Έξι συμβουλές για να μην σου σπάσουν τα πασχαλινά αυγά

Για απόλυτη επιτυχία στο βάψιμο
Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό αλλά οι παραδόσεις δεν σταματάνε. Και η πιο εμβληματική από αυτές την περίοδο της Λαμπρής, είναι τα κόκκινα πασχαλινά αυγά. Διακαής πόθος της κάθε νοικοκυράς την περίοδο του Πάσχα,

είναι να βάψει με επιτυχία τα κόκκινα αβγά, χωρίς να της σπάσει ούτε ένα κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο; Αρκετά, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω.

•Προτιμήστε μικρά αβγά χωρίς στίγματα. Τα μικρά αβγά έχουν πιο γερό τσόφλι και έτσι δεν σπάνε τόσο εύκολα.

•Τοποθετήστε σε θερμοκρασία δωματίου τα αβγά, τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το βράσιμο. Ιδανικότερα από το βράδυ της προηγούμενης νύχτας, έτσι ώστε να μην έχουν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας με το νερό.

•Στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετήστε ένα βιτέξ ή ένα βαμβακερό πανάκι. Και τα δύο αυτά υλικά θα απορροφήσουν τους κραδασμούς κατά την διάρκεια του βρασμού.

•Ρίξτε λίγο αλάτι στο νερό, καθώς βοηθάει στο να μην σπάσουν τα αβγά.

•Προτιμήστε μία κατσαρόλα μεγάλη με φαρδύ πάτο και βάλτε μόνο μια στρώση αβγών πάνω στο πανάκι, προσέχοντας τα αβγά να μην ακουμπούν μεταξύ τους -όσο αυτό είναι δυνατό.

•Αφού τα τοποθετήσετε στην κατσαρόλα σκεπάστε τα με νερό βρύσης κατά δύο πόντους περίπου και ανάψτε το μάτι στο δυνατό. Σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε μέχρι το νερό να έρθει σε σημείο βρασμού (να έχει κάνει φουσκάλες). Σβήστε αμέσως το μάτι και αφήστε τα αβγά να βράσουν για περίπου 12-14 λεπτά αναλόγως το μέγεθός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ