Quantcast

http://picasion.com/

Άνοια: 8 συνήθειες για να μειώσετε τον κίνδυνο

Άνοια είναι η προοδευτική και μη αναστρέψιμη εξασθένηση της νοητικής λειτουργίας, η οποία χαρακτηρίζεται από αδυναμία της μνήμης και συχνά ελλείμματα στον συλλογισμό, την κρίση, την ταξινόμηση, την αντίληψη, τη μάθηση, την εκτέλεση εργασιών και την επικοινωνία. Η άνοια σε ένα μεγάλο βαθμό
και όχι αποκλειστικά, αποτελεί πάθηση των ηλικιωμένων ατόμων, με τις γυναίκες να κινδυνεύουν περισσότερο, συγκριτικά με τους άνδρες. Δείτε 8 καθημερινές συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας:
  • Το διάβασμα είναι από τους διαδεδομένους τρόπους, για να ενισχύσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου και να ακονίσετε τη μνήμη σας.
  • Η ποιότητα και διάρκεια του ύπνου είναι από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας, γι ’αυτό φροντίστε να κοιμάστε καλά και τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Μειώστε τον κίνδυνο υπέρτασης και ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, διατηρώντας το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Σταματήστε το κάπνισμα και ξεκινήστε άσκηση. Δυο αποτελεσματικά είδη άσκησης είναι η yoga, που συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής υγείας και το περπάτημα που ενισχύει τη μυοσκελετική υγεία, μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει τη διάθεση.
  • Μιλήστε σε έναν ειδικό για τυχόν ψυχολογικά θέματα που σας βασανίζουν και αντιμετωπίστε την κατάθλιψη.
  • Κάντε μασάζ στον αυχένα και στην πλάτη και βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο.
  • Μουλιάστε τις πατάτες προτού τις μαγειρέψετε. Οι πατάτες περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη, το οποίο, όταν εκτίθεται σε υψηλή θερμότητα, μετατρέπεται σε ακρυλαμίδιο. Το ακρυλαμίδιο είναι μια νευροτοξίνη, η οποία καθιστά δύσκολη την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ