο έμελλε να βαφτεί μέσα στο αίμα και να προκαλέσει πανελλήνιο «σοκ». Μάλιστα, στον Αθηναϊκό τύπο έγινε για πολλές ημέρες πρωτοσέλιδο, με τους δημοσιογράφους της εποχής, να κάνουν συνεχόμενα ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την πρωτεύουσα της Ημαθίας.
Η στυγερή δολοφονία

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιάκωβος Αζαρία ήταν Εβραίος χρηματιστής και δολοφονήθηκε με μαχαιριές μαζί με την σύζυγο του Σάρα την νύχτα της αποκριάς στις 22.02.1961, επί της οδού Φιλίππου μέσα στο σπίτι τους. Το κίνητρο μάλλον ήταν η ληστεία (όπως φάνηκε από το σπασμένο και άδειο χρηματοκιβώτιο και τα ανοιγμένα συρτάρια και ντουλάπες). Δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης στην πόρτα, κάτι που συνήθως σημαίνει ότι τα θύματα γνώριζαν τους δράστες, ωστόσο, λόγω της αποκριάς το ζεύγος πιθανότατα άνοιξε την πόρτα ακόμα και σε αγνώστους, προκειμένου να τους κεράσει, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο. Η υπόθεση δεν στάθηκε δυνατό να εξιχνιαστεί. 60 χρόνια μετά οι δράστες παραμένουν άγνωστοι. Το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο και στοίχειωσε την συνείδηση, αλλά και την Αποκριά έκτοτε στην πόλη.
Ποιος ήταν ο χρηματιστής Ιάκωβος Αζαρία;

Ο Αζαρία ήταν ένας από τους πιο έξυπνους και έμπειρους χρηματιστές της εποχής. Είχε μόρφωση, παιδεία και διασυνδέσεις με ανθρώπους του εμπορίου. Γνώριζε πολιτικούς της εποχής και θεωρείται από τους ισχυρούς άνδρες στη Μακεδονία. Είχε πολλά πάρε-δώσε με τη Θεσσαλονίκη, όπου και συνεργαζόταν επαγγελματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, είχε συστήσει την Τράπεζα Βεροίας και μέσα στο νομικό πλαίσιο της εποχής προέβαινε σε ανώνυμες ομολογιακές εκδόσεις χρηματοδότησης επιχειρήσεων με πολύ χαμηλά επιτόκια.
Οικία Ιακώβ και Σαρίνας Αζαριά

Το οίκημα στη φωτογραφία βρίσκεται στην οδό Φιλίππου στην Βέροια (παράλληλη της κεντρικής και παραπλεύρως της άλλοτε Δημοτικής Αγοράς) και στέγαζε στο ισόγειο την Τράπεζα Βέροιας που ανήκε στον Ιακώβ (ή Γιακώ, για τους ντόπιους) Αζαριά, και στον επάνω όροφο την κατοικία του ζεύγους Ιακώβ και Σαρίνας Αζαριά. 

Τις έρευνες για την δολοφονία ανέλαβε ο συνταγματάρχης της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής Ευθύμιος Καμουτσής

Ο Ευθύμιος (Θύμιος) Καμουτσής (Αμυγδαλιά Φωκίδας, γεννήθηκε το 1908 στην Θεσσαλονίκη και απεβίωσε στις 24 Ιουνίου 1997) ήταν συνταγματάρχης της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής. Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, φρούραρχος της Βουλής των Ελλήνων, διευθυντής της Γενικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και διευθυντής της Διευθύνσεως Αστυνομίας Θεσσαλονίκης (η οποία, παρά το όνομα «Αστυνομία», υπαγόταν στην Χωροφυλακή). Ήταν εκείνος που ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Για πάνω από δύο χρόνια προσπαθούσε να βρει τα ίχνη των δολοφόνων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Ισραηλικοί πράκτορες ή κλέφτες;

Τον Φεβρουάριο του 1961, ο Καμουτσής μετέβη στην Βέροια, για να βοηθήσει στην διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας του ζεύγους Αζαρία, η οποία συντάραξε την πόλη. Δυστυχώς όμως παρά τις πολύμηνες έρευνες δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν οι δολοφόνοι. Μάλιστα, στην εποχή εκείνη είχε κυκλοφορήσει ένας μύθος που έλεγε πως οι δράστες ήταν 
Ισραηλινοί πράκτορες και πίσω από την δολοφονία κρυβόντουσαν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Φημολογείται επίσης πως η φωτιά που έβαλαν οι κακοποιοί εντός της οικείας ήταν η βασική αιτία να χαθούν πολύτιμα στοιχεία που θα οδηγούσαν τις αρχές στον εντοπισμό των δραστών.


Η κατάρα στοίχειωσε για πάντα το Καρναβάλι

Λέγεται πως η συγκεκριμένη δολοφονία ήταν η αιτία για να χαθεί για πάντα το καρναβάλι στη Βέροια. Από τότε, μέχρι και σήμερα, όσες προσπάθειες κι αν έγιναν, είτε από την Δημοτική Αρχή, είτε από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Ο μύθος λέει, πως οι συγγενείς του άτυχου ζευγαριού κατά την διάρκεια της κηδείας του, καταράστηκαν την πόλη να μείνει αιώνια στην γκρίνια και στην μιζέρια!

59 σχόλια:

  1. Εκείνη την χρονιά το 1961 ήμουν 83 χρονων... Πωπω. Πως πέρασαν τα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poioi israilinoi praktores re... Oi simmorites tis epoxis ton fagane ton anthropo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανατριχιασα. Την ιστορία μου την διηγήθηκε η γιαγιά μου που έμενε ακριβώς απέναντι. Έτσι ακριβώς εγιναν τα πραγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά αξιους αστυνομικούς δεν είχε τότε η Βέροια και έφεραν τον άχρηστο από τη Βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΧΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΒΕΡΟΙΑ; ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα καλά είναι δυνατόν να βάλανε φωτιά στο διαμέρισμα και να μην τους πήρε κανένας χαμπάρι; Και μια τέτοια μέρα αποκριών που γινόταν χαμός από κόσμο; Κάτι βρωμάει στην υπόθεση. Ενισχύει το σενάριο περί πρακτόρων από το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες "χαμός από κόσμο" τι ακριβώς εννοείς; Ρητορική η ερώτηση προφανώς, να σου επισημάνω ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην Βέροια του 1961.

      Διαγραφή
  7. Κρίμα για τους ανθρώπους. Κρίμα για την πόλη που έχασε γενικά το εβραϊκό στοιχείο. Σήμερα θα ήταν πλουσιότερη με την ευρεία έννοια του όρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ 75-80 ΧΡΟΝΩΝ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ( ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;;) ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η "ΡΗΞΗ " ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ - ΤΟΤΕ - ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ. Η ΣΥΓΚΥΡΊΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΒΟΛΕΕΥΕ ΠΟΛΥ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΑΡΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΧΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ Ή ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ Μ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πατερας μου ηταν αστυνομικος που συμμετειχε στις ερευνες για την υποθεση και μου ειχε πει πολλες φορες την ιστορια. Το μανταλο της πορτας ειχε βρεθει αθικτο μεσα στις σταχτες πραγμα που σημαινει οτι η πορτα δεν παραβιαστηκε και το θυμα γνωριζε τους θυτες. Επισης βρεθηκαν ιχνη οτι τους ειχε κερασει καφε. Μια πιθανη εκτος των αλλων εκδοχη ειναι οτι δεχοταν πιεσεις απο το νεοσυστατο τοτε κρατος του Ισραηλ να μεταφερει εκει την δραστηριοτητα και τα κεφαλαια του, κατι που πολλοι εβραιοι ειχαν κανει.

      Διαγραφή
  9. Food 4 Thought
    1ον: Οι Βεροιείς δεν είχαν λόγο να σκοτώσουν το ζεύγος.
    2ον: Αν, υποθετικά, υπήρχαν διαφορές με τον Γιακώβ, θα τον σκότωναν κάποια νύχτα μόνον αυτόν, αφού δεν είχαν κάτι με την σύζυγο του.
    3ον: Οι εβραίοι της πόλης ανέκαθεν δεν ακολουθούσαν ποτέ το έθιμο των Βεροιέων να ανοίγουν την πόρτα σε καρναβάλια.
    4ον: Κανείς δεν είδε να μπαίνει ή να βγαίνει κάποιος. Το ότι η δολοφονία συνέβη νύχτα καρναβαλιών δεν σημαίνει ότι οι δολοφόνοι ήταν ντυμένοι καρναβάλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να βρούμε κάποιον που το έζησε πραγματικά και να μας πει την ιστορία ακριβώς γιατί όντως ήταν πολύ δυνατό γεγονός για την εποχή εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο πατερας μου ηταν απο τους λιγους που ειχαν μπει στο σπιτι τους η τραπεζα δουλευε με πολλους στο σπιτι ομως εμπεναν συγκεκριμενοι η αστυνομια κυνηγησε τους σφαχτες της εποχης γιατι η μεθοδος του φονου ηταν ακριβως οπως σε ενα σφαγειο!ακουστηκε εντονα οτι πιεζονταν εντονα να στειλει κεφαλαια στο ισραηλ πραγμα που δε συνεφερε κανενα μιας και κατειχε μεγαλο χρεος της βορειου ελλαδος στα χερια του!τα παιδια του μετεβησαν στο ισραηλ αλλα η περιουσια και τα χρεογραφα δεν βρεθηκαν ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Βέροια ειχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισοδημα στη χώρα ..τωρα τη έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λεφτά δεν είναι το παν.Και τότε λίγοι τα είχαν,οι περισσότεροι βραζαν χόρτα.

      Διαγραφή
  13. Γράφτηκε πριν χρόνια ένα βιβλίο που περιγράφει την ιστορία αυτή από κάποιον κύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζει κανείς αν όντως υπάρχει βιβλίο και ποιός το έγραψε;

      Διαγραφή
    2. Για ποιο βιβλιο μιλας;; Θα με ενδιεφερε..

      Διαγραφή
  14. Συγκλονιστική ιστορία μπορούσε να γίνει κ ταινια.παντως για εκείνη την εποχή πρέπει να τρομοκρατήθηκε πολύ ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έγινε είδηση γιατί ήταν ένας πλούσιος.
    Αν είχε γνωριμίες με πολιτικούς τότε υπάρχουν και αλλά κίνητρα με χορηγίες είτε φανερά ή στα κρυφά κάποιους στήριζε πέρα από τις εκλογές που γίνονται το 1961 η Ελλάδα συνδέεται και με την ΕΟΚ.Οι κομουνιστές ήταν συνηθισμένοι σε σφαγές, σίγουρα η σοβιετική ένωση θα υποκινούμε αναταραχές όπου μπορούσε.
    Μπορεί όμως και τότε να γινόταν ανάλογα περιστατικά παντού απλά να μην ασχολιόταν με τους φτωχούς. Πόσες υποθέσεις έμειναν ανεξιχνίαστες ? Ξέρουμε πόσοι εξαφανίστηκαν, πέθαναν από πνιγμό , καήκαν σε σπίτια ή δηλητηριαστήκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήμουνα 11 χρόνων τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεγαλα καραβια μεγαλη φουρτουνα..... Αυτοι που βραζαν χορτα ζουν ακομα..... Τραγικο τελος παντως. Συλλυπητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η γκρίνια και η μιζέρια πάντως ειναι γεγονός .... μήπως να το αλλάζαμε λιγο οι πολίτες αυτής της πόλης ;;; Λέω εγω τωρα , ήρεμα το λέω .... μήπως να αλλάξει το δόγμα « ναι θελω το καλο σου αλλα να μην ειναι μεγαλύτερο απο το δικό μου» , μήπως να μη μας νοιάζει αν κάποιοι ικανοί άνθρωποι προοδεύουν και να μη τους κακολογούν για αυτο ...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sosta .Kai ti ftaime emeis I ipolipoi na min goortazoume to karnabali gia Mia dolofonias , auto ine trelo pragma Kai kako gia tin Poli mas

      Διαγραφή
  19. οι δολοφονοι ητανε γνωστοι του ζεύγους διοτι βρεθήκανε κερασματα στο σπιτη ο εβραιος ανοιγε ειδικα βραδυ μονο σε συγκεκριμένα ατομα στην πολη ,ηταν πολύ προσεκτικο ατομο ,τα περι καρναβαλια και συνομωσιες πρακτόρων είναι παπαριες ,μαλλον επεσε πολύ χρημα,ρωτηστε παπουδες τις πιατσας που ζουνε ακομη ,μερικοι τους κατονομαζουν κιολας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχει μεγάλη ιστορία το θέμα, ναι είχε τράπεζα η Βέροια ιδρυθισα Μάλιστα πολύ πιο νωρίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3762346 πολλές ομοιότητητες με αυτήν την υπόθεση που έγινε στις 17/2/1999,απόκριες πάλι. Και φυσικά δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά δεν είχαν το ανδρόγυνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε σε εκείνη την εποχή να μάθουμε τι έγινε.συγκλονηστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν ξεφεύγεις σε λεφτά και είσαι πλούσιος.....δίνεις λεφτά για να έχεις καποιον να σε φυλάει εσένα ,την οικογενεια σου κλπ....γιατί όπως έλεγε και ο Καλογήρου ,είναι πολλά τα λεφτά Άρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το να τους χρωστούσε κάποιος λεφτά αφού από ότι κατάλαβα δάνειζαν στον κόσμο και να τους έφαγε γιατί δεν είχε να τα δώσει πίσω δεν παίζει? Εξαφάνισαν και τα χαρτιά των ομολόγων και όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΤΗΝ ΝΙΚ0ΛΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥΣ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο πατέρας μου που δούλευε στην Τράπεζα Ελλάδος και ζει σήμερα 96 ετών μου αφηγήθηκε επακριβώς τι συνέβη.Εγω τότε μικρός στο δημοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι ακριβώς σας είπε ο πατέρας σας; Πείτε μας γιατί εδώ πρόκειται για πολύ περίεργη υπόθεση. Χρήμα, τράπεζες, επιχειρήσεις και επίσης η εβραϊκή καταγωγή του θύματος δίνει τροφή για θεωρίες συνωμοσίας.

      Διαγραφή
  29. Κάποτε μου είχαν πει για αυτήν την ιστορία του φόνου πως ο Ιακώβ χρηματοδοτούσε το καρναβάλι κάθε χρόνο και γινόταν πολύ μεγάλο γλέντι, έτσι μπήκε στο στόχαστρο κάποιων άπληστων ατόμων, και είχε ακουστεί τότε πως κάποια άτομα από κάποια περιοχή της Νάουσας ήταν οι δράστες αλλά ποτέ δεν διασταυρώθηκε και ποτέ δεν έχουν βρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. βεροιωτες ήταν παιδιά μην το ψάχνετε, ξέρουμε όλοι πόσο μοχθηροί γίνονται όταν κάποιος περνάει το πήχη στον οποίο μόνο από κάτω περνάν. οι Εβραίοι έχουν αδελφοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης ο ραβίνος τους, τους πούλησε στους ναζί. Όταν θίγονται τα συμφέροντα τους ή κάποιος τους χαλάει τη πιάτσα είναι αδίστακτοι.

      Διαγραφή
  31. το μονο σιγουρο ειναι ολοι νεκροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και τι σας είπε ο πατέρας σας που είναι σήμερα 96 ετών; Χιλιόχρονος να είναι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Βέροια έχει παρελθόν στους ανεξιχνίαστους φόνους. Αναρωτιέμαι γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανεξιχνιαστη και η εξαφανιση του Αλεξ...η Βεροια εχει σκοτεινο παρελθον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. συνταγματάρχης Καμουτσης ,μουτρο που καταδικαστηκε για τη δολοφονια Λαμπρακη και ειχε μεριδιο στην υποθεση Πολκ ,ένα ενστολο καθαρμα του υποκοσμου ,που περασε και από τη βεροια ,γνωριζε προσωπα και πραγματα,τωρα τη ερευνα εκανε αυτό το μουτρο ,μαλλον τους καλυψε κανοντας πογκρόμ στον τσιγγανικο καταυλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AE%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Από δικούς μου παππούδες ξέρω ότι ήταν να τα κλείσει όλα και να φύγει. Θα ερχόταν να τους πάρει ο γιος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ