Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σαββίδης αγόρασε το «Πόρτο Καρράς» με 205 εκατ. ευρώ

Στα χέρια του Προέδρου του ΠΑΟΚ το ιστορικό ξενοδοχείο στη Χαλκιδική
Στην «BELTERRA INVESTMENTS Ltd» του Ιβάν Σαββίδη πέρασε το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς με τίμημα 205 εκατ. ευρώ. Για την εξαγορά ενημέρωσε με ανακοίνωσή της το Χρηματιστήριο Αθηνών η

«Τεχνική Ολυμπιακή» ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ενώ ανακοίνωση επιβεβαίωσης εκδόθηκε και από την Belterra Investments. Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, μια τεράστια επένδυση στον τουρισμό και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο εν μέσω της πανδημίας.

Οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι ήρθαν σε κατ'αρχήν συμφωνία η οποία προβλέπει τίμημα 205 εκατ. ευρώ για την εξαγορά. Από το ποσό αυτό, τα 53 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή υποχρεώσεων του ξενοδοχείου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της «Τεχνικής Ολυμπιακής», θα προηγηθεί η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την αγοράστρια εταιρεία και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των πωλητών.

Η ανακοίνωση της BELTERRA INVESTMENTS Ltd αναφέρει:

Σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, ανακοινώνεται η ολοκλήρωση της εξαγοράς εκ μέρους της Belterra Investments Ltd., εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, των μετοχών της εταιρείας Πόρτο Καρράς Α.Ε. και των συνδεδεμένων εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, από τον όμιλο «Τεχνική Ολυμπιακή» και των συνδεδεμένων εταιρειών των βασικών της μετόχων, έναντι του κατ’ αρχήν συνολικού τιμήματος των 205 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη» και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, το οινοποιείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου,ιππασίας, τέννις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλασσίων sports, το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και το καζίνο.

Το πολυεπίπεδο επιχειρηματικό σχέδιο της Belterra Investments Ltd. αφορά τόσο στην ολιστική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών όσο και στην ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η συγκεκριμένη επένδυση στο χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης πολυτελών και πολυθεματικών ξενοδοχειακών τουριστικών προορισμών σηματοδοτεί συγχρόνως και την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού της εταιρείας στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού Τουρισμού.

1 σχόλιο:

  1. Νασταζια,Αλιόνα,Μάσσα,Γκαλινα σας περιμενουμε....Ντα γκασπαζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ