Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η καραντίνα «αποσυντόνισε» και τα αδέσποτα της Βέροιας

Συχνές επιθέσεις καταγγέλλουν οι πολίτες
Μπορεί να μην έχουν ιδιοκτήτη, να μην ζούνε σε κάποιο σπίτι ή αυλή, με πρόγραμμα στη βόλτα και στο φαγητό, μπορεί να μεγαλώνουν στο δρόμο χωρίς κανόνες και λουρί, έχουν όμως και αυτά την καθημερινή τους ρουτίνα. Τα αδέσποτα σκυλιά
της Βέροιας έχουν κάνει τις δικές τους... παρέες, συχνάζουν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και έχουν μάθει να σιτίζονται με συγκεκριμένους τρόπους. Άλλα από τις ταβέρνες της πόλης άλλα από μέλη φιλοζωικών, άλλα από ανθρώπους της γειτονιάς.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω του κορωνοϊού, τα καταστήματα και οι ταβέρνες που τα τάιζαν, έκλεισαν. Οι πολίτες που τα τάιζαν άρχισαν να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, μέχρι που οι περισσότεροι, έπειτα και από την απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείστηκαν στα σπίτια τους. Με αποτέλεσμα κάποια αδέσποτα να έχουν μείνει και χωρίς τροφή, πέρα από καθημερινή ανθρώπινη επαφή. Η πόλη παρουσιάζει πλέον μια πολύ διαφορετική εικόνα και αυτό δεν αποκλείεται να έχει επηρεάσει και τη συμπεριφορά των ζώων απέναντι στους ανθρώπους. Άρχισαν μάλλον να... ξεσυνηθίζουν την παρουσία τους στους δρόμους της Βέροιας!

Τις τελευταίες ημέρες, κάτοικοι της πόλης, κάνουν παράπονα για «περίεργες» συμπεριφορές των ζώων και για επιθέσεις που δέχονται, άλλες φορές με απειλητικά γαβγίσματα, άλλες φορές με όρμηγμα, ακόμα και με δάγκωμα, σε διάφορες περιοχές, όπως στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, στη Βίλα του Βικέλα, στην Καλλιθέα, στην πλατεία Ωρολογίου και σε άλλες, εκτός κέντρου.
Επίθεση σε άνδρα στη μέση της Μητροπόλεως
Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που δέχθηκε πριν από δύο εβδομάδες συμπολίτης μας στην οδό Μητροπόλεως, στην πλατεία Ωρολογίου μπροστά στην πιάτσα των ταξί. Όπως μας ανέφερε οδηγός ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν γύρω στις 22:30 το βράδυ, όταν 5 σκυλιά έτρεξαν και όρμηξαν στον συμπολίτη μας, συνταξιούχο δημοτικό υπάλληλο, ρίχνοντάς τον στη μέση του δρόμου.
Σύμφωνα με τα όσα μας διηγήθηκε, ο ίδιος μαζί με έναν άλλον οδηγό που ήταν πιο κοντά στο συμβάν, πετάχτηκαν από τα οχήματά τους για να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα, που είχε τρομοκρατηθεί από την ξαφνική επίθεση.
«Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο τώρα, που η πόλη είναι έρημη και τα μαγαζιά κλειστά. Τα αδέσποτα γίνονται πιο επιθετικά», επισήμανε ο οδηγός ταξί, καθώς όπως είπε, ο συγκεκριμένος άνδρας που δέχθηκε την επίθεση, περνούσε από το σημείο κάθε βράδυ για τη βόλτα του και τα συγκεκριμένα σκυλιά που συχνάζουν πέριξ της πλατείας Ωρολογίου, τα συναντούσε καθημερινά.

Σχετικά με τη σίτιση των αδέσποτων κατά τη διάρκεια του περιορισμού της κυκλοφορίας, τα άτομα που φροντίζουν αδέσποτα ζώα εντός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους, πρέπει να φέρουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση (και ταυτότητα), κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α, όπου θα ισχύει για 3 ώρες και θα αναγράφει τη διεύθυνση του πολίτη και το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα.


19 σχόλια:

  1. Μαζέψτε τα!! Είχαμε πολλα στη γειτονιά κ εξαφανίστηκαν!!
    Κάποιος την έκανε τη δουλειά!!!
    Βρήκα αλουμινόχαρτο στην πιλοτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατασταση εφτασε στο απροχωρητο . ο κοσμος συζητα για ακραιες λυσεις. Για να μην την πληρωσουν τα ζωα θα πρεπει τα σχετικα σωματεια σε συνεργασια με καποιο φορεα να τα μαζεψουν σε καποιο αλλο χωρο πχ φραγμενα χωραφια, οπου να τα ταΐζουν εκει. Καντε κατι μας ορμανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα ο Δημος πρεπει να τ μαζεψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aκόμα και τώρα ο Δήμος Βέροιας να κάνει κάτι?????? Σαν αρνί στη σούβλα θα μας βλέπουν σε λίγο τα αδέσποτα...Για δες πως αλλάζουν οι ρόλοι με τα ζώα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OTAN ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Αγ Παρασκευη χαμος ρε παιδια απο σκυλια,μολις τωρα επιθεση σε ιχ και το περιεργο οτι ενα απο αυτα βγαζει αφρους απο το στομα.Να προσεχουν οι πεζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορώ γιατί τα ημιάγρια αδέσποτα δεν ορμούν στους κτηνολάτρςες αλλά δαγκώνουν φιλήσυχους περαστικούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη κατεβουν και οι λύκοι απ τα βουνά...εκει να δεις γλέντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στη θεσσαλονικη ο αλλος πεθανε τελικα και δαγκωσαν αλλον εναν ασχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτελους ας γινει κατι ελεος πια!Αλλιως θα πρεπει να βρουμε αλλες λυσεις πιο αποτελεσματικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γι' αυτό υπάρχουν οι φίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελεος!!!! Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο! Αγελες σκύλων βρίσκονται σε όλη την πόλη και απειλούν την σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Που είναι ο Δήμος; Ο εισαγγελέας τι κάνει; Πρέπει δλδ να οδηγηθουμε σε ακραίες λύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τις βρήκαμε!!! Έρχονται νέες λύσεις!!
    Καινοτόμες!!! Αφου δεν αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι, θα αναλάβουν οι πολίτες!!!
    Αυτο πρέπει να τελειωσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε λίγο που δεν θα πληρωθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος τα αδέσποτα θα έχουν παρέα. Τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα φάει ποιον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πολυ σοβαρό πλεον το θέμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Η καραντίνα «αποσυντόνισε» και τα αδέσποτα της Βέροιας"............ ΝΑΙ ΜΩΡΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΗΞΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εσενα θα φάνε μαλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να τα παρουν σπιτια τους οι υποτιθεται φιλοζωοι να ορμανε σ αυτους και στα παιδια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να τα πάει πού ο δήμος? Στο κυνοκομειο που είναι γεμάτο και οι συνθήκες ζωής των ζώων είναι άθλιες?! Ή μηπως να τα σκοτώσουν επειδή έτσι σας βολεύει? Μην ξεχνάτε οτι είναι κι αυτά ίσα με εμάς όσον αφορά την γη! Οι νοοτροπίες αυτές που φαίνονται απο τα λογια σας μας έφτασαν εδω που μας έφτασαν. Πολύ μάγκες είστε όλοι απο τον καναπέ! Νομίζετε πως σας ανήκουν όλα! Και λυπάμαι πολύ γιατι νομίζω πως θεωρητικά είστε όλοι μεγάλοι και ώριμοι άνθρωποι,Αλλα μαλλον μόνο θεωρία ειναι. Αφου σας ενοχλούν τόσο πολύ όλους βάλτε το χέρι στην τσέπη και φτιάξτε μια δομή κατάλληλη για τα αδέσποτα να αναλάβει την σίτιση των ζώων ο δήμος και εσείς να κάνετε ελεύθερα τις βόλτες σας αφου σας ενοχλούν και ορμάνε σε όλους σας!!! Αλλα ναι δυστυχώς εσείς ειστε καλοί μόνο στο να ρίχνετε αλλού ευθύνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ