Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιαννακάκης στον ΣΚΑΪ: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εργατών γης

Έχουν κλείσει τα σύνορα με την Αλβανία και δεν υπάρχουν άνθρωποι να δουλέψουν στα χωράφια
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Απριλίου ο Χρήστος Γιαννακάκης. Ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας

μίλησε στους «Αταίριαστους» για τα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός κόσμος και εστίασε στο έντονο πρόβλημα που έχει προκύψει με την εύρεση εργατών γης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στους παρουσιαστές της εκπομπής Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού και δεν υπάρχουν άνθρωποι να δουλέψουν στα χωράφια.
Για τον λόγο αυτό, η Κοινοπραξία έχει προβεί σε ενέργειες επίλυσης του θέματος και μίλησε με το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για ξεπεραστούν τα εμπόδια. Αυτό όμως πρέπει να γίνει συντεταγμένα και με βασικό γνώμονα την διασφάλιση της υγείας των πολιτών. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν μπορούν να συνεισφέρουν οι μετανάστες στις αγροτικές εργασίες, τόνισε πως αυτό είναι εφικτό και ότι πάνω από 600 πρόσφυγες αυτήν την στιγμή έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και προσωπικό Α.Φ.Μ. 

Σε εκ νέου ερώτηση για το πόσο πάει το μεροκάματο στην Ημαθία, ο κ. Γιαννακάκης τόνισε πως ξεκινάει από 27 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 35 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις στη Νάουσα!

23 σχόλια:

  1. Εκπαιδευστε τα λαθρο απο τωρα, γιατι βλεπω πολυ β'διαλογη και μονίλιες στα φρουτα μας (οσα μεινουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτησα και μου έστειλαν 6 εργάτες\μετανάστες από την δομή της Αλεξάνδρειας, και αυτοί οι 6 μετανάστες που ήρθαν έκατσαν στο χωράφι 45 λεπτά, έφαγαν, ήπιαν και γύρισαν πίσω, γιατί η δουλειά δεν τους άρεσε, και το μεροκάματο των 25 ευρώ + φαί + υπερωρίες τους φάνηκε πολύ λίγο. Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έκατσαν 45 λεπτά όπως λες γτ έφαγαν και ήπιαν?? Τι δουλειά ακριβώς έκαναν?

      Διαγραφή
  3. Το μεροκάματο είναι 25 ευρώ,μην λέτε ανακρίβειες.Λοιπόν μην διαμαρτύρεστε κ. Γιαννακάκη,για την έλλειψη εργατών γής.Δίνετε ημερομίσθια πείνας και οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες.Όπως,ακριβώς,είναι και στα κονσερβοποιία του Νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα τον Μάιο-Ιούνιο το αργότερο, και με έλεγχο να εισέλθουν κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψεματα λενε για το μεροκαματο οτι ηναι27-35 να πειτε τιν αλιθεια 23 μεχρι 25ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι να ναι λέει ο καθένας! Γτ παρακαλάει?? Τους τοπικους βουλευτές να πιάσει πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προ εκλογών όλοι τους μαζί φώτο στα εργοστάσια και στα χωράφια έβγαιναν. Τώρα κρυμμένοι είναι όλοι τους, δεν μιλάει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ ΜΕΝΑ ΗΡΘΑΝ 11 ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕ 35 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΑΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ. ΤΟΥΣ ΠΗΓΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΌ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑ ΠΙΣΩ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΟ LIDL ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΌΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΜΑΘΑΝ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε, ο αλλος προτιμάει να ζει με συσσίτιο του δήμου παρα να ασχοληθεί με την λερα σας. παραιτηθείτε, οχι διοίκηση συνεταιρισμου αλλα ουτε αρχειο ζωγραφικής δεν μπορείτε να ανοιξετε.
    μονο χρεη εχετε δημιουργήσει ολοι εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ολα ειναι μπλα μπλα μπλα. εαν δεν ερθουν οι αλβανοι γραψτε
    ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ{ΑΦΜ ΑΜΚΑ κλπ} ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 25 ΕΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ.ΕΧΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ,ΑΦΗΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bre λεβέντες οι Έλληνες δε δουλεύουν πια;;;;!!!
    Τα καφέ κλειστά, τι κάνουν όλη μέρα!!!
    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκει μας καταντησατε.
    Αν δεν διακοψετε το επιδομα ανεργιας στους ανεργους εργατες (τουλαχιστον) και τα επιδοματα στους λαθρομεταναστες μην περιμενετε φετος παραγωγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικου και κινητρα στο εργατη οποτε και τα επιδοματα να κοψεις δεν ερχεται ο αλλος. γιατι ακομα και να ερθει δεν θα παραγει.

      Διαγραφή
    2. Το καλύτερο κίνητρο είναι η πείνα και η ανάγκη. Άφησέ μας χωρίς φράγκα (επιδόματα κλπ τα χαρζιλικια του παππού τέλος η σύνταξη δεν φτάνει) και θα σας πω πως θα έρθουμε όλοι μας για δουλειά στα χωράφια. Απλά είναι η αρχή βρήκαμε επιδόματα και αντιστεκόμαστε.
      Να πούμε όμως και το άλλο να υπάρχει ασφάλιση και στους εργάτες γης για συνταξιοδότηση. Τότε θα υπάρχει και ένα σοβαρό κίνητρο.
      Απλά είναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
  14. Όλοι αυτοί που δεν θέλουν να δουλέψουν με 25€ έχουν βολευτεί με τα επιδόματα της τεμπελιάς και από "χορηγούς", είτε πρόκειται για Έλληνες ή για λαθρομετανάστες. Ρε ξυπνήστε, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, πριν τον καρναβαλοϊό και άλλοι 1,5 μετά, έχετε μούτρα να απαιτείτε αποδοχές πολύ μεγαλύτερες από τα εργοστάσια, που στο οκτάωρο δίνουν περίπου 18€?
    Νεοφραπέλληνες, συνέλθετε, δείτε τη ζοφερή πραγματικότητα, που θα γίνει ακόμη χειρότερη, χαμηλώστε τον πήχη των προσδοκιών σας και να λέτε "ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ" που υπάρχουν και αυτά τα ευλογημένα 25€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, τι είσαι ρε μεγάλε? Απ'αυτούς που έχουν ένα πτωχείο της πλάκας, μούσι κουλτουριάρικο και ανατολίτικο τατουάζ?
      Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, άιντε τράβα να δουλέψεις, να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια και παιδιά και μετά έλα να μου πεις.
      Το μόνο που έμαθες στις καφετέριες, είναι σχόλια, κριτική και όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμάστρα.

      Διαγραφή
  15. Άστα ρε φίλε παρακαλιτο Μ.... Ξινο γ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσφορά και ζήτηση. Ο άλλος παίρνει 50 ευρώ για να παίζει μουσική 4 ώρες σε μαγαζί και ψάχνουν Έλληνα εργάτη σε χωράφι μέσα στο κατακαλόκαιρο με 20 ευρώ; Αν δεν δώσουν υψηλά μεροκάματα να τα μαζέψουν μόνοι τους τα ροδάκινα. Όσο ότι θα αναγκάζουν το κόσμο να πάει στα χωράφια για να μη τους κόψουν το επίδομα της Πρόνοιας, μόνο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος αν πιστεύει πως μπορείς κάποιον να τον εξαναγκάσεις να δουλέψει αν δεν το θέλει. Οι σκλάβοι μας τέλειωσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...και ο γιατρός για 10' εξέτασή σε παίρνει 80€. Όλα στο ίδιο τσουβάλι δεν μπαίνουν, ρε φίλε. Ας γινόσουν γιατρός ή οργανοπαίχτης, στο κάτω κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξηλώσου να πληρώσεις 50 ευρώ μεροκάματο σε εργάτες να σου μαζέψουν τα ροδάκινα, αλλιώς να βάλεις την οικογένειά σου να μαζεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Στη τελική όλοι οι επιχειρηματίες φέτος έχουν μεγάλη χασούρα, εσύ είσαι πιο μάγκας και θα τη βγάλεις καθαρή; Ας γινόσουν γιατρός και όχι αγρότης.

      Διαγραφή
  18. Για να συστηθούμε, είμαι αγρότης και καθηγητής και έχω μάθει να εκτιμώ την προσφορά του πλούτου στην κοινωνία και των δύο επαγγελμάτων. Στο πρώτο από μικρή ηλικία είμαι "ψημένος", όπως λέγετε και στο δεύτερο, ώρες ατελείωτες στα θρανία.
    Τώρα, για να απαιτείς 50€, όταν δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις το ροδάκινο από το καρπούζι, το βλέπω χλωμό. Μην ανησυχείς όμως, στο ΙΕΚ κατάρτισης "ΚΩΣΤΑΣ" σε ένα θερινό εξάμηνο και με δωρεάν δίδακτρα, θα είσαι έτοιμος για την επόμενη σεζόν.
    20 χρόνια οι Αλβανοί, τώρα έχουν μάθει να μαζεύουν ροδάκινα. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε περάσει και χειρότερα και άτομα σαν του λόγου σου έχουν φύγει με τις κλωτσιές από το χωράφι στο πρώτο τέταρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ