Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμναστείτε

Είναι εντυπωσιακό με πόσους τρόπους η άσκηση και η κίνηση μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία και την ευεξία. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, είναι σημαντικό να παραμένετε σωματικά ενεργοί. Ειδικά αν έχετε κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, είναι απαραίτητο να βάλετε την κίνηση στη ζωή σας. Οι επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία είναι πολλές και σοβαρές, γι' αυτό εντάξτε σταδιακά στη ζωή σας την άσκηση, ακόμη και την πιο απλή μορφή της, όπως το περπάτημα. Ακόμη και αν δουλεύετε από το σπίτι, οργανώστε το χρόνο σας ώστε να κάνετε μικρά διαλείμματα, στη διάρκεια των οποίων θα μπορείτε να κάνετε σύντομους περιπάτους ή μίνι σετ ασκήσεων. Δείτε ποια σημάδια στέλνει το σώμα όταν είστε σωματικά αδρανείς:

Μόνιμη κούραση: Αν κοιμάστε επαρκώς και τρέφεστε σωστά, αλλά νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι, ίσως φταίει η απουσία σωματικής δραστηριότητας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ήπιας και μέτριας έντασης άσκηση επί 20 λεπτά καθημερινά αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει την κόπωση.

Πόνοι στο σώμα: Όλοι βιώνουμε κατά καιρούς πόνους σε διαφορετικά σημεία του σώματος, ειδικά στη μέση, τα γόνατα και τους ώμους. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η ήπια άσκηση κινητοποιεί τους μυς, χαλαρώνει τις αρθρώσεις και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που συμβάλλει στην υποχώρηση του πόνου. Ακόμη και οι πάσχοντες από χρόνιους πόνους, π.χ. λόγω αρθρίτιδας, βάζοντας στη ζωή τους την κατάλληλη μορφή άσκησης βλέπουν σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά τους.

Στρες: Οι άνθρωποι έχουν περισσότερο άγχος από ποτέ. Λίγο περπάτημα, τρέξιμο ή ασκήσεις ενδυνάμωσης για 20-30 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα, αρκούν για να μειώσετε σημαντικά το άγχος.

Ορμόνες: Η άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ρυθμίσετε τις ορμόνες σας και θα εκπλαγείτε με το πόσο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε, αλλά και την εμφάνισή σας. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Ακόμη και το περπάτημα είναι αρκετό για να αυξήσει την τεστοστερόνη, να ενισχύσει τον μεταβολισμό, να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας και να τονώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Προβλήματα πέψης: 30 λεπτά τρεξίματος ή γρήγορου βάδην βοηθούν τη λειτουργία του πεπτικού. Οι αερόβιες ασκήσεις επιταχύνουν την αναπνοή και αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς, που με τη σειρά τους αυξάνουν τις συσπάσεις των μυών του εντέρου και σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα.

Προβλήματα ύπνου: Αν υποφέρετε από αϋπνίες, ίσως πρέπει να αρχίσετε να γυμνάζεστε. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου, ανεξάρτητα από τη διάρκειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ