Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Φουλάρουν» οι Βεροιώτες πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη

Με τις χαμηλότερες τιμές της πενταετίας!
«Φούλαραν» δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια τους και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με βενζίνη οι Βεροιώτες τις τελευταίες μέρες, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών στα καύσιμα. Η μείωση άγγιξε το 30% με 35% και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης, με 0,80 και κάτω το λίτρο, έχει να εμφανιστεί τέτοια τιμή στην αγορά εδώ και πέντε χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του veriotis.gr, παρουσιάστηκε μια αναπάντεχα, για τέτοια εποχή, μεγάλη ζήτηση των καταναλωτών να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, την οποία οι βενζινοπώλες την αποδίδουν μεν στη μείωση της τιμής του, αλλά σε συνάρτηση με τη διάρκεια των κακών καιρικών συνθηκών και το γεγονός ότι λόγω των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, ο κόσμος μένει πια περισσότερες ώρες στο σπίτι και αναγκαστικά «καίει» περισσότερες ώρες το καλοριφέρ.


Τιμή κάτω από το 0,80€ το πετρέλαιο θέρμανσης στη Βέροια - Η χαμηλότερη της τελευταίας πενταετίας

Την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων πέντε ετών σημειώνει το πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Ημαθίας να προβαίνουν σε φουλάρισμα του βαρελιού τους. Η τιμή βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό που μέχρι πριν από λίγους μήνες θα φάνταζε εξωπραγματικό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως χθες Δευτέρα, από τις χαμηλότερες τιμές που εντοπίσαμε στο πετρέλαιο θέρμανσης, ήταν στη Βέροια, στο Πρατήριο Υγρών Καυσίμων «Galanis Oil» στην Πιερίων, με τιμή πώλησης μόλις 0,75 στον 1 τόνο. Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο φθινόπωρο η τιμή άγγιζε ακόμα και το 1,10.

Με τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης να γίνεται για λίγες ημέρες ακόμη, μέχρι και τις 30 Απριλίου, τα βυτιοφόρα αυτές τις μέρες κάνουν καθημερινές εμφανίσεις στις γειτονιές.

Γεμίζουν άρον-άρον τις δεξαμενές πετρελαίου

Υπάρχουν πολίτες που συνήθως γεμίζουν τις δεξαμενές πετρελαίου στα σπίτια τους την Άνοιξη, προκειμένου να έχουν καύσιμο στα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Προμηθεύονταν συνήθως από 200 μέχρι 300 λίτρα, αλλά αυτήν τη φορά ζήτησαν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Αυτή η κατηγορία πελατών, λόγω της μειωμένης τιμής πετρελαίου, αυξήθηκε κατακόρυφα και μάλιστα για μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, πάνω από 500 μέχρι και 1.000 λίτρα.


Πληρώνουν με κάρτα και όχι με μετρητά
Όσον αφορά στην πληρωμή της αγοράς του πετρελαίου, ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών πληρώνουν με ηλεκτρονική μεταφορά των χρημάτων ή μέσω POS των προμηθευτών. Λιγότεροι είναι αυτοί που πληρώνουν πλέον με μετρητά, μια συνήθεια που μειώθηκε αρκετά, ειδικά το τελευταίο διάστημα λόγω του κορωνοϊού.


Φουλάρουν τα αυτοκίνητα

Παράλληλα, αυξήθηκαν ραγδαία και τα φουλαρίσματα στα οχήματα. Οι οδηγοί, εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή τιμή της βενζίνης γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους, αν και δεν πρόκειται να κάνουν μακρινά ταξίδια. Οι επισκέψεις των οδηγών στα βενζινάδικα «αραίωσαν» καθώς με γεμάτο ρεζερβουάρ και πολύ περιορισμένες μετακινήσεις, το λαμπάκι θα αργήσει να ανάψει! Ωστόσο, η κάθε επίσκεψη πλέον μπορεί να μην είναι της τάξης των 15 ή 20 ευρώ αλλά του... γέμισέ το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ