Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

7 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος

Με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους στη σταδιακή άρση των μέτρων
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 7 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.408. 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

55 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, οπότε ο αριθμός των συνολικών θανάτων στη χώρα παραμένει στους 121 (32 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 51 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 56.944 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή η σταδιακή άρση των μέτρων,ενώ ανέφερε πως από δύο διαφορετικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η σταθεροποίηση του Ρ0 κάτω από το 1 στην Ελλάδα, κάτι που όπως είπε οφείλεται στα μέτρα, που περιόρισαν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊου.

Σχετικά με τα σχολεία είπε πως δεν θα παρθεί απόφαση σήμερα αλλά θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα συνεχιστεί η συζήτηση της επιτροπής. «Τα κριτήρια για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία επηρεάζονται και από τον περίγυρο των παιδιών. Δηλαδή εάν έχουν στο περιβάλλον τους ευπαθείς ομάδες κλπ», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας μετά την σταδιακή άρση των μέτρων, ανέφερε πως αυτή θα αφορά κλειστούς χώρους και θα γίνει έπειτα από ειδική εκπαίδευση, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ εξετάζεται ακόμα η ταχεία χρήση αντισωμάτων.

Χαρδαλιάς: «Η προσπάθειά μας, ναι, αποδίδει»
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στο Κρανίδι, ενώ σχετικά με τα μέτρα ανέφερε πως αυτά ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. «Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά. Τους επόμενους μήνες και ανάλογα με τα δεδομένα που θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση, θα πατάμε φρένο ή θα παίρνουμε μέτρα εάν χρειαστεί, με οδηγό μας την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση των μέτρων θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία, ενώ υπενθύμισε τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων τον Απρίλιο, όπως έγινε και τον Μάρτιο, για την αποφυγή συνωστισμού.

«Η προσπάθειά μας ναι, αποδίδει αλλά πρέπει να τη διαφυλάξουμε, τόσο τώρα όσο κατά τη διάρκεια της σταδιακής άρσης των μέτρων», είπε κλείνοντας.

1 σχόλιο:

  1. E ναι τώρα όλα καλά! Βγείτε κουρευτείτε, κάντε αποτρίχωση, παιξτε μπάσκετ, πιείτε fredο... Πέρασε το Πάσχα, κάτι θα κάνουμε και για τη πρωτομαγιά και του Αγ.Πνεύματος και μετά όλοι ένα με τη πλέμπα των λαθρό που μας φόρτωσαν...Και όποιος αντέξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ