Quantcast

http://picasion.com/

Στους 116 οι νεκροί και 10 νέα κρούσματα

Προετοιμάζεται με προσοχή ή άρση των μέτρων
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας
και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.245. 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 
61 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Καταγράφηκαν ακόμα 6 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 116 (30 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 44 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 54.344 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στην επίσκεψή κλιμακίου στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, έπειτα από το κρούσμα σε έγκυο. Αναφέρθηκε επίσης και σε νέες μελέτες αντισωμάτων, λέγοντας πως τα νούμερα εξαρτώνται από διαφορετικούς παράγοντες στην κάθε χώρα, ενώ όπως είπε, δεν γνωρίζουμε αν τα ανιχνευόμενα αντισώματα θα μας προστατέψουν και για πόσο καιρό, δεν έχουμε συνολική ανοσία από τον ιό σε μεγάλο βαθμό.

Χαρδαλιάς: «Προετοιμάζουμε με προσοχή την άρση των μέτρων - Ισχύουν έως και 27 Απριλίου»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε πως αυτές τις ημέρες κάναμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην κοινή μας προσπάθεια και ο λαός τήρησε τα μέτρα. Αναφέρθηκε στη συνολική καλή εικόνα που έχει η χώρα μας σε σχέση με τον ιό, ενώ σχετικά με τους πολύ λίγους παραβάτες, τους χαρακτήρισε ως την εξαίρεση στον κανόνα.

Σχετικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων είπε πως η κυβέρνηση μελετάει την όποια άρση των μέτρων και μόνο όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους πάρθηκαν. «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την σταδιακή άρση των μέτρω, βήμα - βήμα και με σταθερές κινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα ισχύουν ως και τις 27 Απριλίου. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά και δε χρειάζεται εφησυχασμός», σημείωσε, κάνοντας έκκληση για λίγο ακόμα υπομονή.

6 σχόλια:

  1. Φτάνει ρε η κοροϊδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιγους για μικρο χρονικο διαστημα μπορεις να ξεγελασεις...Λιγους για μεγαλο χρονικο διαστημα το κανεις , και μαλιστα ευκολα..Πολλους για μικρο χρονικο διαστημα τους εξαπατας για πλάκα...ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελος! "Πηρε η βαρκα νερο...". Οτι και να μας πουν για ημερομηνιες και αρση its too late..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα Σεριφη Χαρδαλια δεν εχει καραντινες-και να θελεις- σε κατι "Δαμασκηνιες" και "Μαυροβουνια"...Πηρες γραμμη , σιγα σιγα να το ληξεις και προσπαθεις να το κανεις ομαλα..Ε,εκει στο "control" της Κυβερνησης, αλλαξτε λιγο το σεναριο στην ενημερωση (Χαρυ Ποτερ,Σεριφης)! Εχουν χασει τη φρεσκαδα τους και δεν τα απαγγελουν σωστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο το "προετοιμαζουμε με προσοχη την σταδιακη αρση...", μου μυριζει μεγαλο φιασκο..Ειναι να γινει μαγκες η πρωτη στραβη απο καποιον που νε μεν θα χει σαλταρει αλλα δε θα χει και ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με ΜΜΕ "κουμπωμενα", Λαθρο project με επιτυχια και με τις ευλογιες του μπαρμπα Σορος, και "βερτικο" απο το μεγαλυτερο ποσοστο του πληθυσμου εντος της χωρας,ο Κουλης κανει περιπατο και μας περιμενει με ανοιχτες αγκαλες τον Σεπτεμβρη για τις υπογραφες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ