Quantcast

http://picasion.com/

Επιστολή μαθητή σε Βοργιαζίδη και Τζήμα: «Ζητάμε υπολογιστές ή tablet σε παιδιά που έχουν ανάγκη»

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Συρμούλα Τζήμα ο μαθητής του 2ου ΓΕ.Λ. Βέροιας Γιώργος Σπυριδωνίδης τονίζει τα προβλήματα που βιώνουν οι φτωχές οικογένειες στην εποχή του κορωνοϊού. Ο Αντιπρόεδρος στο 2ο ΓΕ.Λ. Βέροιας ζητάει από τους
θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής εξουσίας να βοηθήσουν οικονομικά τους αδύναμους συμπολίτες μας και να προμηθεύσουν άμεσα τις σχολικές μονάδες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή tablet, τουλάχιστον για τους μαθητές της Γ’ λυκείου και για εκείνους οι οποίοι το έχουν πραγματικά ανάγκη, με έκτακτα κεφάλαια εκτός του φετινού προϋπολογισμού. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμη κυρία αντιδήμαρχε παιδείας. Λένε ότι τα γράμματα είναι τα όπλα του φτωχού, τι μένει όμως στον φτωχό, όταν πλέον δεν διαθέτει ούτε τα γράμματα;


Όπως γνωρίζετε, τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα μας πλήττεται από τον νέο CoVid-19, ένα φαινόμενο το οποίο έχει ανατρέψει τις παραδοσιακές μας σχέσεις με το σχολείο και την εκπαίδευση, την εργασία, το πάρκο, την γειτονιά, τον δήμο.

Γράφω αυτήν την επιστολή πρώτα ως μαθητής, έπειτα ως έφηβους βουλευτής του νομού μας και έφηβος δημοτικός σύμβουλος, επειδή νοιώθω χρέος και καθήκον μου αλλά και όλων των ανθρώπων, να προστατέψουμε το δικαίωμα κάθε μαθητή και κάθε μαθήτριας στην εκπαίδευση.

Συνομιλώ με τους φίλους μου, παρακολουθώ τι γίνεται και η κατάσταση είναι πραγματικά θλιβερή. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε από μια μερίδα συναδέλφων μου (της οποίας τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ https://bit.ly/2K6bkZ2), γίνεται πλέον αντιληπτό, ότι πάρα πολλοί από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μου, στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό ή ακόμα και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Και καθώς τα μαθήματα προχωράνε με ηλεκτρονικές διαδικασίες, φαίνεται ότι πολλά παιδιά αποκλείονται από ένα θεμελιώδες δικαίωμα τους, την εκπαίδευση. 


Γιατί συμβαίνει αυτό, θα ρωτήσει κανείς. Γιατί έτυχε να ανήκουν στα χαμηλά στρώματα, να είναι παιδιά μεροκαματιάρηδων, που προσπαθούν με τις μεγαλύτερες τους δυνάμεις να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ένα μέλλον όπου αυτά θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν και να ανθίσουν. Ενδεικτικά σας παραθέτω ένα δείγμα από την θλιβερή εικόνα που σας περιγράφω, στο φροντιστήριο μου, λιγότερο από το ½ των συμμαθητών μου κατέχει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και μπορεί να κάνει τις εργασίες του ηλεκτρονικά και να συμμετέχει στο μάθημα. Στο σχολείο, η κατάσταση είναι παρόμοια.

Και ενώ μπορούμε όλοι οι μαθητές ξεκάθαρα να δούμε ότι τα ποσά τα οποία διαθέτετε στην παιδεία, τουλάχιστον για τα λύκεια, είναι ελάχιστα με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι η σκεπή στην αυλή του 2ου ΓΕ.Λ. η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει άχτιστη (τουλάχιστον την τελευταία φορά που πήγα στο σχολείο), το ζήτημα της πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση είναι σημαντικό και μας αφορά όλους.

Εσείς ο ίδιος γράφετε στην ιστοσελίδα του δήμου, ότι μάθατε από μικρός τι σημαίνει ανθρώπινη ανάγκη και διδαχτήκατε την κοινωνική προσφορά. Η κύρια Τζήμα, νυν αντιδήμαρχος παιδείας, δε, ως πρώην εκπαιδευτικός, γνωρίζει πολύ καλά πως είναι μια σχολική τάξη και έχει ζήσει τον παλμό των μαθητών.

Σας καλώ λοιπόν, να δείξετε έμπρακτα την κοινωνική σας προσφορά και να προβείτε στην άμεση προμήθεια ηλ. υπολογιστών ή tablet στις σχολικές μονάδες, τουλάχιστον για τους μαθητές της Γ’ λυκείου και για εκείνους οι οποίοι το έχουν πραγματικά ανάγκη, με έκτακτα κεφάλαια εκτός του φετινού προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, κρίνεται απαραίτητο να ενισχύσετε και να επεκτείνετε την εμβέλεια του δωρεάν δικτύου Wi-Fi της πόλης μας, προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους μαθητές για την πρόσβαση στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης από συσκευές που δεν διαθέτουν κεραίες για σήμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας (και επομένως δωρεάν πρόσβασης).

Η δική σας αρωγή στην εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου μας, κρίνεται, τώρα, απαραίτητη».

Με τιμή, ένας ακόμα υποψήφιος πανελλαδικών,
Σπυριδωνίδης Γεώργιος.
Αντιπρόεδρος στο 2ο ΓΕ.Λ. Βέροιας


18 σχόλια:

  1. Αδερφέ στην τάξη σου δες πόσοι συμμαθητές σου έχουν κινητό 300-400-500€ που κάλλιστα θα μπορούσατε να αγοράσετε έναν υπολογιστή να μάθετε γράμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατι τα ζηταει απο το Δημαρχο και την Αντιδημαρχο ; Ποιος τον ειπε οτι ειναι υπευθηνοι για τα laptop που λειπουν απο την εκπαιδευση ; Αρα ο μικρος μηπως ειναι πολιτικο "θυμα" καποιου μεγαλυτερου . Με την ευκαιρια να τον ρωτησω με τι συσκευη κανει βιντεοκλιση και μπαινει στο ιντερνετ και επικοινωνει με τους φιλους του, και ειναι και πανακριβη ; Μηπως τα κινητα τους ειναι οτι πιο ακριβο υπαρχει ; Τα παιρνουν για μοστρα και τωρα ζηταν λαπτοπ ;
    Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλληλογραφία δια του τύπου και των media....μιλήστε πρώτα με τους αρμόδιους και.μετα κοιτάξτε την προσωπική σας προβολή...αυτό το αίτημα γιατί δεν το απευθύνατε νεαρέ στο σχολείο μας και στο δήμο και το στείλατε στα μέσα., Μπορεί να έχουν γίνει ήδη ενέργειες που να μην το ξέρεις. Λάθος τρόπος για νέα και φρέσκα πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Fortnite το σηκώνει το tablet ? Αν όχι σε παρακαλώ φίλε,μη λες πολλά. Μονο laptop!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι γιατι αμα τους δωσουνε θα ξεσκιστουν στο διάβασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παιδι κανει μπαμ πως ειναι αριστερός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπράβο στον νεαρό. έχει δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κινητό σου αγαπητέ μαθητή έχει σίγουρα 350-400 ευρώ και δεν σου είναι εργαλείο (δεν δουλεύεις με αυτό, για διασκέδαση το πήρες), ένα αξιοπρεπές τάμπλετ έχει 150ευρω, άρα θα μπορούσε ο μπαμπακας σου να σου πάρει φθηνότερο κινητό για να παίζεις και ένα τάμπλετ για να δουλέψεις, τόσο απλά. Και να μην ρίχνετε τις δικές σας παράλογες απαιτήσεις στο Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο, χωρίς να είναι στην αρμοδιότητά τους η αγορά του τάμπλετ. Αυτοί από όσα διαβάσαμε, φρόντισαν να σε απολυμάνουν το σχολείο όπως είχαν την υποχρέωση, για να παραμείνεις ασφαλείς. Αν από τόσο μικρός μαθαίνεις να φορτώνεις τις ευθύνες τις δικές σου και άλλων σε τρίτους, τότε δεν βαδίζεις σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΚΤΙΖΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!! Η ΨΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η προταση του μαθητη που με τοση ειρωνεια αντιμετωπιζετε ειναι αιτημα και της πανελληνιας ενωσης γονεων. Στο εξωτερικο που η τηλεκπαιδευση ειναι υποχρεωτικη για ολους αυτες τις μερες,εχουν πει στους γονεις οτι αν δεν εχουν υπολογιστη μπορουν να πανε στο σχολειο του παιδιου και να δανειστουν εναν για οσον καιρο χρειαστει. Αυτο ζηταει και ο μαθητης, αν διαβασετε προσεκτικα την επιστολη του. Ως γονεας μαθητων διαφορων ηλικιων θα συμφωνησω μαζι του γιατι δεν μπορουν να γινουν ολα τα μαθηματα μεσω κινητου, οι καθηγητες βαζουν εργασιες, κλπ.Με εναν υπολογιστη στο σπιτι πρεπει να βολευτουν ολοι ταυτοχρονα, και αγορα δευτερου δεν προβλεπεται αλλα ουτε και χρειαζεται σε φυσιολογικες συνθηκες. Ας προμηθευτουν λοιπον οι σχολικες μοναδες μερικα ταμπλετ (αν και αυτο επρεπε να εχει ηδη γινει) για να τα δανειζονται τουλαχιστον οι τελειόφοιτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού όπως λες, τους λέει το Υπουργείο να ζητήσουν από το σχολείο τους υπολογιστή, ο μικρός γιατί τον ζητάει από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο και όχι από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό και τον τοπικό Βουλευτή ;
    Όπως κατάλαβες δεν το σώνεις με τίποτα. Η όλη υπόθεση είναι φανερό ότι έχει στόχο το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο με θύμα τον πιτσιρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θελω να σωσω τιποτα, απλα λεω τι γινεται στο εξωτερικο. Και πουθενα δεν αναφερω το υπουργειο. Για το καθε σχολειο στη Βεροια ειναι υπευθυνη μια σχολικη επιτροπη, με προεδρο καθε φορα καποιον δημοτικο συμβουλο. Και υπαγεται στον Δημο, γι αυτο αλλωστε υπαρχει και αντιδημαρχος Παιδειας.Η επιτροπη αναλαμβανει να καλυψει τις υλικες αναγκες του σχολειου. Ορθως λοιπον απευθυνεται το παιδι στον Δημο, απλα σας πειραζει που ενα παιδι αποφασιζει επωνυμα να ασχοληθει με τα κοινα; Μακαρι να τον μιμουνταν και αλλοι νεοι, που μονο καταληψεις ξερουν να κανουν!

      Διαγραφή
    2. Ο συγκεκριμένος και πρωτοστάτης της κατάληψης στο σχολείο του ήταν και μόνο στον δήμο δεν απευθύνθηκε...όπως βλέπουμε...αλλά στα ΜΜΕ... ωραίος επαναστάτης...μόνο για το φαίνεσθαι

      Διαγραφή
    3. Στον (Ανώνυμος16 Απριλίου 2020 - 2:55 μ.μ.) ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός έρχεται από το Υπουργείο κομπιούτερ κλπ οι σχολικές επιτροπές είναι για αλλά έξοδα (καύσιμα κλπ αναλώσιμα). Άλλο αν σε καλούς οικονομικούς καιρούς μπορεί να καλύπτει και άλλες δαπάνες. Πράγμα που σήμερα δεν γίνεται.
      Αφήστε τα παιδιά μακριά από τις αντιπαλότητες των μεγάλων. Να παλέψει για τη μόρφωση του με το Υπουργείο, να παλέψει για την ποιότητα της ζωής του με το Δήμο.
      Να μάθει να τα ξεχωρίζει και αυτός και ο Ανώνυμος.

      Διαγραφή
  12. Περισσότερη αυτοπροβολή δεν θα μπορούσε να κάνει. Ας το έστελνε στο σχολείο που μάλιστα, έστειλε email και ρώτησε ποσοι δεν εχουν υπολογιστές για να βοηθήσει κάπως. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει βγάλει ανακοίνωση εδώ και μια/δυο βδομάδες. Φτάνει πια με την αυτοπροβολή του κάθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πίνακα και κοντύλι μόνο! Τά λάπτοπ καί τά τάμπλετ, μέ τά ὑλικά πού κατασκευάζονται καί τό ρεῦμα πού καῖνε, μολύνουν τό περιβάλλον. «Δέν ἔχουμε ἄλλο σπίτι, ΣΩΣΤΕ τόν πλανήτη!» Τό ξεχάσατε; Νά σᾶς τό θυμίσω: https://www.veriotis.gr/2019/09/mathites-poreia-klimatiki-allagi-veria.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ