Quantcast

http://picasion.com/

Βοργιαζίδης προς ΚΕΔΕ: «Να πραγματοποιηθεί κανονικά η πληρωμή των σχολικών τροχονόμων»

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, με την οποία ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κανονική πληρωμή των σχολικών τροχονόμων από τους δήμους, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των
σχολικών μονάδων. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, οι σχολικοί τροχονόμοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς εισόδημα και πρέπει να πληρωθούν, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζομένους που αναγκάστηκαν να διακόψουν την εργασία τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αναλυτικά το δελτίου τύπου με την επιστολή του Δημάρχου:

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρη Παπαστεργίου, ζητά η ΚΕΔΕ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε η πληρωμή των σχολικών τροχονόμων από τους Δήμους να πραγματοποιηθεί κανονικά για όσο διάστημα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

21/03/2020

Προς:
Πρόεδρο ΚΕΔΕ

Θέμα: «Πληρωμή σχολικών τροχονόμων κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορονοϊού»

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, μετά την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας με την οποία απαγορεύτηκε η εκπαιδευτική δραστηριότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, διακόπηκε συνακόλουθα και η εργασία των σχολικών τροχονόμων. Ως εκ τούτου, οι σχολικοί τροχονόμοι, εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών έκτακτης ανάγκης, κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς εισόδημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συγκεκριμένη εργασιακή ομάδα.

Για την αποφυγή μιας τέτοιας δυσάρεστης εξέλιξης, θα σας παρακαλούσα όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου οι σχολικοί τροχονόμοι να πληρωθούν κανονικά από τους Δήμους για όσο διάστημα παραμένει η αναστολή λειτουργίας των σχολείων όπως αντίστοιχα ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζομένους που αναγκάστηκαν να διακόψουν την εργασία τους στο πλαίσιο εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων του κράτους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και οι οποίοι προστατεύονται πλέον με ειδική αποζημίωση σύμφωνα με την από 20/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Δήμαρχος Βέροιας

3 σχόλια:

  1. θυμάμαι ότι στην αρχή ήταν εθελοντές.Τώρα πληρώνονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τρουπωσο που λέμε αλήθεια η Ευρώπη έχει σχολικούς τροχονομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τον έπιασε ο πόνος αυτόν...ε ρε τι κάνει ο κόσμος για τα μάτια του κόσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ