Quantcast

http://picasion.com/

Στους 110 οι νεκροί και 11 νέα κρούσματα

Στην απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, προχώρησε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 18  Απριλίου, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Η σημερινή ενημέρωση δεν έγινε προφορικώς, με συνέντευξη τύπου, αλλά γραπτώς, μέσω δελτίο τύπου από το Υπουργείο Υγείας. Με τον ίδιο τρόπο, εκτός αν κριθεί απαραίτητο, θα ακολουθήσουν και οι επόμενες καθημερινές ανακοινώσεις για την εξέλιξη της νόσου, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Ανακοινώνονται 11 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

3 σχόλια:

  1. Με μετρο αυριο τα αρνια και τα κοκορετσια Σεριφη (Χαρδαλια)..Απο Τριτη σε χρειαζομαστε να μας "καθοδηγεις στη μαχη με τον αορατο εχθρο.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι μέτρα και να βάλετε με 110 νεκρούς δεν κρατάτε σπιτι 11 εκατομμύρια κόσμο, με 35 βαθμούς Κελσίου όλοι θα ξεχυθούν στις παραλίες και στις βόλτες και οι αστυνομικοί θα είναι σαν γραφικές φιγούρες ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αδέρφια έχει να πέσει πολύ πεινα . Τουρισμος μηδέν χάνονται 20 δις . Εργαζόμενοι στον τουρισμό άνεργοι 300.000. Μαγαζιά εστίασης ανοιχτά και θα θα δέχονται το 1/4 Από ότι χωράει το μαζί. Άρα μείωση προσωπικού- ανεργία. Μικρά μαγαζάκια με λίγα τραπεζοκαθίσματα λουκέτο. Ψυχολογία για ξόδεμα χρήματος μηδενική. Εκτίναξη κόκκινων δανείων. Η χώρα μέχρι το τελος του 2021 θα υπολειτουργεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ