Quantcast

http://picasion.com/

Αυτή ήταν η ομάδαρα της ΓΕΒ

Στις «χρυσές» δεκαετίες του 1980 και του 1990, εκτός από τον Φίλιππο, υπήρχε μια ακόμη σπουδαία ομάδα στην Ημαθία που αγωνιζόταν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο λόγος για την Γ.Ε.Β. (Γυμναστική Ένωση Βέροιας), η οποία αποτελούσε την παράλληλη δύναμη του ελληνικού χάντμπολ, μαζί
φυσικά με τον «Αυτοκράτορα». Υπήρξε μάλιστα και χρονιά που το κύπελλο ήταν καθαρή υπόθεση της Βέροιας, όπως το 1992 που στον τελικό αναμετρήθηκαν ο Φίλιππος με τη Γυμναστική Ένωση Βέροιας. Ήταν ο αγώνας που έγινε στο ΕΑΚ Βέροιας, στις 20 Ιουνίου 1992 και έληξε με νικητή (και κυπελλούχο) τον Φίλιππο με σκορ 28-24. Μια από τις κορυφαίες ομάδες της Γ.Ε.Β. ήταν εκείνη στα μέσα του 1980. Στην φωτογραφία απεικονίζονται οι:
Πάνω σειρά:

Π. ΠΕΝΣΟΣ, Δ. ΧΑΤΖΗΜΗΝΙΑΔΗΣ, ΑΠ. ΝΤΕΛΛΑΣ, Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΣΤ. ΣΤΑΥΡΟΥ, ΑΝ. ΚΑΡΓΑΤΖΗΣ, Γ. ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ.

Κάτω από δεξιά προς τα αριστερά:

Φ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛ. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, Δ. ΠΟΖΙΔΗΣ, Ι. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, Γ. ΜΠΟΥΓΙΑΚΑΣ, Λ. ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.

7 σχόλια:

  1. Φωβερη ομάδα με παίκτες με μεγάλη ψυχή σήμερα άνετα στην πρώτη τετράδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΒ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1996-1997.ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΝΤΖΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΟΥΠΗ ΠΡΩΤΟΓΕΡΗ ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΛΑΣΙΤΣΑ ΠΡΩΤΟΓΕΡΗ ΗΛΙΑ .ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΒ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1996-1997.ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΝΤΖΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΆΔΗΣ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΗΣ-ΓΙΟΥΠΗΣ-ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΗΤΟΓΛΟΥ-ΛΑΣΙΤΣΑ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΜΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και διηγώντας τα να κλαις. Τώρα τι γίνεται με το χάντμπολ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1997 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΜΑΝΤΖΟ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΗ-ΓΙΟΥΠΗ-ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το χάντμπολ δεν είναι άθλημα. οι λόγος επινόησης του είναι οτι οι ατάλαντοι από μπάσκετ και ποδόσφαιρο έπρεπε κάπου να αφομοιωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλάμε για άθλημα 50 ομάδων σε όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ