Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γι' αυτό δεν υπάρχει στην έκθεση Σπανού το Ολυμπιακός - Βέροια

Τον κίνδυνο του υποβιβασμού αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός μετά την οριστική εισήγηση της πρωτοδίκη Παναγιώτας Σπανού. Στις 28 σελίδες της εισήγησης γίνεται λόγος για τρεις αγώνες των Πειραιωτών στο διάστημα 2012-2015. Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι από αυτούς απουσιάζει το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια
3-0 στις 6 Ιανουαρίου του 2013. Αυτό διότι γιατί το επίμαχο παιχνίδι των δύο ομάδων εξετάστηκε και κρίθηκε από τα αθλητικά δικαστήρια το 2015. Η αθλητική δικαιοσύνη της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ ασχολήθηκε μόνο με αυτό το παιχνίδι από ολόκληρη την δικογραφία της τότε «εγκληματικής οργάνωσης» και μετέπειτα «Συμμορίας». Μάλιστα ως κατηγορούμενη πήγε μόνο η Βέροια και όχι ο Ολυμπιακός. Η «Bασίλισσα του Βορρά» απαλλάχθηκε παρά τον θόρυβο και όσα είχαν προηγηθεί με καταθέσεις για το εν λόγω παιχνίδι.

Στο άρθρο 89 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ αναφέρεται ότι μπορεί να γίνει αναψηλάφηση κατά απαλλακτικής απόφασης εφόσον υπάρχουν νέα γεγονότα ή αποδείξεις. Όμως, ακόμα και αν υπήρχαν, στο άρθρο σημειώνεται ότι «η παραγραφή για την υποβολή αιτήματος αναψηλάφησης είναι ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης». Ωστόσο στην ενότητα 4, άρθρο 12, παράγραφος 2 του Κώδικα Δεοντολογίας σχετικά με το θέμα της παραγραφής αναφέρονται τα εξής: 


«Η δίωξη για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της διαφθοράς αυτού του κώδικα, για τα αδικήματα προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς ή άλλους λόγους επηρεασμού και για χειραγώγηση αγώνα (άρθρα 21, 27 και 29 αυτού του κώδικα), όπως και οποιαδήποτε παράβαση σχετίζεται με την ακεραιότητα των αγώνων και διοργανώσεων, δεν υπόκεινται σε παραγραφή». Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν θα υπάρξει αναψηλάφηση για την υπόθεση αυτού του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ