Quantcast

http://picasion.com/

Γκίμας για Last Dance: «Μια τραγική ιστορία, με καλούς και κακούς ήρωες»

«Μια σειρά που θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές management»
Το «The Last Dance» είναι μία σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες και μας διηγείται την προσπάθεια του Michael Jordan και των Chicago Bulls για τη διεκδίκηση του έκτου τους τίτλου στο NBA. Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Jason Hehir (The Fab Five, Andre The Giant, The ’85 Bears), εστιάζει στην πορεία του σπουδαιότερου μπασκεμπολίστα όλων των εποχών, από την παιδική του ηλικία μέχρι και την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου στην ιστορία των Bulls. 

Η κόκκινη αρμάδα του MJ έγινε ευρέως γνωστή τη δεκαετία του '90, όταν με συμπαίκτες τους Scottie Pippen, Toni Kukoc, Ron Harper, Dennis Rodman, Steve Kerr, John Paxson, Horace Grant, Luc Longley και προπονητή τον Phil Jackson, συγκρότησαν μια από τις ισχυρότερες «δυναστείες» στην ιστορία του NBA, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους με την κατάκτηση 6 πρωταθλημάτων (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998) και το μυθικό ρεκόρ νικών σε κανονική περίοδο από σύλλογο που κατέκτησε τελικά τον τίτλο την ίδια σεζόν (72-10 το 1996).

Όντας οι απόλυτοι κυρίαρχοι των 90’s στο χώρο του μπάσκετ της Βόρειας Αμερικής, δεν άργησαν να γίνουν παγκόσμιο φαινόμενο, δημιουργώντας εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εμείς ρωτήσαμε τον προπονητή του Φιλίππου Δημήτρη Γκίμα για τις εντυπώσεις του από τα πρώτα επεισόδια και ποια είναι η γνώμη του για τους πρωταγωνιστές Μichael Jordan, Scottie Pippen, Phil Jackson και τον εκκεντρικό general manager των Bulls Jerry Krause. Διαβάστε τι δήλωσε στο veriotis.gr:

«Νομίζω ότι είναι ένα από τα ντοκιμαντέρ που σε κάνουν να ζεις έντονα την κάθε στιγμή. Συναντάμε συγκρούσεις, συγκινήσεις και τραγικούς ήρωες. Συναντάμε ακόμη καταστάσεις που βιώνουν όλοι όσοι ζουν σε επαγγελματικές ομάδες ανεξαρτήτως σπορ. Είναι φοβερά τα ακυκλοφόρητα πλάνα της σαιζόν 1997-98 για την οποία πολλά διαβάζαμε αλλά τώρα θα μας λυθούν και πολλές απορίες. 

Τα φλας μπακ και οι συνεντεύξεις είναι κι αυτά εκπληκτικά. Από τα δυο πρώτα κιόλας επεισόδια σκιαγραφείται ο χαρακτήρας του Τζόρνταν, αλλά και το προφίλ βασικών συμπαικτών του Pippen, Rodman, Kerr, το προφίλ του κόουτς Phil Jackson και βέβαια του διευθυντή Jerry Krause. Του κακού της ιστορίας. 

Νομίζω ότι η πορεία των Βulls προς την κορυφή είχε όλα τα στοιχεία μιας τραγικής ιστορίας με καλούς και κακούς ήρωες, με πληγωμένος εγωισμούς, με αλαζονείες και με επιπόλαιους χειρισμούς. Όλα αυτά οδηγούν στην αυτοκαταστροφή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι αυτοκρατορίες πέφτουν από μέσα. 

Πίσω από τις επιτυχίες και τα πολλά, πάρα πολλά, χρήματα υπάρχουν κι εδώ άνθρωποι με ανασφάλειες με πάθη με φοβίες και άγχη που είναι ικανοί να καταστρέψουν τα πάντα.

Συνοψίζοντας, θα κλείσω λέγοντας ότι είναι ένα ντοκιμαντέρ που θα πρέπει να το δούμε όλοι όχι μόνο για το αναμφισβήτητο μεγαλείο του Jordan. Είναι μια σειρά που θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις σχολές management και βέβαια είναι εργαλείο για τους αθλητές τους προπονητές αλλά και τους διοικούντες των ομάδων ανεξαρτήτως σπορ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ