Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 101 οι νεκροί και 25 νέα κρούσματα - Κλειστά τα Νεκροταφεία την Μ. Παρασκευή

Για 6 ώρες ανοιχτά τα καταστήματα τη Μ. Παρασκευή
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας
και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 25 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.170. Από αυτά, οι 76 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (οι 17 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 2 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 101 (27 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 73 έτη. 27 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 48.798 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στην επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ σε δομές φιλοξενίας στη Λέσβο, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε σωφρονιστικά ιδρύματα, για τους κρατούμενους και το προσωπικό.

Ανακοίνωσε πως γίνεται περισσότερη διεθνής συνεργασία στην προσπάθεια για εύρεση εμβολίου κατά του ιού. Έκανε λόγο για σταδιακή μείωση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται και κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα μας. Σημείωσε πως το Ρ0 είναι κάτω από 1, κάτι που σημαίνει ότι η νόσος σβήνει και τελικά εξαφανίζεται, γιατί η πατρίδα μας πήρε έγκαιρα μέτρα.

Αναφέρθηκε τέλος και σε πολίτες που μετακινήθηκαν στην επαρχία, λέγοντας πως παίρνουν την ευθύνη για διασπορά του ιού στους πολίτες που ζούνε στα χωριά. «Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουμε τις γιορτές μας και να μεταφερθεί ο ιός σε ανθρώπους της επαρχίας», σημείωσε.

Χαρδαλιάς: «Κλειστά τα Νεκροταφεία την Μ. Παρασκευή - Ανοιχτά τα καταστήματα για 6 ώρες»
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα της προσπάθειάς μας και πως οι επόμενες ημέρες και οι επιλογές μας, θα καθορίσουν τις εξελίξεις, υπενθυμίζοντας πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, χωρίς συγγενείς και επισκέψεις ή γλέντια σε ταράτσες και αυλές. «Είμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. 

Ανακοίνωσε επίσης πως φέτος, τα Κοιμητήρια θα είναι κλειστά την Μ. Παρασκευή, λόγω του ότι συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας, λέγοντας πως φέτος ας προσευχηθούμε από το σπίτι για τους κεκοιμημένους μας. 

Ανακοίνωσε επίσης το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων -που λειτουργούν ήδη- την Μ. Παρασκευή. Αυτό θα είναι από τις 13:00 έως τις 19:00, για να μπορέσουν όπως είπε, όλοι να παρακολουθήσουν το πρωί από το σπίτι τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης και το βράδυ την Ακολουθία του Επιταφίου.

Ανακοινώθηκε μια νέα υπηρεσία εξυπηρέτησης των ΚΕΠ με παράδοση εγγράφων, δωρεάν μέσω κούριερ ή ηλεκτρονικά, έπειτα από τηλεφωνική αίτηση. 

Τέλος, ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας.

2 σχόλια:

  1. Άντε να τελειώνουμε με τα COVID και το τρομοσκαι και να παμε στην επομενη μερα, που σημαινει υφεση υφεση υφεση..the sooner the longer pleasure...Ανυπομωνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η είδηση είναι ελλιπής και προάγει τον τρόμο. Δεν θα έπρεπε να αναφέρετε και να αφαιρούνται από το σύνολο, αυτοί που έγιναν καλά?
    Δηλαδή μόνο πρόσθεση έχουμε και όχι αφαίρεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ