Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από κοινού δήμος, φιλοζωικές και φιλόζωοι για τη σίτιση των αδέσποτων της Βέροιας

Η καραντίνα επηρέασε και την καθημερινή τους φροντίδα
Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο (δείτε εδώ σχετικά), επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες ότι ο Δήμος Βέροιας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την κάλυψη της ανάγκης για σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της περιοχής μας, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής καθώς και φιλόζωους δημότες. Ωστόσο και σύμφωνα με τον πρόσφατα επιστημονικά υπεύθυνο του Δημοτικού Κτηνιατρείου, η επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και η αναστολή λειτουργίας ορισμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού, δύναται να επηρεάσει αρνητικά την φυσιολογική συμπεριφορά των αδέσποτων ζώων, αυξάνοντας το αίσθημα της ανησυχίας, με αποτέλεσμα τα ζώα αυτά να περιπλανώνται περισσότερο από το σύνηθες και να εμφανίζουν μια αγωνιώδη συμπεριφορά, αφού δεν βρίσκουν πλέον τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν.

Παρακαλούμε λοιπόν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να συνεργαστούνε με τον Δήμο Βέροιας ώστε από κοινού να φροντίσουν για την αναπλήρωση του κενού που έχει δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους εκεί όπου διαβιούν, ώστε να περιοριστεί η αγωνία των ζώων, εκμεταλλευόμενα άλλωστε την δυνατότητά που τους δίνει ο νομοθέτης για την κατ΄ εξαίρεση - έως και τρείς ώρες καθημερινά - κυκλοφορία για την φροντίδα τους.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση όλων των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας στο παραπάνω κάλεσμα ώστε με την αποτελεσματική συνδρομή τους να συμβάλουν τα μέγιστα στο έργο του Δήμου Βέροιας, στην προσπάθεια διαφύλαξης της ψυχικής υγείας των ζώων και να βοηθήσουν στον περιορισμό αυτών που θα εκδηλώσουν προβληματική συμπεριφορά, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας.

17 σχόλια:

  1. Δηλαδη ο Δημος ζηταει βοηθεια αντι να μεριμνησει και να βγει μπροστα σε αυτο που ζουμε με τς αδεσποτα;;; Πατε καλα ρε;""Αναμενουμε απ τους συμπολιτες ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μπουν σε ...καραντίνα άμεσα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρελα πουλατε εκει στ δημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τα τάιζε ο Δήμος πριν. Ζητάει λοιπόν από αυτούς που τα φρόντιζαν, να συνεχίσουν να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε εκει στο Δημο και τις φιλοζωικες πατε καλα ; Εδω σας λεμε οτι τα ζωα μας τρωνε, δεν μπορουμε να κοικλοφορησουμε και εσεις αντι να συνεννοηθειτε, να τα μαζεψετε καπου εστω σε περιφραγμενο χωραφι, κανετε εκστρετεια για την ψυχολογικη υποστηριξη των αδεσποτων ;
    Μας κανετε πλακα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περιμένεις ρε φίλε από τον φασισμό της μειοψηφίας σε αυτή τη χώρα.

      Διαγραφή
    2. Μόνο αν δαγκωσουν το ... του δημάρχου ίσως το παρουνχαμπαρι τι γίνετε..

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΤΕΡΑ ο δήμος να κοιτάξει τα ζώα τους ανθρώπους που πετάνε πράγματα σ
    το δρόμο.τα αδέσποτα έτσι έμαθαν να ζούνε κ μόνο οι σωστοί μπορούν να βοηθήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δημαρχος που θα λυσει το θεμα με τα αδεσποτα (που πλεον μετα τις 9 το βραδυ ειναι τα αφεντικα της πολης) θα εκλεγεται για παντα!!!!! Κανεις ομως μεχρι σημερα δε σταθηκε ανταξιος των περιστασεων.... Για να μη πουμε και για το εργοχωρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα αδεσποτα ειναι επιθετικα στο φουλ, ιδιως τις βραδινες ωρες, και δε μπορεις να κυκλοφορησεις.. Εδω παμε " τοιχο τοιχο μη σε πετυχω", και μας λενε να τα ταιζουμε κιολας????? Ασε που σε λιγο δε θα χουμε εμεις να φαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΣΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑ ΤΑΙΣΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ . ΤΖΑΠΑ ΜΙΣΘΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ .ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΤΡΕΞΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας έκλεισαν τα καφέ στη Βέροια δεν μιλήσαμε, μας κλείνουν τα γήπεδα και τις εκκλησιές δεν μιλάμε, αν μας μαζέψετε όμως και τα άγρια αδέσποτα να ξέρετε, θα γίνει της Πόπης της αδέσποτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ντρεπομαστε λεω εγω τα βαλατε με τα σκυλια χεροτερο ζωο απο τον ανθρωπο δεν υπαρχει και αυτα απο μας περιμενουν ειναι πλασματα του θεου.και αυτα που ορμανε φταιμε εμεις γιατι τα κακοποιουν και μετα λεμε μας δαγκωσαν καλα να μας κανουν.και αφηστε κατα μερος τον αντιδημαρχο οτι μπορει κανει και με το παραπανω.

      Διαγραφή
  11. ας μην τα κακομεταχειριζονται για να μη δαγκωνουν.και αυτα απο μας περιμενουν .εμεις ειμαστε πολυ χειροτεροι απο τα ζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Να μας τρώνε...
      Σοβαρέψου, εσύ λες να ζήσουν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς τα ζώα με όλα τα ένστικτα ανεξέλεγκτα με τους ανθρώπους και να τα αφήσουμε να μας τρώνε . Και μη λες βλακείες ότι όλοι τα ενοχλούμε, λες ψέματα. Είμαστε έρμαια των ενστίκτων τους και φέρετε ευθύνη.

      Διαγραφή
  13. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ